Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:02, 11 maj 2013

Do góry
Takie kulki po 28 zł??? Ostatnio widziałem mniejsze po 65 - więc okazja Ci się trafiła
Boćkowe perypetie ogrodkowe 17:54, 11 maj 2013

Do góry
O jak super że wstawiłeś to zdjecie Sebek bo ja się własnie zastanawiam nad kolorem żurawek na taką obwódkę i miałam dylemat czy czerwone czy bordowe. I już nie mam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:53, 11 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Rewolucję w ogrodzie zimowym zrobiłam... Wyciepalam stare bambusy i w prostokątne donice pójdą kwiaty doniczkowe ..... Jeszcze błota nie uprzatnęlam ... A za oknem leje....

Które bambusy????? Te wieeeeeelkie na kilka metrów?
Świat się przekręca
Boćkowe perypetie ogrodkowe 17:49, 11 maj 2013

Do góry
Podobają mi się te bordowe żurawki w tym miejscu...ale również i te czerwone wyglądałyby świetnie
Zobacz jak będą wyglądać te ciemne przy trawniku jak się rozrosną Jak chcesz to potem skasuję

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:13, 11 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

No ja właśnie zajmuję się dzisiaj konserwacją powierzchni płaskich (toffam to określenie) włącznie ze sprzątaniem szaf- a ogród się mi cały czas podlewa W sumie się cieszę, że nowo posadzone rośliny mają dobre warunki do zadomowienia

Tulipany sadzimy późno......Dobrze wiedzieć - będę kupować na przecenach
A z tymi nitkami - genialny pomysł

Rewolucję w ogrodzie zimowym zrobiłam... Wyciepalam stare bambusy i w prostokątne donice pójdą kwiaty doniczkowe ..... Jeszcze błota nie uprzatnęlam ... A za oknem leje....
Blaski i cienie nowego życia 16:03, 11 maj 2013

Do góry
Sebek
teraz się wypogadza więc i u Ciebie jest nadzieja na lepiej. Ale prace ogrodowe mamy wyłączone przez weekend

Marzenko
ciekawa jestem więc nowych zmian jednorocznych

Irenko
odgruzowywanie domu to gorsze od prac ogrodowych, mam to już dziś za sobą. Obiad na dziś i jutro zrobiony.

Kindziu
szalona z tym niespaniem jestem...potem w ciągu dnia niedomagam, ale o tych wczesnych godzinach nie plewię zresztą w ogrodzie siedzę dopiero po pracy Przy pogodzie tego weekendu nic nie zrobisz z kwiatkami.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:18, 11 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Chyba dizisaj ten standard u wszystkich będzie królował. Ogrody pójdą w odstawkę
Pozdrawiam

No ja właśnie zajmuję się dzisiaj konserwacją powierzchni płaskich (toffam to określenie) włącznie ze sprzątaniem szaf- a ogród się mi cały czas podlewa W sumie się cieszę, że nowo posadzone rośliny mają dobre warunki do zadomowienia

Tulipany sadzimy późno......Dobrze wiedzieć - będę kupować na przecenach
A z tymi nitkami - genialny pomysł
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:07, 11 maj 2013

Do góry
Ale ślicznie Ale to zdjęcie tej miło wyglądającej Pani z tą hostą - powaliło mnie!!!! Nazwałbym ją Irenkowy potfffór
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:55, 11 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Z tym ogrodem to jakoś znam Zaplanujesz przesadzić jedno, a w efekcie pół ogrodu rozwalone Z daliami jestem sprytny, bo mam dla nich specjalną rabatę pod garażem Tylko kłącza się mi pomieszały i będzie zgrzyt.,....no ale trudno

Juz mam pomysł gdzie posadzić....tylko jak zwykle prawa flanka na lewą flankę... bulwy zasuszone wiec się moczą, a do miasta na większe zakupy zmykam..... bo rodzina z psem włącznie skarży się na braki w zaopatrzeniu

W oczku wypatrzyłam dziś żabę... moja żabę... taką malutką...ale moja

Blaski i cienie nowego życia 10:08, 11 maj 2013

Do góry
U mnie nie pada, ale zawsze przychodzi od Was Więc pewnie potem lunie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:57, 11 maj 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Sebek nic z twojego machania nie było jak przejeżdżałeś , bo byłam w pracy jakieś 50 km dalej . zakupy rewelka . a można wiedzieć co to za szkółka z jazda bez trzymanki . nie kojarzę a jeśli ceny super to tym bardziej jestem ciekawa .

Nie wiem o którą chodzi, więc wymienię dwie, które przychodzą mi na myśl

Jedna jest właściwie naprzeciwko tej wielkiej w Krzywaczce - z drogi widać tylko jednoroczne i donice, ale mają tam byliny skalne, żurawki po 3 złote, sadzonki warzyw i ziół - lawenda np. po 4 złote - warto podjechać, zwłaszcza, że po drodze

A ta druga jest w Zawadce - otwarta chyba w zeszłym roku. Trafić co niej dość łatwo - tylko trzeba patrzeć na znaki Ukryta między domami - jakbyś chciała tam podjechać to daj mi znać - pojedziemy razem - a potem do mnie na kawę - możemy przez górę, bo byłoby bliżej, ale wtedy na nogach

Oni zbytnio bylin nie mają - głównie iglaki, ale warto podjechać i zobaczyć

Mieli śliczne kule i stożki bukszpanowe - rosną w gruncie, ale są gigantyczne - kule 45, stożki 60 - ale to i tak bardzo dobra cena
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:45, 11 maj 2013

Do góry
elf napisał(a)
Witaj Saba właśnie skończyłam spacer po twoim ogrodzie... uff usiądę chwilkę na skoszonej trawce i odpocznę .. brr zimno się zrobiło - jak zwykle na weekend .
Ależ upiększasz ten swój ogródek, taki on wychuchany i wygłaskany. Żuraweczki przeurocze- też takie chcę :-\

Co się wam działo z żurawkami że pryskaliście ? Martwię się o swoje maleństwa - myślałam że ich to nic nie bierze. Aaaaa apropo brania to proszę cię o poradę - co zjada moje róże i czym te robactwa potraktować ? Na listkach pojawiły się takie ładne okrągłe dziurki - zwłaszcza na tych najmłodszych.
Pozdrawiam cieplutko

Dziękuję - dostosowuję się z ogrodem do reszty forumowiczów, którzy mają cudnie

A co do róż - może to być larwa psowacza różanego - ale jest tyle szkodników chętnych na róże, że nie wiadomo co to bez zdjęcia - jak się nie zgadza to poszukaj zdjęć w grafikach i wątku o chorobach róż
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:22, 11 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale ślicznie teraz ta rabata wygląda Kocham te Twoje lizaki - swoje zresztą tyż

Dzieki Sebek, jeszcze musze ja dopiescic Lizaki sa superowe, i tez je kocham miloscia wielka

ana_art napisał(a)
No Kasiula ja słyszałam że na kaca najlepsza praca, ale że na stres... Widać żeś mocno zestresowana była i dobrze to zrobiło TWojej rabacie Mniodzio. Stresuj się dalej

Praca jest dobra na wszystko Nareszcie moge patrzec na front, bo sie we mnie kilka lat gotowalo Jeszcze przed czasami Ogrodowiska mialam nerwa Dzieki. Stresowac sie juz az tak nie bede, ale ciag dalszy zmian nastapi wkrotce. Mydlana tylko zostawiam sobie na jesien lub przyszly rok Ale koncepcja jest

JulkAd napisał(a)
Kasiu, że też ja jeszcze nie mogiem tak w ogród iść...ale u Ciebie rabatka to wręcz...żyleta...mucha nie siada...miłego jutra

Julita, idz w ogrod, nie wahaj siem Dzieki za zylete, troche jej jeszcze brakuje, ale to kwestia tygodnia-dwoch jak bedzie juz na gotowo Milego tygodnia - my poniedzialek i wtorek A Ty?

popcarol napisał(a)
MAriken ma śliczne falbanki A rabata znowu poszerzona... chylę czoła, tyle pracy w jedno popołudnie??? chyba tydzień bym to robiła
pozdrawiam!!

Karolina, jeszcze ja ciunke poszerze, bo zonowi niewygodnie kolo zywoplocika kosic No wzielam sie ostro, zon troche pomogl Dzieki

anula_wn napisał(a)
Bociek, poszalałaś ! pięknie wyszło miło się patrzy na wypielęgnowany ogród

Dziekuje Anulka, no nie ukrywam, ze wreszcie moge spokojnie patrzec na ogrod A bedzie jeszcze lepiej

Evchen napisał(a)
Ale poszalałaś i to w jakim tempie! Matura jest mocno mobilizująca Świerki w każdym zestawieniu wyglądają dobrze - a Twoje super wypasione

Niom Swierki kupilam w malej szkolce. Wybieral Zon Potem pojechalismy do mojej ulubionej szkolki w W-wie i doszlam do wniosku, ze wybor byl super, bo w tej "markowej" szkolce byly mniejsze, rzadkie, ogolnie srednioladne, za to z piekna cena
Dzieki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:47, 10 maj 2013

Do góry
Sebek nic z twojego machania nie było jak przejeżdżałeś , bo byłam w pracy jakieś 50 km dalej . zakupy rewelka . a można wiedzieć co to za szkółka z jazda bez trzymanki . nie kojarzę a jeśli ceny super to tym bardziej jestem ciekawa .
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 23:00, 10 maj 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Ależ Panie Ministrze!
Panu nie przystoi zapamiętywanie i używanie tego typu określeń!!!

Jaki ministrze?? Broń Boże, żebym nie wpadł w to bagno......
No właśnie przystoi - bo lepiej używać takiego skrótu niż wyrażenia w całości
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:54, 10 maj 2013

Do góry
Z tym ogrodem to jakoś znam Zaplanujesz przesadzić jedno, a w efekcie pół ogrodu rozwalone Z daliami jestem sprytny, bo mam dla nich specjalną rabatę pod garażem Tylko kłącza się mi pomieszały i będzie zgrzyt.,....no ale trudno
Ogród u stóp klasztoru 22:41, 10 maj 2013

Do góry
Cudownie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:08, 10 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ładne sadzonki róż, a wrzośce przytnij

Chyba końcówki przygnę do ziemi - i będą sadzonki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:07, 10 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Konweniują żurawki z bukszpanami.. uff trudne słowo..

Ja żurawki i wszytko co lubią opuchlaki wczoraj lałam nicieniami.. zobaczymy....

dałabym Ci za darmo .. całą kępe i wzytkie odnogi..... tylko gdzie byś je posadził? To rośnie dość wysoko i szybko...... jeszcze będziesz z tego miejsca przenosił

To dobrze, ze rośnie szybko
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:06, 10 maj 2013

Do góry
MarekW napisał(a)
cholerstwo drogie i na hektary wystarcza ale żurawki uratowane dzisiaj rozsadzałem tam gdzie wypadły po szkodnikach

Z bólem serca dawałem pieniądze pani w ogrodniczym.....ale przynajmniej ogród rośnie, a nie zamiera
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies