Aganiu a jakie derenie kwieciste zamówiłaś?
Właśnie miałam Cię ostrzegać przed nawłocią ale sama już wiesz - potwornie się rozsiewa, mam żółciutko wokoło działki - wygląda to pięknie ale włazi nawet w kostkę.
Chciałam kupić pogodowego ale u Vity marznie co roku a ona jeszcze bliżej ma do miasta i zaciszniej niż u mnie więc chyba się nie zdecyduję.
Miesiąc temu sadzone mikro róże Bonica, które okazały się nią nie być. Kwitną na biało. Mają mnóstwo pąków, czekam na kwitnienie i będę reklamować. Rząd 10 szt po prawej.
NN - kolejne kwitnienie, kupiona wiosną w markecie
A tu dzisiejszy skalniak w deszczu i blasku zachodzącego słońca
Piaskowiec rozjaśnia skalniak szczególnie w pochmurny i deszczowy wieczór.
Hortensje w lewo i w prawo
Kasiu ja na cienistej rabacie mam liatrę kłosową i jakoś daje radę, ale u ciebie zaraz rozkwitnie rozchodnik i też będzie kolorek Powiem ci szczerze, że ta rabata z tymi trawkami i żurawkami i tak jest boska - szczerze
Powiedz Kasiu, bo masz już doświadczenie z hortensjami, którą polecasz najbardziej na pełne słońce, a którą do półcienia i dlaczego jeśli można
w pobliskim parku widać wrony? Gawrony?
W niedzielę całe ich chmary latały w pobliżu. Ciekawe co to oznacza.
tu też je widać
astry od Irenki cudnie się porozrastały
a te takie wysokie
Dziękuję Madziu
Ja też lubię szerokie kadry, ale jeszcze sporo do ogarnięcia i niektóre miejsca nie reprezentacyjne.
Szpaler hortensjowy jeszcze młody, teraz trawek prawie nie widać ale mam nadzieję, że już za rok będzie widoczny