Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:13, 15 cze 2017

Do góry
Moja stipa dostała papu, bo wszystko nawoziłam. Dwie sztuki podzieliłam i są słabsze niż pozostałe, ale się zbierają.
Jestem w polu 23:09, 15 cze 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mam tak samo i w związku z tym odczuwam wewnętrzny spokój, bo przestały mnie kusić rośliny w szkółkach. Nie zamierzam pałętać się z doniczką po ogrodzie i zastanawiać się, gdzie wsadzić zakupione chciejstwo.
Tak się broniłam przed tymi stipami w ogrodzie, a teraz zamartwiam się, czy będą w stanie przeżyć kolejny rok. Niesamowicie fotogeniczna trawa.

Zachwyciły mnie szerokie plany. (aplauz w tle).

To masz fajnie, bo u mnie jeszcze sporo miejsca do przemyślenia i zagospodarowania.
Stipa w tym roku u mnie króluje
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:50, 15 cze 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Martuś, ta stipa mnie totalnie zaskoczyła. A gdzie sią dało, to pisałam, że nic nie warta z powodu swej chimeryczności.
Czy ona ma szansę rosnąć dalej? tzn. Czy jeśli będę ją przycinać wiosną, to będzie się ponownie odradzała? Czy ona raczej krótkowieczna jest?

Podobno jednoroczna Ja też jestem totalnie nią zaskoczona. Przezimowała, na wiosnę ją ścięłam. Jak ruszyła dostała papu, a teraz zakwitła i za chwilę trzeba będzie zebrać nasiona.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:37, 15 cze 2017

Do góry
Martuś, ta stipa mnie totalnie zaskoczyła. A gdzie sią dało, to pisałam, że nic nie warta z powodu swej chimeryczności.
Czy ona ma szansę rosnąć dalej? tzn. Czy jeśli będę ją przycinać wiosną, to będzie się ponownie odradzała? Czy ona raczej krótkowieczna jest?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:32, 15 cze 2017

Do góry
U Ciebie jak zawsze cudne widoki. Twoja stipa też wyrosła. Moja przerosła szałwię, która nie należy do najniższych
Jestem w polu 22:26, 15 cze 2017

Do góry
Aniu, Dominiko, nie wiem jak mi umknęłyście. Karmel to miziak w każdym calu i trudno mu się oprzeć.

Dominiko, stipa urosła na potęgę. Jest wyższa od szałwii i niestety stojąc przed tarasem widzę tylko stipę. Oszalała, ale jest tak piękna i puszysta, że mam ochotę ją przytulać. Stwierdzam, że jest ładniejsza niż w zeszłym roku. Teraz wygląda jakby się wzmocniła. Jest wysoka na ok. 50 cm i jest gęstsza i sztywniejsza.

Aniu, NN pięknie kwitnie. Ma po kilka pąków obok siebie. Szkoda, że nie wiadomo co to za jedna.
Jestem w polu 08:58, 15 cze 2017

Do góry
Warmia napisał(a)
Na koniec, stipa wieczorową porą

To zdjecie mnie zachwyciło.
Piekne
Jestem w polu 23:24, 14 cze 2017

Do góry
Na koniec, stipa wieczorową porą

To miejsce trzeba kochać 22:41, 14 cze 2017

Do góry
Kasia, zaglądam do Ciebie często, bo wątek obserwuję, choć mało piszę. Dzisiaj jednak cofnęłam się do początku. Kurczę, jaki Wy macie super teren, zazdroszczę tyle miejsca.
Też mam jeżówki w stipie. Stipa zeszłoroczna, a jeżówki różne odmiany, ale różowe. Dzisiaj dokupiłam kolejne.
Pozdrawiam!
Na Łowieckiej 22:41, 14 cze 2017

Do góry
inag napisał(a)

Następna co chce się ponudzić
Ja bym też chętnie się ponudziła☺ Ilona u mnie stipa chyba też aut przestała ze mną współpracować ☺
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 22:23, 14 cze 2017

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Kilka migawek z ogrodu

stipa z ubiegłego roku

niedawno obsadzona rabata,wciąż myślę czy dobrym pomysłem będzie wkomponowanie w nią bukszpanowych kul?

Moje klimaty!
A bukszpany wśród szałwii to świetny pomysł. Navi ma takową rabatę i jestem w niej bezgranicznie zakochana
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:40, 14 cze 2017

Do góry
Super, że koto już ok ☺ Rozumiem ulgę!
Znakomita stipa u Ciebie!
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:31, 14 cze 2017

Do góry
Kilka migawek z ogrodu

stipa z ubiegłego roku

trzcinniki KF sięgają już płotu,pogoda czerwcowa: deszcz i słońce bardzo im sprzyja

niedawno obsadzona rabata,wciąż myślę czy dobrym pomysłem będzie wkomponowanie w nią bukszpanowych kul?

Ogród Mirelli 21:20, 13 cze 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ilonka stipa z własnego wysiewu jest problemowa. Moja padała i się podnosiła. Raz miała za mokro, a innym razem za sucho. Z marnych siewek wyrosły tak piękne okazy, ale trwało to rok

Ilonka hi hi tak to moje słowa na temat brązowych traw Ja potrzebowałam trzech lat, żeby zaprosić ją do swojego ogrodu. Może i za jakiś czas Twoja siostra też zmieni zdanie
Czy Twoja siostra na swój wątek na O?

Ja już straciłam cierpliwość do stip. Tak koło nich chodziłam i tyle nadziei z nimi wiązałam Teraz będę podziwiała je u Was. Znalazłam prawie identyczną trawę a podobno jest bardziej do cienia i lepiej znosi podlewanie. Czaję się na nią
Na razie nie ma swojego wątku. Podgląda z boku Może kiedyś się odważy.
Moja bajka 20:14, 13 cze 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Ewcia czemu? Tak sweetaśnie jest fajnie i moim zdaniem tam pasuje, a jak stipa się rozrośnie to będzie jeszcze lepiej-bynajmniej mi się podoba

Kasiu ładne te róże - takie małe a tyle kwiecia

Moja bajka 19:51, 13 cze 2017

Do góry
Ewcia czemu? Tak sweetaśnie jest fajnie i moim zdaniem tam pasuje, a jak stipa się rozrośnie to będzie jeszcze lepiej-bynajmniej mi się podoba

Kasiu ładne te róże - takie małe a tyle kwiecia
Ogród Mirelli 00:15, 12 cze 2017

Do góry
Ilonka stipa z własnego wysiewu jest problemowa. Moja padała i się podnosiła. Raz miała za mokro, a innym razem za sucho. Z marnych siewek wyrosły tak piękne okazy, ale trwało to rok

Ilonka hi hi tak to moje słowa na temat brązowych traw Ja potrzebowałam trzech lat, żeby zaprosić ją do swojego ogrodu. Może i za jakiś czas Twoja siostra też zmieni zdanie
Czy Twoja siostra na swój wątek na O?
Jestem w polu 12:56, 11 cze 2017

Do góry
Świetny ten Twój rudzielec, ja mam teraz panterę śnieżna Stipa powala wdziękiem, muszę i ja sobie takową sprezentować.
Moja bajka 23:14, 10 cze 2017

Do góry
fajnie zgrała się ta niebieska hosta ze świerkiem Glauca Globosa

ta stipa już kwitnie
Jestem w polu 22:16, 10 cze 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Wow Marta, Twoja stipa powala, pięknie faluje
Pokazuj szersze kadry, bo pięknie masz

Aniu, jest taka cudna, że muszę co dzień ją pomiziać. Nawet mój Em się nią zachwyca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies