Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Komendówka 15:07, 18 sie 2017

Do góry
Chyba dalej czerwiec

Coś jeszcze, coś więcej... 15:07, 18 sie 2017

Do góry
Dawno zdjęć nie było

Bukszpany przy wejściu chyba nigdy się mi nie znudzą

Żywopłot wreszcie urósł do oczekiwanej wysokości - jednak nie mam pojęcia jak go wyrównam. Z drabiny raczej nie sięgnę

Siewki werbeny się rozpanoszyły w bukszpanach

Komendówka 15:02, 18 sie 2017

Do góry
Ponieważ zdradzałam objawy chorobowe (ponoć siedziałam w fotelu i się kiwałam bezmyślnie), męża własna przyjeżdżała nie co dwa tygodnie, a co tydzień po pracy, choćby na parę godzin. Pomiędzy szpitalami byłam wywożona na działkę na jakieś dwie godzinki dla złapania równowagi i oddechu. Pomaga! Kilka zdjęć z tych wyjazdów. Czerwiec jeszcze chyba to był

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:39, 18 sie 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Cześć Olu,

Dotąd podziwiałam Twój ogród z ukrycia, ale skoro jest planowanie, to się ujawniam.

Myślę że najlepszą inspirację masz w swoim własnym ogrodzie

Czyli dokładnie to, co podpowiedziała Johanka: żwir po całości, a w żwirze luźno rozrzucone plamy lawendy, rozchodnika i jakiejś trawki. Ewentualnie ze trzy buksy, skoro je masz. A jeszcze jakbyś znalazła jeszcze jeden taki ładny głaz jak masz na zdjęciu, to już w ogóle cud miód i orzeszki

Tutaj podrzucam jeszcze jedną inspirkę ze żwirowym przedogródkiem

Ojej! Czuję, że się rozwinęłam ogrodowo
makadamia schlebiasz mi
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:16, 18 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Moja Whipcord. Rośnie u mnie 4 lata. Zdjęć porównawczych nie mam. Raz ją obcięłam. U mnie wolno rośnie.

Dzięki Mirellko
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:11, 18 sie 2017

Do góry
Zaniepokoiła mnie wiśnia osobliwa 'Umbraculifera', która rośnie kilka lat za ogrodzeniem u sąsiada. Przed moja chorobą jeszcze zielona była, a dzisiaj patrzę - cała brązowa. Mam nadzieje, że moją jedyną, którą mam jakieś 3 metry od tej taki los nie spotka
U sąsiada

I moja - jeszcze zieloniutka.

Podmiejski ogródek 13:57, 18 sie 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Z kolei wilczomlecz to moja nieodwzajemniona miłość. W czerwcu rozkwitają fajne kwiatostany, które się dobrze komponują z żółtymi irysami

i długo się utrzymują, ale potem wyrastają długaśne pędy, które całkowicie te kwiaty zasłaniają i robią z wilczomlecza zwykłego, wielkiego krzaczora:

No i dumam mocno, czy wyrzucić tego krzaczora z rabaty, czy przycinać wcześniej, żeby te kwiatostany były widoczne? A może polecacie jakąś inną odmianę?

a zerknij na Wilczomlecz odm Ascot Rainbow - ja kupiłam późną wiosną - nie mam aktualnie zdjęcia, ale listki ma teraz pięknie tęczowe
obserwuję jak dalej będzie się zachowywał i ewentualnie przesadzę w bardziej reprezentacyje miejsce

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:50, 18 sie 2017

Do góry
Dzisiaj ostatni dzień antybiotyku i można coś w ogródku podziałać. Brak czasu i choroba przysłużyły się szczawnikowi, bo zdążył nasionka zawiązać i strzelał do mnie ze wzmożoną siłą, gdy próbowałam irgę podwiązać do góry. Córka znowu miała z mamy "beke", gdy zobaczyła podpórki bambusowe.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:46, 18 sie 2017

Do góry
Mazanie,

przychodzę do Ciebie w imieniu sasiadow, kupili ok 3 miesiace temu pieknego klona i umiera w oczach. Pomoz proszę, jak go ratowac?

Podmiejski ogródek 13:40, 18 sie 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Widzę, że nachyłek robi furorę. Kupiłabym go więcej, ale ostatnia sztuka była. Teraz nie da się niestety podzielić, ale może w następnym roku

Szerszych kadrów też bym Wam pokazała, bo ogród nie prezentuje się źle, ale niestety oko aparatu patrzy trochę inaczej niż oko człowieka i na zdjęciach widać głównie to, co powinno być zasłonięte
Mniej więcej tak:

Reszty Wam oszczędzę

A co tu powinno być zasłnonięte? Chyba nie wiem.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 13:23, 18 sie 2017

Do góry
jeszcze takiego astra mam

rosnie w takim towarzystwie

a tu koniczynka

podpatrzylam u Iwki i w zeszlym roku wysadzilan swoja pokojowa. Na zime wykopalam, podzielilam na trzy doniczki i wiosna wkopalam w inne miejsce. No i niespodziewanie, ta gdzie mialam w zeszlym roku pojawilo sie kilka listkow a teraz jest juz calkim ladna kepka. Mu sialo cos zostac w ziemi i przezimowac. W ciuniu by jej bylo lepiej ale tegou mni jeszcze malo.
Ukojenie 13:19, 18 sie 2017

Do góry
Jedyna biala jezowka wysiana z nasionek
Reszta nie kwitnie...

Podoba mi sie, ale chyba wyleci z zolto-pomaranczowej rabaty... Wiosna...
Podmiejski ogród Cataliny 13:15, 18 sie 2017

Do góry
Catalinasdiary napisał(a)
Festiwal hortensji

Greatstar

Jak dron

PS. Cześć
Podmiejski ogródek 13:12, 18 sie 2017

Do góry
Widzę, że nachyłek robi furorę. Kupiłabym go więcej, ale ostatnia sztuka była. Teraz nie da się niestety podzielić, ale może w następnym roku

Szerszych kadrów też bym Wam pokazała, bo ogród nie prezentuje się źle, ale niestety oko aparatu patrzy trochę inaczej niż oko człowieka i na zdjęciach widać głównie to, co powinno być zasłonięte
Mniej więcej tak:

Reszty Wam oszczędzę
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:08, 18 sie 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
ale super zmiany masz zielona lapke to wszystko rosnie u Ciebie jak w dzungli

Izuniu ten rok jest nadzwyczajny rosnie wszystko jak szalone bez podlewania i nawożenia...sadziłam rok temu pa dwa listki trawek a wtym już busz

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:04, 18 sie 2017

Do góry
anbu napisał(a)

Niesamowita

Dziękować
Wyjechałam na 2 tygodnie i taka wyrosła....Gdyby nie chwasty częściej robiłabym takie wypady
Przed wyjazdem wyglądało to tak:
Kostrzewa sina - Festuca glauca 12:54, 18 sie 2017

Do góry
Dzień dobry, podpinam się pod Kostrzewę gdyż nie znalazłam wątku o owsie wieczniezielonym. Posadziłam go jesienią 2016. Do dziś wyraźnie się zagęścił. Nie rozumiem dlaczego brązowieje. Czy przysechł , ale grządka ma linię kroplującą, czy jest to rdza źdźbłowa o której czytałam. Proszę o poradę bo moja srebrna łączka zamiast zdobić jest smutna
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:48, 18 sie 2017

Do góry
Moja Whipcord. Rośnie u mnie 4 lata. Zdjęć porównawczych nie mam. Raz ją obcięłam. U mnie wolno rośnie.

Mały ogród Kasi 12:39, 18 sie 2017

Do góry

Mały ogród Kasi 12:39, 18 sie 2017

Do góry
Żeby tak posepnie w moim wątku nie było, kilka ładnych zdjęć
Miałam okazję idwiedzić kilka dni temu Gdańsk. Uzrekły mnie kompozycje donicowe w ogródkach restauracyjnych. Z resztą, cała starówka jest przepiękna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies