Eeee to ładne sadzonki Swoje ML to nawet nie takie dzieliłem na cztery
Też uważam, że podlewanie konewką albo wiaderkiem jest bardziej efektywne. Chociaż nauczyłem się też zostawiać wachlarz gdzieś na pół godziny i sobie wtedy zasuwam gdzie indziej. Tylko, że przy moich zakrętach i zmiennym ciśnieniu wody też nie zdaje to do końca egzaminu
posłuchałam Hanuś, ścięłam truskawki, pokazał się kwiat
zdjęcia w deszczowy poranek
Susan postanowiła kwitnąć na nowo
dałam synowi ten kpl na balkon, kupił sobie nowy i ten wrócił do mnie
tawułki Arendsa
nazwy nie pamiętam, są dużo niższe i później kwitną, tez ciut inny kwiatostan
Booooszeee jaki piękny fotel. Oczywiście Kotek też bez dwóch zdań ale fotel i katek razem to po prostu ... łzy mam w oczach. Piękne połączenie.
Co do hakone to u mnie też nie chciałam rosnąć. Najpierw była na słońcu i lipa a potem ją przesadziłam w cień i też lipa. Po 5 latach dawania jej szansy została wyautowana.
Ale możliwe że to z powodu kory jak pisze Milka. Nie wiedziałam tego. Teraz trochę mi głupio.
Nigdy nie mialam ogrodu - zawsze mieszkalam w bloku. Od 2013 roku mieszkam w nieduzym domku w Irlandii no i jest wkoncu ogrod. W pierwszym roku zagospodarowalismy trawnik - firma wymienila podloze i rozlozyla piekny trawnik z rolki. Po roku zalowalam bo mimo serca jakie wlozylam w pielegnacje trawnika wygladal on co sezon gorzej. Teraz jest juz lepiej ale cos sie stalo w naszymi drzewkami. Niestety nie wiem co to sa za drzewka ( dostalismy je w prezencie w 2015r) i wszystko bylo ok az do tej wiosny. Probowalam szukac odpowiedzi na internecie, w tutejszych sklepach ogrodniczych ale nie widze poprawy Wiec mam nadzieje ze ktos mi pomoze
Po przesadzeniu roza tez podumiera i cos zjada moja konwalie.
Pomocy
powstała też obudowa wanny, którą dostałam po moim wujku, który uprawiał pomidory- zapewne dlatego tak dobrze rosną - gdy już mąż solidnie ją zbił, okazało się, że źle wymierzyłam i jest za mała hahaha
ostatecznie udało się to naprawić
wzdłuż folii posadziłam pozostałe pomidory- bo miałam ich OGROM
bardzo ładna hortensja - bobo albo wyzsza limelight z miskantów polecam gracillimus wieksze rosna sirene silberspinne grosse fontane thuja danica jak najbardziej bardzo ładnie z tymi zestawami komponuje sie krzewuszka veriegata
A to czemu???
Co narozrabiały?
Będę ukorzeniać te
Czy też dla Ciebie sadzonki zrobić? Chyba 2-3 lata temu robiłam dla Ewy i tydzień temu podziwiałam, piękny i zgrabny krzaczek.
To są 2, biała i 3-kolorowa, kwiaty mniejsze, ale mnóstwo i pędy są sztywne mimo ulew, takie mi właśnie trzeba, aby nie martwić się podpórkami.
Rutewka od Ciebie, cała w pąkach
Szybko śmigła.
a w cieniu tak mi rutewka kwitnie, rok temu sadzona, tzn ciut słońca jednak ma
Mam 2, 3,4 i 5 letnie
Te trawy o których u Ciebie pisałam, też podobnej wielkości.
tu 3 sezon hakone
połączyły się 2 sztuki, dosadzona 3, ale nie wiem czy jej nie zabiorę stąd.