Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:06, 22 sie 2017

Do góry
malkul napisał(a)
U nas dziś ukrop. Nic tylko leżeć. p

Ale poza...
Tysiąc radości i utrapień 08:05, 22 sie 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Fuksje są piękne choć trochę niektóre kapryśne

W tym roku mam jedną tzw. babciną ona chyba jest najmniej kapryśna

Oj są, przestały mi kwitnąć, ale powoli się zbierają. Żelazna okazała się tylko piękna Wilhelmina. Pierwsza zakwitła i kwitnie z równym wigorem przez cały sezon

Migawki z ogródka 08:05, 22 sie 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
w takim razie z pozdrowieniami dla rozmyślających przyjaciół szpadla z poświęceniem ostatnie zdjęcie zrobiłam tuż przed deszczem, mokłam biegnąc do domku

Piękne dziwadełko...i jakie poświęcenie ogrodnika..Od deszczu nie tylko się moknie, także się rośnie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 07:47, 22 sie 2017

Do góry
ivo napisał(a)
Trochę zaniedbuję swój wątek ostatnio więc wrzucę choć trochę fotek coby odkupić swoje winy
Nieubłagalnie czuć już w ogrodzie jesień. Miskanty kwitną, rozplenice się okociły i wrzosy już w ogrodniczym.
W weekend padało bardzo intensywnie więc ogród wreszcie podlany bo wyglądał bardzo marnie. Teraz trawnik oszalał na zdjęciach jeszcze przed koszeniem.

Ach i och!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:45, 22 sie 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kasiu/Mrokasiu, to przedpłocie tak żałośnie wyglądało rok temu, że teraz sama nie mogę uwierzyć, że się tam wszystko tak rozrosło.
2016

Przy ławeczce najprawdopodobniej jest hortensja bukietowa 'Unique'.

Fajnie wyszło!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:12, 22 sie 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mira, bylinowa rzeczywiście nie będę. Już chyba mi się nie chce, co 3 lata wykopywać, dzielić i nasadzać. W tym roku odkryłam rozkosz cieszenia się ogrodem przy minimalnym wysiłku. Byliny będą na obrzeżach jako akcenty, ale główny trzon ogrodu to jednak będą niewielkie drzewka, krzewy i trawy.
Przywrotnik mam ten najzwyklejszy. U mnie bardzo się rozrastał, pokładał się na inne rośliny i je zagłuszał. Naparstnice mocno zdominowały rondo. To silne byliny. Są już siewki, ale w przyszłym sezonie będę je chyba ścinała zaraz po kwitnieniu.
Patrzę tak sobie na te rabaty robione najpóźniej, w okresie, kiedy liznęłam już trochę ogrodniczej wiedzy. Są uporządkowane, bardziej jednolite nasadzeniowo, nie wymagają nieustannej ingerencji. Kusi mnie, żeby podążać w tę stronę.

Mój jarmuż tak teraz wyglada

A trawy przy tarasie to był jeden z lepszych pomysłów.

te wysokie przy hortkach na 1i 4 zdjęciu
Przerwa na kawę... 06:37, 22 sie 2017

Do góry
Letni stan ogrodu patrząc z góry. Katalpy z mączniakiem. Za mokro jest. Głogi też grzyba złapały tylko w odróżnieniu od katalp się obsypały. Próbuję zbierać liście ale łatwo nie jest. Nie wiem czy wymiana się nie szykuje na następny rok.

Anna i Ogród 04:33, 22 sie 2017

Do góry
Miskanty do cofnięcia bo pochłonęły wierzbę

Nie chcesz się pozbyć tej wierzby? Moja po czterech latach wyleciała i bardzo się z tego cieszę.
Pamiętasz co pisałyśmy kiedyś ile miejsca mamy zmarnowanego w ogrodzie. Pamiętasz jaki wielkościowo ogród ma Danusia i jaki piękny?

