Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:06, 21 cze 2017

Do góry
Kolejna atrakcja to Jezioro Pilchowickie i druga co do wieku i wielkości w Polsce tama na rzece Bóbr

W samym słońcu 00:06, 21 cze 2017

Do góry
Ta duża to na pewno anabell, druga porównaj z pierwszą, maja miękkie liscie, zupełnie inne od bukietowych
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:00, 21 cze 2017

Do góry
Tuż obok cudny czarodziejski choć zaniedbany i zachwaszczony ogród pałacowy...
Zapraszam wszystkich wejdźmy przez tę furtkę

A za nią, rabaty w obramowaniach z bukszpanu, warzywnik, róże i fragmenty starych budowli - prawdziwy " tajemniczy ogród"

I taki cis....nie wiem ile lat musiał rosnąć żeby mieć taki pień

Wychodzimy już póki furtka otwarta - ale warto było tu zajrzeć

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:51, 20 cze 2017

Do góry
Pałac Lenno we Wleniu

A widok na góry boski

A nieopodal pałacu ruiny najstarszego polskiego zamku

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:46, 20 cze 2017

Do góry
Następnego dnia - niestety już deszczowego i zimnego rozsmakowałyśmy się w uroku Rezerwatu Doliny Bobru i Gór Kaczawskich. Wzdłuż rzeki Bóbr wijącej się od Lwówka Śląskiego do Jeleniej Góry rozłożyły się piękne do oglądania doliny, zamki, pałace, miasteczka, widokowe tamy i sztuczne jeziora. Jest co oglądać. Muszę tam wrócić

Pałac Brunów- dziś hotel i restauracja

Pszczelarnia 23:41, 20 cze 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Dziękuję Jesteś z niej zadowolona, bo mam dwie już zarezerwowane. Jak wysoka u Ciebie jest?

Wysoka do pasa i ciut wyżej. Ale u Tomka w Radkowie widziałam ją w wysokości "mi do szyi" (ale składnia!).

Bardzo ją lubię. To róża "dzika" ale ma piękne kwiaty, kolor też, lekko pachnie, i bardzo obficie kwitnie.

Posadziłam 5 w rzędzie i to jest ciut za dużo, bo jest efekt rozmycia, taka mleczna plama (zwłaszcza na tle bordowego żywopłotu). Zostawię 3. A resztę dam na koniec tego różanego szpaleru.
Tutaj szerzej je widać.

Dwa ogrody 23:41, 20 cze 2017

Do góry
mira napisał(a)
Ależ bujnie aż się chce bukiety robić, róż masz sporo i takie dorodne krzaki
melduję że z nasion od Ciebie mam piękne ożanki, mało tego zostały paletki z wysianymi na zimę i nie rzemarzły - zaraz będą kwitnąć

pozdrawiam

Mireczko
, bardzo miło czytać takie słowa, dobrze, że wysiewy ożanki udały się. Może i ja wypatrzę jakieś nasionka u Ciebie
Z róż w tym roku bardzo się cieszę, bo faktycznie dają popis aż miło. Nawet wizyty różomaniaczek miejscowych mam i wąchanie jest, i herbatka różana Szkoda, że czasu za mało na delektowanie się ogrodem, chociaż jeszcze trzy dni i wakacje Niemniej wczoraj ogołociłam od dołu LO i wycięłam w pień mrsJL, bo ona właśnie cała w plamy juz była i zarażała pozostałe. Mogłam wcześniej posłuchać Małej Mi, że paskuda, żal było kwiecia i zapachu.
TG

i nn pnąca

Artemis w drugim roku, potrzebne mi są jeszcze dwie na uzupełnienie tej rabaty, jakoś nie mogę ich dopaść
Moja działka na Dębowym Lesie 23:35, 20 cze 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Clematisy już pięknie kwitną
Mój Sklodowska też już kwitnie

Różyczki też zachwycają

O tak przyszedł czas i na clemki, które też bardzo lubię
Ech chciałam M.Skłodowską ,ale nie wyszło. Jakiś inny dostałam
Trudno będę ją podziwiać u ciebie.

Róża Flammentanz

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:34, 20 cze 2017

Do góry
Nawet poczta dostarczana była drogą wodną- tu budynek Deutsche Post

Nad naszymi głowami dorodny i kwitnący tulipanowiec

Tu pasące się owce i charakterystyczny dla tego regionu stóg siana - na podstawce drewnianej z powodu dużej wilgoci i przeciw nasiąkaniu od ziemi składowanego w nim siana

A tu widać że to Słowianie, choć w niemieckim kraju a jednak napis brzmi znajomo

To wejście do muzeum regionalnego w Lheda

Moja działka na Dębowym Lesie 23:31, 20 cze 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Masz kochana rękę do powojników. No i oczywiście hosty, cudne.

O jeszcze wszystkie clematisy nie kwitną u mnie. I nie wiem też czy wszystkie młode zakwitną.

Ummm hosty,,,moja pierwsza ogrodowa miłość.
Dziękuję

Róża Leonardo da Vinci a za nią Róża Rhapsody in Blue

"Póki życie trwa..." 23:28, 20 cze 2017

Do góry
benia9185 napisał(a)

kupując tego buczka myślałam,ze tak ma być ,ze czubek się podgina ku dołowi,ale wyczytałam ,ze jeśli chce sie mieć duze drzewo trzeba prowadzić go ku górze.I nie wiem jak teraz mam to zrobić ? chyba zostanie z pętelką,bo nie sposób go juz rozsupłać

Benia zdejm te wszystkie zabezpieczenia z niego, bo niedługo te taśmy zaczną wrastać w pień i będze po buku...

A czubek naciągaj, to piękne drzewo, jednak wymaga uwagi
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:26, 20 cze 2017

Do góry
Dalszy ciąg fotek z naszych wojaży z minionego weekendu. Po rozarium w Forst kolejną atrakcją po niemieckiej stronie miał być Spreewald - niemiecka Wenecja . To region zamieszkały przez najdalej na zachód osiadłych Słowian _ Serbołużyczan którym udało się zachować pewne cechy odrębności narodowej. Obszar kiedyś rolniczy dziś głównie turystyczny, poprzecinany siecią kanałów i rzek. Do niektórych miejsc do lat 60-tych XX wieku nie można było dostać się inaczej niż drogą wodną. Dziś to już wszystko skomercjalizowane, nastawione na turystów, taką bardziej "Cepelia" ale dużo wilgoci, torfowiska i dużo wody powoduje że roślinność jest bujną i soczysta.
Oto kilka fotek z naszego spływu kanałami Spreewaldu

Chaos oswajany 23:22, 20 cze 2017

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 23:22, 20 cze 2017

Do góry
Wczoraj jedna, a dziś tyle

Chaos oswajany 23:18, 20 cze 2017

Do góry
Poli, miło, że zaglądasz

Zaniedbałam się strasznie z forum. Zawzięliśmy się, żeby wykonać jak najwięcej prac w pierwszej części sezonu. Jesteśmy blisko końca, ale jak już się oderwę od roboty to już nie mam siły iść po aparat. Obiecuję w weekend nadrobić

A tymczasem kilka zdjęć sprzed prawie dwóch tygodni.

Dwa ogrody 23:16, 20 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Zachwyca mnie obfitosc różana każde ujęcie śliczna

Kasiu, róże w czerwcu górą
ND

Pirouette

Mój 4 arowy azyl... 23:13, 20 cze 2017

Do góry

Jaśminowiec do cięcia

Klon Shirasawy - Acer shirasawanum 'Aureum' 23:05, 20 cze 2017

Do góry
Nawet nie wiedzialam ze sa rozne odmiany tego klonu. Moj nowo nabyty klonik okazal sie shirasawanum autumn, piekny jest, ale niestety pomaranczowy... nie bardzo mi pasuje kolorystycznie
A sklep oczywiscie nieodpowiada na moja reklamacje, ech te zakupy przez internet.

Mój zakątek - początki 23:05, 20 cze 2017

Do góry
natka098 napisał(a)
Widoczki z kocyka.

witam,

hmm ...takie fotki są zawsze mile widziane

pozdrawiam
Jan
Mój 4 arowy azyl... 23:04, 20 cze 2017

Do góry
Kupiłam podpory do róż

Na niebiesko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies