Musiałam sobie wygoglac ta rubrum sasiadka moja miała taką z\w zeszłym roku.Podobała mi się bardzo,ale nie chciałam maupować i kupiłam dwie Vertigo ale jedna tylko przeżyła i coś marnie rośnie ,a tak piszą ,ze to najszybciej rosnąca trawa? Co do donic to chyba będzie klapa z bujnością ,bo coś mi sie wydaje że te surfinie nie są zwisające wbrew zapewnieniom pana w tamtym roku miałam białe zwisające i były ogromne ...zaraz poszukam foty to wkleje ototo firletka wyleciała mi z głowy ,dzięki
taaa tylko szkoda,ze zeszłoroczna w tym roku chyba zrobiono mnie w trąbę bo surfinie,którą kupiłam raczej nie będzie tak zwisać Dziękuję johnnynhannah lubie obserwować te polskie koliberki
Witam Beato. Przyszlam od Kindzi za sprawa twojego pytania o Promanal czy pryskac czy podlewac. Oczywiscie pryskac ale nie teraz bo sparzysz rosliny. Promanalu uzywa sie do ciezko wytepienia szkodnikow ktore zeruja na roslinach szczegolnie iglakach, ale pryskanie odbywa sie wczesna wiosna, nigdy latem. Zreszta poczytaj w internecie na temat opryskow tym preparatem.
Jeszcze odnosnie tui ktore usunelas. Ja po przymrozkach majowych mkalam takie same. Jednak w srodku byly zielone i juz pieknie odbily.
Nie doczytalam sie kiedy ta brazowawosc tui nastapila wiec nie moge nic poradzic na przyszlosc.
Aby tuje male ladnie rosly trzeba ne nawozic wiosną i jesienia nawozem jesiennym i podlewac nawet zima jak jest zucha zima. Tuje nie znosza suszy, ale tez nie lubia byc zalewane.
...nie Kindziu kupiłam dwie sztuki wiosną ,wsadziłam do donic przed domem i jedna z dnia na dzień po prostu zaczęła marnieć az uschła,druga tez coś kiepsko rośnie ,widać ją troche na zdjęciu w jednej z szarych donic .Wiem Kindziu ,ze nie zimują teraz juz nauczyłam się czytać zanim kupie,nie tak jak z pompasową kupiłam zauroczona różowymi pióropuszami,a dopiero później przeczytałam o warunkach uprawy 3szt pięknie urosły podczas sezonu nawet zimą stały piękne zielone ,a na wiosnę niestety nie odżyły.