Ostatnio znalazłem takie dziury w kilku miejscach i w skarpie dosyć dużo i duże
Mam kota ,przybłąkał się kiedyś,pokazałem mu i siedział tak długo
aż złapał
Co to jest? napewno to nie jest szczur złapał dwie sztuki
Milus zobacz takie posadziłam jałowce 7 lat temu przy budynku na osiedlu kupowałam w tesco w baletach po 9 zł chodziło o zacienienie klatki schodowej bo od samego rana piekło, kupiłam cztery 2 posadziłam przy kl. sąsiadów 2 przy mojej te foty są od sąsiadów bo przy moich trochę jeszcze inny jałowiec rośnie i trochę je zasłania i nie mogłam pokazać jak pięknie rosną w całości.
O taki efekt mi chodzi aby moje też tak rosły na działce, aby osłonić rośliny przed wiatrem.
Te jałowce nie są przycinane i takie gęściutkie, są po prostu piękne.
Pierwsza fota z boku te same na 2 focie, sięgają połowy pierwszego piętra.
Oczywiście nie obeszło się bez problemów trzy dni po sianu silny wiatr i ulewa większość nasion spłyneło w jeden róg tam jest najładniejsza trawa zrobiłem po całości dosiewke
po trzech tygodniach wygląda tak
Róze w większosci zmarzły do zera , a zupełnie nie zmarzły te które rosna przy budynku od północy to stare zdjecie bo teraz wogóle z domu nie wychodzę.
No i kwitna te które pokazywałam ale to kupione przed rokiem, tą zimę wytrzymały ale czy wytrzymaja następna?
Co do mojej choroby to juz póltora tygodnia wczesniej miałam anginę (ja tylko na anginy choruję) , wyleczyłam sie ale zaraziłam mojego M, jemu zeszło na płuca i był bardzo chory , drugi raz w zyciu, ale wybrał się podlewac ogród wiec go wygoniłam i podlewałam sama 7 godz no i jak wróciłam to juz mialam dreszcze. Znów przez ogród.