Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Prawie - jak ogród 21:31, 14 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)

Jest też trochę żurawkowych strat, ale tych nie pokazałam
Stokrotki w taką pogodę jak dziś muszą za całą wiosnę robić

Asiu, rozplenica niestety nie ruszyła. Chyba spiszę ją na straty, ani jednego źdźbła

A stipę kiedy siałaś?Nasz eksperyment chyba nie wypalił z rozplenicą
Prawie - jak ogród 20:53, 14 mar 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Jestem w szoku że tak ładne masz po zimie żurawki. Marmalade wygladają jakby nie było w ogóle zimy.A stokrotki mam w identycznym zestawieniu biało - różowe.

ps jak Twoja rozplenica wzeszło coś???U mnie niestety nie

Jest też trochę żurawkowych strat, ale tych nie pokazałam
Stokrotki w taką pogodę jak dziś muszą za całą wiosnę robić

Asiu, rozplenica niestety nie ruszyła. Chyba spiszę ją na straty, ani jednego źdźbła
Prawie - jak ogród 17:47, 14 mar 2016

Do góry
Jestem w szoku że tak ładne masz po zimie żurawki. Marmalade wygladają jakby nie było w ogóle zimy.A stokrotki mam w identycznym zestawieniu biało - różowe.

ps jak Twoja rozplenica wzeszło coś???U mnie niestety nie
Małymi kroczkami do celu... 17:06, 14 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

A jakich jeszcze nie masz?

Mirellko takie mam:

Miskant morning light
Miskant gracillimus
Miskant zebrinus
Turzyca ' amazon mist'
Turzyca ' Buchanana'
Turzyca ' ice dance'
Rozplenica halmen
Trawa ozdobna ' red baron'
Kostrzewa sina

I jeszcze jedna, ale nazwy nie znam
Wszystkiego po trochu 14:43, 14 mar 2016

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Masz bulwki ipomei...zdrowo przezimowały?Miałam tylko jedną i udało mi się pozyskać kilkanaście nowych sadzonek...obserwuj jak rosną,jestem ciekawa tego eksperymentu,wygodniej jest przechować bulwki.

Niestety kosmos czekoladowy u mnie nie przezimował...chyba miał za sucho.

Pozdrawiam.

No własnie nie wiem czy to Ipomea, myślę że to ona bo miałam dwie karpy bulw, jedne jasno zielone liście drugie ciemne. Jedne mi zgniły a drugie są zdrowe i zaczęły wypuszczać pędy. Były w takim pęku po kilka razem . Nie rozdzielałam ich tylko tak razem posadziłam, jedna tylko była osobno.Bulwki były jasne,długie na ok 6-8 cm i grube na ok 1cm może nawet mniej.Szkoda ze nie zrobiłam zdjęcia. Miałam w doniczce w garażu przysypane torfem , razem z nimi przechowałam też kosmosy. Ale teraz nie wiem które są które? Te co myślę że kosmosy to są krótsze i grubsze, i wyglądają na suche, tak jak u ciebie. Wstawię zdjęcie tych pędów co wypuściły bulwki może poznasz co to

przy okazji rozsadki chryzantem, zimowanych w garażu

Jednoroczna rozplenica Przemkowa

I hodowla skrętników

Do raju daleko - u Ewy 06:29, 14 mar 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Podziałałaś w weekend w ogrodzie? Ja sporo porobiłam Rozplenica od Przemka wykiełkowała ale bardzo nierówno, 3/4 nasionek jeszcze nie. Rubrum nie wykiełkowała, zastanawiam się czy ona w ogóle zawiązała nasiona?
Moja stipa tak jak Twoja, 4-5 cm ale pojedyncze igiełki, czekam aż się wzmocni żeby pikować.

Tylko pochodziłam po ogrodzie, sprawdzałam, co wykiełkowało Planuję za tydzień podziałać - ma być cieplej Rozplenic jeszcze nie wysiałam, muszę dokupić doniczek
Do raju daleko - u Ewy 06:15, 14 mar 2016

Do góry
Podziałałaś w weekend w ogrodzie? Ja sporo porobiłam Rozplenica od Przemka wykiełkowała ale bardzo nierówno, 3/4 nasionek jeszcze nie. Rubrum nie wykiełkowała, zastanawiam się czy ona w ogóle zawiązała nasiona?
Moja stipa tak jak Twoja, 4-5 cm ale pojedyncze igiełki, czekam aż się wzmocni żeby pikować.
Życie w wiejskim ogrodzie 06:07, 14 mar 2016

Do góry
U mnie już Twoja rozplenica wzeszła Dwa tyg. przed nią siałam rozplenicę Rubrum i do tej pory nic nie wzeszło, może nie zawiązała nasion? Ja z nawozami wstrzymam się jeszcze trochę, jeszcze mam osłony zimowe na różach nie zdjęte, a nawozy dają dopiero jak kopczyki rozgarniam.
Kiedyś będzie tu ogród 00:55, 14 mar 2016

