Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Pszczelarnia 11:39, 09 cze 2017

Czy drzewo zacieni to miejsce? Morwa?

Albo łuk podwójny z jabłonek. który stworzy miejsce na ławeczkę. Ale jak to się ma do operacji taczką? Nie wiem.

Albo tylko w żywopłocie (co tam rośnie przy siatce?) zrobić wnękę na element zdobniczy.

Rozpiąć jeżyny, derenia jadalnego. Można zrobić kratę i prowadzić coś użytecznego jakby w karo.
alinak 00:20, 10 cze 2017

Znajoma na taki łuk z buka pospolitego puszczony w trójkąt ,tzn w dwie alejki.po trzech latach super to już wygląda. Ogród buja pięknie

margaretka3 napisał(a)

Daj się im skusić, naprawdę cudny.

Pierwszy kwiatek knauti.

Gdzie dopadłaś taką knautię.cudna
tulucy 09:19, 11 cze 2017

Ja kombinuję z puszczeniem wysoko fasoli, chodzi mi po głowie jakaś konstrukcja pomiędzy skrzyniami.... Ale właśnie boję się zacienienia części grządek
benia9185 12:53, 14 cze 2017

OOOO Matko! to Ty te piękne foty pstrykasz! Byłam tu nie raz przecież! tylko ,ze po cichu Pięknie zadbany warzywniak,kwiecie wszystkie jakie lubię nawet kolorystycznie moja bajka Jest na czym oko zawiesic ,a takie ogrody lubię najbardziej,zatem pozwól,ze będę podglądać już oficjalnie
Gabriela 19:26, 17 cze 2017

Małgoś, marchewka czerwona z Twoich nasion zaczyna kwitnąć i jest spektakularna, niespodziewanie wysoka, dobrze że ją posadziłam na tyłach.
Wyobraź sobie, że Pszczółka podzieliła się ze mną Twoimi chryzantemkami, będzie niespodzianka z kolorami pewnie. Ale wiesz że o nich marzyłam.
Czasu mam jak na lekarstwo, na nasz plan z Mirą na pewno go znajdę.
Rabaty bylinowe bujne i zachwycają mnie okropnie.
margaretka3 10:44, 21 cze 2017

Pierwszy dzień lata
margaretka3 10:44, 21 cze 2017

Słonecznie i zwiewnie.
margaretka3 10:45, 21 cze 2017

Tymczasem na bylinowej nastąpiła wymiana dekoracji.
margaretka3 10:45, 21 cze 2017

Dziękuję Wam za wszystkie pomysły dotyczące poprawienia widoczku na ścieżce przez warzywnik.
Na pewno ławeczki na końcu nie będzie. Tam jest wąska rabata, może ma metr. Wzdłuż siatki rośnie żywopłot grabowy, przed nim szpaler hortensji ogrodowych. A poza tym ławeczka byłaby skierowana na dom. Żaden to ładny widok Ale poddane przez Was pomysły pracują już w mojej główce - donice, może pergola... Jeśli jabłonka, to tylko kolumnowa, żeby nie zacienić warzywwniaka...
Zdjęcie jeszcze sprzed ogarnięcia tego zakątka.
margaretka3 10:46, 21 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Gosia czym wyściółkowałaś tą rabatkę? trawa???

Sylwia, to wyskubana sucha stipa, bo jakoś nigdy cała się nie opuszcza, zawsze sporo suchego zostaje.

Zakwitła wysiewana w tamtym roku trytoma. Ale niespodzianka, spodziewałam sie dopiero w przyszłym.

I podobna niespodzianka - jeden z irysów też zakwitnie. W drugim roku po wysiewie.