Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:42, 27 lip 2016

Do góry
To i ja się w końcu przywitam u Gospodyni forum
Choć pewnie nic odkrywczego nie napiszę
Po obejrzeniu zdjęć nasunęło mi się to co napisał Luki. Ten ogród to idealne miejsce dla fotografa w każdej porze roku - z każdej strony formy, kształty, smaczki a wszystko niesamowicie wypielęgnowane. Zazdroszczę strasznie takich codziennych widoków choć tylko domyślać się mogę ile to kosztuje pracy - choćby podlanie wszystkich donic o pieleniu, formowaniu i "doglądaniu" nie wspomnę

Podziwiam i podglądam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:18, 27 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ogrodu chwalić nie muszę bo to oczywiste jaki jest
Jednak o buka zapytam, wiesz co z nim bo u mnie to samo

łukaszu - sama nie wiem co to jak pryskałam trzcinnika to też buczki topsinem prysnęłam

może grzyb, moze przypalenie, może coś innego?
Moja codzienność - ogród Oli 08:31, 27 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Święci pańscy aż mnie żołądek boli jak patrzę na ten poziom wykończenia i perfekcje w każdy drobnym detalu, Kocham po prostu KOCHAM to co robicie

Luki lubię czytać twoje komentarze .

Dzięki Olu za namiary na farbę.
Ogród Loczka 07:17, 27 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Coś mi nie pasowało, a to róża poszła out, chyba, że ja coś przespałem Klonik i dęby bardzo ładne. Klona mus okrywać bo bardzo wrażliwy ponoć jest

Luki klon ta zawsze był i nigdy nie okrywałem co do róży przesadziłem chociaż chyba nic z niej juz nie bedzie. Jest przed płotem. Nowość to dęby błotne.
Moja codzienność - ogród Oli 01:20, 27 lip 2016

Do góry
Święci pańscy aż mnie żołądek boli jak patrzę na ten poziom wykończenia i perfekcje w każdy drobnym detalu, Kocham po prostu KOCHAM to co robicie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 01:15, 27 lip 2016

Do góry
O tak bukszpanowy to piękne miejsce na sesje, niby niewielkie, a ilość kadrów praktycznie się nie kończy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:57, 27 lip 2016

Do góry
Reniu dobrze, że w tej ilości nadrabiania były zdjęcia
Co do pieska nie zgodzę się, że to zło w ogrodzie, trzeba dobrze wychować i nie będzie szkód, oczywiście mówię to o niewielkich psach bo duże samą masą mogą szkody wyrządzić ja mam dwa, i trochę szkód było jak były młode bo jak to mówią młode i głupie, teraz już prawie zerowe straty
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:49, 27 lip 2016

Do góry
Ogrodu chwalić nie muszę bo to oczywiste jaki jest
Jednak o buka zapytam, wiesz co z nim bo u mnie to samo
Coś jeszcze, coś więcej... 00:46, 27 lip 2016

Do góry
Informacje wakacyjne muszę sobie zapisać, może uda się gdzieś pojechać w najbliższej pięciolatce
Niestety te wygryzienia to to co myślisz, ja już zacząłem walczyć, bo też w dwóch miejscach mi się pojawiły.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 00:38, 27 lip 2016

Do góry
Ogród jak zwykle piękny, zaczytałem się za to w rozważaniach nad pieskiem, ja sobie nie wyobrażam nie mieć pieska, ale ja również jestem zwolennikiem niewielkich psiaków, no może nie takich całkiem maluteńkich, ale ok 10kg to optimum Mam pudla miniaturę i został syn tej pudlicy, ale już kundelek, szkody w ogrodzie nikłe, ale zawsze jakieś szaleństwo może pociągnąć za sobą drobne straty, placki na trawniku w jednym miejscu muszę przeżyć
Ogród z łezką II 00:26, 27 lip 2016

Do góry
Nadrabiam tak w biegu, ale miło się czyta, a tu na ostatnie 5 dni może ze 16 godzin przespanych
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 00:20, 27 lip 2016

Do góry
Zachwyt różany trwa, a ja na etapie chęci wywalenia wszystkich może mi przejdzie.
Ogród Loczka 00:18, 27 lip 2016

Do góry
Coś mi nie pasowało, a to róża poszła out, chyba, że ja coś przespałem Klonik i dęby bardzo ładne. Klona mus okrywać bo bardzo wrażliwy ponoć jest
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 00:17, 27 lip 2016

Do góry
Poczytałem o nowych planach, podziwiam i życzę powodzenia bo mnie brakło odwagi
Ładniejsze widoczki widziałem i rozbiórkowe również, na jedno i drugie miło się patrzy. Biegnę nadrabiać dalej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:44, 22 lip 2016

Do góry
Ewo no ja mam tak zawsze, ale walczę

Marzenko w ogrodzie nic u nich nie leży, na szkółce niektóre odmiany, które mają do tego tendencję. Ja mam np Pink Double Delight, która leży w każdą stronę, oraz Southern Belle wymaga wiązania, reszta rośnie u mnie sztywno. Nie masz posadzonych tak, że są część dnia w cieniu i się wyciągają do słońca?

Iwonko i jak tu walczyć z pokusami
Ogród w skali mikro cz.II 11:11, 22 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
To się uśmiałem, ale przy okazji cieszę się, że mam dużo tych sprinterów w ogrodzie
Może w przyszłym tygodniu się odezwę, bo teraz wybywam na weekend

Cieszę siė,ż Ci sprawiłam choć ciut przyjemności i mogłeś się pośmiać.. Jak sprinterów masz nadmiar w ogrodzie to pakuj w słoiki i sprzedawaj na ogrodowisku patrz , jaki Ci dałam pomysł na biznesa handelek robakami
Czekam na jakieś info od Ciebie , jak już dojdziesz do siebie po imprezie
Buziole
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:12, 21 lip 2016

Do góry
sebek brak lakierów na stanie, pełen mat

Ewelina dziękuję bardzo, jakoś scierpie

Anula nawet bardzo po drodze, 5 kilometrów od trasy na czestochowe, szkółka wroblewscy w borownie

agato,nie przyjęły się 3 na 30, ale posadzilem ostatnią partię po 5 dniach i zapewne dlatego bo system korzeniowy miały bardzo rozbudowany

Asiu po posadzeniu przez dwa tygodnie podlewalem bo deszczy nie było jak już przyrostu ruszyły do teraz traktowane jak inne rośliny, Cisy przyszły ze sporym systemami korzeniowymi, ja sądziłem dość późno bo na początku kwietnia, jak zamówisz wcześniej to mniej będzie przy nich pracy

Zdecydowanie brak wprawy w pisaniu na telefonie Jak to dobrze mieć kierowcę

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:14, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Łukasz domyślałem się, dwa razy jeszcze przechodziłem obok Bricka w godzinach 12:40-13:10 następnym razem zapraszam

Dominiko z hortensjami mam na szczęście w dalszym pobliżu (60km)szkółke, która ma ponad 20 hortensji w ofercie, ale bywam tam rzadko ze względu na odległość, jednak jak potrzebuję konkretnych roślin to też wiem gdzie jechać, a rabat zawsze też dostanę Ja bym z chęcią kupił Diamantino lub Sundae Freise, ale jeszcze nie spotkałem, a akurat tych odmian nie mają.

Czas się pakować, bo ja jak zwykle na ostatnią chwilę

Ja kupiłam sobie w tamtym roku Sunday, a drugie Diamant Rouge, zobaczymy jak będą wyglądać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:11, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Asiu miała tam docelową wysokość i tak na 70-80cm mi wyglądała, Pawlus ma ją chyba dłużej to zapytaj dla pewności ale kwiat ma na prawdę bardzo ładny.

Agato teraz wchodzę głównie w poszukiwaniu zielska bo wyrasta mi na wysokość bylin, konspirowały się do tej pory, a tu buch i prawie metrowe się pokazują

Z bukszpanami polecam, nawet się nie obejrzysz, a materiał za grosze będzie jak znalazł.
Cisów szukaj w drugim wątku 'Biało różowy" na stronie 52, jest zdjęcie z miskantami na samym końcu, tam widać fragment żywopłociku.
Dawełem też tutaj chyba zdjęcia sadzonek...
dobra znalazłem:
była spora rozbierzność w gęstości sadzonek, ale ogólnie za tą cenę opłacało się

No to tak jak ja, podziwiam rabatkę i nagle dociera do mnie że w kompozycji chwasty tak się maskują

super, że znalazłeś zdjęcia, chyba się skłaniam ku nim wyglądają super, wszystkie Ci się przyjęły?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:08, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Łukasz
Dominiko z hortensjami mam na szczęście w dalszym pobliżu (60km)szkółke, która ma ponad 20 hortensji w ofercie, ale bywam tam rzadko ze względu na odległość, jednak jak potrzebuję konkretnych roślin to też wiem gdzie jechać, a rabat zawsze też dostanę Ja bym z chęcią kupił Diamantino lub Sundae Freise, ale jeszcze nie spotkałem, a akurat tych odmian nie mają.

Łukasz podasz mi namiar na priv na tę szkółkę. Będę na Śląsku chyba za dwa tygodnie to może jakoś po drodze bym miała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies