Na pewno my już wszystkie możliwe zbiorniki(3000 litrów w sumie), beczki, pojemniki, konewki mamy pełne, w basenie przybyło 10 cm wody. Jak dalej będzie tak lało, to rano będzie się z basenu wylewało. Sąsiad z góry nie ma żadnych zbiorników, i wszystko na dodatek spływa do nas. Jak już tak porządnie poleje to przynajmniej powinny być grzyby
Ależ u Ciebie kwieciście pięknie.
Deszcz i woda oczywiście potrzebna bo wszędzie sucho jak pierz tylko że u nas zawsze przegięcia albo upał i ani kropli deszczu tygodniami albo zimno i leje że wszędzie chlupie Tak źle i tak nie dobrze
Witaj Jolu, troszkę kwieciście jest, właśnie podwiązałam kosmosy, bo leżały, to samo z ślazówką, chociaż jest przywiązana. Ogórecznik też leży. Poczekam aż wyschną nasiona i ciacham
Z tą pogodą u nas już tak jest, musimy się przyzwyczaić
Zajrzałam , a tu Hibiskus bagienny, niespotykany często a taki piękny jest. Te kwiaty takie wielkie czy mi się wydaje? To się sieje czy sadzi ? Podoba mi się
Witaj Dario, hibiskus bagienny rzeczywiście jest piękny, przyciąga wzrok swoimi dużymi kwiatami, mają około 20 cm. Jest on coraz częściej spotykany w ogrodach, szkoda tylko, że kwiaty kwitną tylko jeden dzień. Wszystkie 3 kupowałam w szkółce, mąż chciał je rozmnożyć na wiosnę, ale zawsze jest mu żal obcinać pęd.
Mnie też się podobają
Wczoraj przy naszej działce usiadł na chwilę dzięcioł
To pytanie kieruję do Gosi, ale jeśli ktoś wie to niech podzieli się informacją
Kupiłam perowskią i rosną w niej jakieś roślinki. To chwasty czy perowskia wzeszła?
Nowa rabatka, która powstała w miejsce bałaganu
Przywiozłam gałązki wierzby. Żeby nikt nie mówił, że tak sobie tylko leżą... więc wyszło coś pożytecznego i ozdobnego
Podpórki dla kwiatków.
Na hibiskusa przyleciał motyl
Aniu, według mnie to chwasty w tej perovskiej.
Motyl świetny i upleciony na miarę hibiskusów
A co to za różowe roślinki w prawym dolnym rogu, obok motyla?