Moja wierzba Iwa jak zaczęłam ją przycinać to się zrobiła wielka i brzydka. Pędy leżały na ziemi, więc obcięłam, a z obciętych wypuściły nowe pędy i kolejne cięcie i kolejne pędy ehhhh - szkoda gadać. I jeszcze robactwo liście jej podgryzło - okropna była. Twoja ile ma lat tzn. jak długo u Ciebie jest w ogrodzie?
Anna i Ogród 04:27, 22 sie 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Muszę zacytować Pięknie ta rabata wygląda. Zresztą to moje ulubione miejsce w Twoim ogrodzie
Ogród bacowej 02:52, 22 sie 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Renia witam w moim wątku
Na tym zdjęciu jest chyba 5 lub 6 sadzonek perowskiej, które sama w zeszłym roku ukorzeniałam z patyczków. Ja raczej sadze daną roślinkę po kilka sztuk żeby je dobrze było widać z daleka.
Tutaj też jest posadzonych kilka sztuk, chyba z pięć.

pozdrawiam

A co rośnie zimozielonego (na pniu-chyba) i ciekawa jestem jak wygląda to miejsce zanim nie kwitnie periovska i trawy. Możesz poszukać fotki?
Przycinanie - cięcie tui 00:20, 22 sie 2017

Do góry

ostatnie zdjęcie to efekt po posadzeniu 14/10/2016

Przepraszam ze na raty post, ale dopiero się ucze
To tu- to tam- łopatkę mam ! 00:02, 22 sie 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Haniu jestem i jak zawsze podziwiam twoje piękne rabatki

Pozdrawiam

Miło jest mieć tak sympatycznego gościa w ogrodzie.

Malinki dla Ciebie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:58, 21 sie 2017

Do góry
Kasiu/Mrokasiu, to przedpłocie tak żałośnie wyglądało rok temu, że teraz sama nie mogę uwierzyć, że się tam wszystko tak rozrosło.
2016

Przy ławeczce najprawdopodobniej jest hortensja bukietowa 'Unique'.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:46, 21 sie 2017

Do góry
Na pierwszym planie hortensja bukietowa Vanille Fraise a z tyłu Polar Bear - Miś Polarny
Jedna i druga mają piękne wielkie kwiatostany

Hortensja drzewiasta Anabelle przebarwia się już na delikatny seledynowy kolor

Hortensja bukietowa Limelight limonkowy

Hortensja bukietowa Bobo karłowa

Hortensja Bukietowa Phantom

Hortensja bukietowa Silver Dollar
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:45, 21 sie 2017

Do góry
A teraz seria zdjęć ptaków z Mi!icza z dedykacją dla naszej Bogdzi
To taka forma upamiętnienia bogactwa gatunków i tej obfitości ptaków jakie w rezerwacie stawów milickich można podziwiać na żywo

Mirkowy ogród (początki) 23:45, 21 sie 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Zoja ja mam działekę 30 arów i już miałam dość machania łopatą.A zwróci się za dwa sezony.U mnie wczoraj i dziś cały czas pada dziś to nawet i burza była.Ja się z deszczu cieszę bo podlewania mniej.
Takie hortki mam z patyczków.

na pewno się zwróci
tylko mi nie pisz, że tak kwitną na patyczkach z tej wiosny
Z ogródka na wsi 23:43, 21 sie 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Kurczę wkurzaja mnie te białe okna i cegły wokół nich bo cholernie brzydkie są

powiem tak: okien nie zauważyłam - dopiero po Twoim wpisie - ta rabata jest piękna! cegły, kamienie, drewniane 'stopnie' i trawy super!
Ogrodowa przygoda Łukasza II 23:37, 21 sie 2017

Do góry
Jolu z ogromną przyjemnością

Cieszę się, że lilie się sprawdziły no i fakt jak mają się dobrze to rosną wielkie, ale za to piękne i są sztywne.
Ja też chciałem iść tylko w róż, ale jednak jedna część ogrodu fioletowo pomarańczowa, druga wszystkie odcienie różu, a w całości i tak bajzel kolorystyczny

Jakaś foteczka niech też będzie przy okazji

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:37, 21 sie 2017

Do góry
No i oczywiście jak Dolina Baryczy to koniecznie kajaki....

Mirkowy ogród (początki) 23:35, 21 sie 2017

Do góry
zoja napisał(a)
super sprzęt patrząc na cenę wypożyczenia to szybko się zwróci
niesamowicie wszystko Ci rośnie
u mnie znowu lunęło...
Zoja ja mam działekę 30 arów i już miałam dość machania łopatą.A zwróci się za dwa sezony.U mnie wczoraj i dziś cały czas pada dziś to nawet i burza była.Ja się z deszczu cieszę bo podlewania mniej.
Takie hortki mam z patyczków.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies