Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 09:26, 19 cze 2017

Ania berberys odmiana Rocket Orange

Gosia rosną tam jeszcze dwie hortensje i jeżówki

Ilonka Ty masz jeszcze miejsce w ogrodzie to najwyżej przesadzisz. Wypróbuj, a jak będzie się u Ciebie dobrze spisywała to i ja ją kupię
Carex remota miałam w donicach na parapecie. Jak zmieniałam kompozycję to wywaliłam, więc odnośnie zimowania nic nie napiszę
Pewnie jeszcze ją kupię na rabaty i wówczas coś więcej z własnego doświadczenia będę mogła o niej napisać

Agdula ta róża akurat rośnie na słonecznej rabacie, ale sporo mam innych posadzonych w zacienionym miejscu i kiepsko rosną. Pewnie będę je przesadzała tylko gdzie jak wszystko zapchane miejsca brak

Kasia w realu ma nawet ładniejszy, a najpiękniejsza jest w początkowej fazie rozkwitu

Edyta jedna rozplenica się zebrała, a druga kiepska, ale daję jej szansę jeszcze może z dwa tygodnie. Jak będzie marna to pójdzie na tył ogrodu. Mam je posadzone w przedogródku, więc bum chciała mieć ładne nie szpecące egzemplarze
lindsay80 09:39, 19 cze 2017

MirellaB napisał(a)

Edyta jedna rozplenica się zebrała, a druga kiepska, ale daję jej szansę jeszcze może z dwa tygodnie. Jak będzie marna to pójdzie na tył ogrodu. Mam je posadzone w przedogródku, więc bum chciała mieć ładne nie szpecące egzemplarze

O tak, w przedogródku to może być mocno denerwujące jak jakaś roślina nędznie wygląda.

My niedawno w największe upały przesadzaliśmy derenia Milky Way, mało to mądre było, ale jakoś nic sobie z tej przeprowadzki nie zrobił
MirellaB 09:52, 19 cze 2017

Edyta ja też przesadzam wówczas kiedy jest taka potrzeba, żeby nie stać z robotą. Teraz mam do przesadzenia róże, ale poczekam aż przekwitnie, a niedawno przesadzałam zapączkowane jeżówki i jest ok
lindsay80 09:54, 19 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Edyta ja też przesadzam wówczas kiedy jest taka potrzeba, żeby nie stać z robotą. Teraz mam do przesadzenia róże, ale poczekam aż przekwitnie, a niedawno przesadzałam zapoczątkowane jeżówki i jest ok

czasem mamy więcej szczęścia niż rozumu
AngelikaX 09:56, 19 cze 2017

Teraz upały zapowiadają... nie boisz się przesadzać w taką pogodę?

Ja jak taka pogoda się zaczyna rozleniwiam się totalnie ogrodowo... wyjątek wczoraj po śniadaniu mnie naszło aby taras olejować
ania1110d 10:46, 19 cze 2017

Dziękuje Mirelka ten berberys wpadł mi w oko, ma ładny kolorek Już sobie zapisałam nazwę
lojalna_ 17:03, 19 cze 2017

Berberys super żarówka. Ja dokupilam admiration i bagatelle tez mi się podobają a orange polecała mi Kaśka i miała rację piekne są nadal poszukuje.

Buksy trudny temat w tym roku dla mnie. Zawsze coś wypadło ale teraz wszEdziu jakieś żółtko .

Ja poczekam z przesadzanie bo na moje umietnosci za ciepło jest .Zreszta sama nie wiem jeszcze czy jestem pewna swojego zamysłu )))
Basilikum 17:07, 19 cze 2017

Ale piekna ta belwederka kolorek mhhhhm
UrsaMaior 17:21, 19 cze 2017

inag napisał(a)

Nigdy nie widziałam tej trawy "na żywo" dlatego ciężko mi ją oceniać ale patrząc na zdjęcia w internecie i to co piszą o Phoenix Grass na forach to jest bardzo podobna właśnie do stipy. Odróżnia ją to że niby ładnie rośnie też w zacienionych miejscach i nie przeszkadza jej codzienne podlewanie a ja myślę właśnie, że to z powodu wody stipa u mnie marniała. W tym roku chciałam zamówić tylko kilka sztuk tak na próbę, żeby zobaczyć jak wygląda w realu. W razie czego to przesadziłabym ją gdzieś z tyłu i po kłopocie. Nie wiem dlaczego ale kusi mnie ta trawa
Ta turzyca rzadkokłosa Carex remota, o której piszesz jest bardzo ładna. Masz ją jeszcze? Przetrwała zimę?

A ja mam i jedną i drugą Remota do jedna z moich ulubionych, dziwię się, że tak mało popularna.
MirellaB 19:37, 19 cze 2017

Edyta to prawda hi hi

Angelika w upały nie przesadzam, ale nie mogę czekać z pracami do jesieni. Z dużą bryłą korzeniową przesadzanym nic złego się nie dzieje

Ania berberys jest bardzo ładny i dodatkowo wcześnie startuje wiosną