Do góry
Siedzę i studiuję jeszcze raz wszystkie wpisy odnośnie roślinności w stawie. Łagodzenie brzegów zdało egzamin, wytrzymało gwałtowny napływ wody, nic się nie obsuwa. Pora wybrać roślinność. Patrząc od strony pomostu to po drugiej stronie będą metasekwoje i cyprysik błotny, podsadzone tulejnikami. Gdzieś w tym rzucone kaczeńce, długosz królewski i tarczownica. Tak więc roślinność wokół stawu musi być na tyle subtelna, żeby trzymała brzegi ale nie zakrywała widoczności. Zdecydowałam się więc na podstawowe gatunki:
-kosaciec żółty i odm Variegata
-tatarak Variegata
-strzałkę wodną lub szerokolistną (którąś mam, tylko nie wiem czy przeżyła zimę)
W wodzie grzybieńczyk i marsylia. Jak upoluję to rdestnica kędzierzawa.
I zaryzykuję na początek z jedną lilią wodną.

Od strony pomostu wsadzona będzie rozplenica. Coś w tym stylu (zachwyciłam się tym widokiem w Rogowie)

Życie w wiejskim ogrodzie 23:40, 13 mar 2016

Do góry
Przemuś to jest jednoroczna rozplenica ???ta którą siejesz ? jest późno i ciofam, ciofam i nie mogę doczytać
Jestem w polu 20:57, 13 mar 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Marta pokażesz zdjęcia rozplenicy jednorocznej ? bom ciekaw

Coś mi dzisiaj net szwankuje Nawet nie zauważyłam, że coś u mnie napisałeś.

Obiecana fotka. Rozplenica siana w zeszłym tygodniu.

Życie w wiejskim ogrodzie 20:30, 13 mar 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Rozplenica posiana, teraz czekam na efekty

Brawo Ty
U Marty już wschodzą Poprosiłem ją o zdjęcia
Życie w wiejskim ogrodzie 19:45, 13 mar 2016

Do góry
Rozplenica posiana, teraz czekam na efekty
U Agi - czyli słońce i piach 19:19, 13 mar 2016

Do góry
No, Kochana, rozplenica już popikowana U mnie wszystko jeszcze w pudełkach po lodach siedzi...

W temacie hortek nie pomogę, bo mam tylko z tych wysokich: anabelki, limki i magical moon light. Te ostatnie polecam bardzo, bo mają ogromne kwiaty. Ale duże rosną.
Życie w wiejskim ogrodzie 15:11, 13 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Ale fajne te wielodoniczki. Trzymam kciuki za rozplenice.

Rozplenica nie zawiedzie Dziewczyny już ją siały i ładnie wzeszła więc o swoją się nie boję
Papierowe wielodoniczki mają jedną wadę Szybko wysycha w nich woda więc resztę posiałem w czymś innym
Czasem słońce czasem deszcz 13:41, 13 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Niestety Ewo to wielka rozplenica, po 3 latach, ma rozmiary 3x2metry

nie mam na nią miejsca
Czasem słońce czasem deszcz 08:17, 13 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Dziewczyny, temat dzieci już zostawmy, lecę do pracy zarabiać na roślinki, dzieciowe zachcianki i projektantów wnętrz
Irenko- rozplenica wygląda bosko, mam takie miejsce między liatrami Kobold i przed limkami gdzie chciałam posadzić rozplenice, jeśli Twoja by się nadawała (nie jest bardzo wysoka?) to się piszę na to co wyrwiesz dzięki kochana

Niestety Ewo to wielka rozplenica, po 3 latach, ma rozmiary 3x2metry
Jestem w polu 22:06, 11 mar 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Fiu Fiu Zacna przesyłka

Rozplenica ruszyła BRAWO Mówiłem że ona z tych szybkich

jaki pierwszy właściciel takie potem roślinki.

Marta jeśli moja stipa nie ruszy będziesz miała kilka roślinek do poratowania mojej osoby?? uśmiechnę się bardzoo, ale to bardzoo ładnie
Jestem w polu 21:44, 11 mar 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Fiu Fiu Zacna przesyłka

Trudno. Wyniosę ją najwyżej do foliaczka.
Jestem w polu 21:35, 11 mar 2016

Do góry
Warmia napisał(a)

Ależ Ty czujny jesteś
Dostałam dzisiaj przesyłkę z roślinkami. Paweł pisał, że wysłał firletkę lepką, dzielżan, floksa wiechowatego i gailardię. Teraz muszę tylko rozszyfrować co jest co

I mam dla Ciebie newsa Rozplenica ruszyła

Fiu Fiu Zacna przesyłka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies