Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Kawa 15:43, 23 sie 2017

bedem lukać
Anda 15:47, 23 sie 2017

iwka napisał(a)
Widziałam cis , Ewciu faktycznie są ciemniejsze. Nie wiem samą brać czy nie? Sadzili je jakoś maj czerwiec z doniczek, ładnie były ukorzenione bo kilka im zostało i widziałam. Tylko one mają te owoce, czytałam ze ta odmiana to żeńska i właśnie owocuje. Teraz mają dużo młodych przyrostow ale takie jak by lekko bladawe. Od słońca chyba.

Przycinanie były po posadzeniu.

To cisy baccata, tylko takie ciemne. Moje Robusty też mają owoce. Ptaki je jedzą. Dzieci nie powinny, ale Twoje już przecież starsze, prawda?
Jesli je teraz wykopiesz, to uszkodzisz korzenie, więc będziesz chyba też musiała uciąć im czuprynki. Zapytaj Toszkę najlepiej, ona naszym guru cisowym
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makusia 15:48, 23 sie 2017

Byłam specjalnie w b.- sa tylko te cebulski po 3,99 zł. Czochów brak :!
iwka 15:50, 23 sie 2017

A cisy sprzedają bo żonie i teściowej się nie podobają. Maja owoce i są trujące
Makusia 15:54, 23 sie 2017

Jeśli są trujące, to zięć powinien o nie walczyć z myślą o teściowej właśnie
iwka 15:58, 23 sie 2017

Haha Marta zięć się chyba boi teściowej właśnie, jej nie widziałam

Te cebule to u mnie dzisiaj dali , wczoraj nie było.
iwka 16:02, 23 sie 2017

Anda napisał(a)

To cisy baccata, tylko takie ciemne. Moje Robusty też mają owoce. Ptaki je jedzą. Dzieci nie powinny, ale Twoje już przecież starsze, prawda?
Jesli je teraz wykopiesz, to uszkodzisz korzenie, więc będziesz chyba też musiała uciąć im czuprynki. Zapytaj Toszkę najlepiej, ona naszym guru cisowym
ja się nie boję o to moja córka to teraz bardziej płcią przeciwną zainteresowana niż jakimiś tam owocami na krzaku

Kurcze a myślałam ze teraz najlepszy moment na sadzenie kopanych z gruntu. Tzn. Gdzieś za miesiąc.
Anda 16:04, 23 sie 2017

W szkółce u mnie sezon na kopane z gruntu zaczyna się najwcześniej od października. W Pl może być trochę wcześniej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 16:05, 23 sie 2017

Weszłam i co ja tu czytam? Brudne stopy, cisy trujące dla teściowej i czochy do góry nogami .
A propos sąsiadów - ja naprzeciwko mam naprawdę fajnych sąsiadów, ale też się już krępuję latać z łopatą i taczkami na froncie - oni siedzą i odpoczywają a ja ciągle w roślinach...
iwka 16:07, 23 sie 2017

Anda napisał(a)
W szkółce u mnie sezon na kopane z gruntu zaczyna się najwcześniej od października. W Pl może być trochę wcześniej.
no jasne, przecież mamy dopiero sierpień; ) swoje duże sadziłam chyba w listopadzie 5 zl. Za sztuke ceni. Chyba warto.