Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

alinak 23:47, 10 maj 2013

Sebek nic z twojego machania nie było jak przejeżdżałeś , bo byłam w pracy jakieś 50 km dalej . zakupy rewelka . a można wiedzieć co to za szkółka z jazda bez trzymanki . nie kojarzę a jeśli ceny super to tym bardziej jestem ciekawa .
Sebek 09:45, 11 maj 2013

elf napisał(a)
Witaj Saba właśnie skończyłam spacer po twoim ogrodzie... uff usiądę chwilkę na skoszonej trawce i odpocznę .. brr zimno się zrobiło - jak zwykle na weekend .
Ależ upiększasz ten swój ogródek, taki on wychuchany i wygłaskany. Żuraweczki przeurocze- też takie chcę :-\

Co się wam działo z żurawkami że pryskaliście ? Martwię się o swoje maleństwa - myślałam że ich to nic nie bierze. Aaaaa apropo brania to proszę cię o poradę - co zjada moje róże i czym te robactwa potraktować ? Na listkach pojawiły się takie ładne okrągłe dziurki - zwłaszcza na tych najmłodszych.
Pozdrawiam cieplutko

Dziękuję - dostosowuję się z ogrodem do reszty forumowiczów, którzy mają cudnie

A co do róż - może to być larwa psowacza różanego - ale jest tyle szkodników chętnych na róże, że nie wiadomo co to bez zdjęcia - jak się nie zgadza to poszukaj zdjęć w grafikach i wątku o chorobach róż
Sebek 09:57, 11 maj 2013

alinak napisał(a)
Sebek nic z twojego machania nie było jak przejeżdżałeś , bo byłam w pracy jakieś 50 km dalej . zakupy rewelka . a można wiedzieć co to za szkółka z jazda bez trzymanki . nie kojarzę a jeśli ceny super to tym bardziej jestem ciekawa .

Nie wiem o którą chodzi, więc wymienię dwie, które przychodzą mi na myśl

Jedna jest właściwie naprzeciwko tej wielkiej w Krzywaczce - z drogi widać tylko jednoroczne i donice, ale mają tam byliny skalne, żurawki po 3 złote, sadzonki warzyw i ziół - lawenda np. po 4 złote - warto podjechać, zwłaszcza, że po drodze

A ta druga jest w Zawadce - otwarta chyba w zeszłym roku. Trafić co niej dość łatwo - tylko trzeba patrzeć na znaki Ukryta między domami - jakbyś chciała tam podjechać to daj mi znać - pojedziemy razem - a potem do mnie na kawę - możemy przez górę, bo byłoby bliżej, ale wtedy na nogach

Oni zbytnio bylin nie mają - głównie iglaki, ale warto podjechać i zobaczyć

Mieli śliczne kule i stożki bukszpanowe - rosną w gruncie, ale są gigantyczne - kule 45, stożki 60 - ale to i tak bardzo dobra cena
zbigniew_gazda 10:16, 11 maj 2013

Hej Seba. Ale się obkupiłeś- i ceny dobre. Chociaż ja też nie narzekam. Mam blisko sklep, duży wybór a i ceny dobre. Np. żurawki są po 8. Trawnika bardzo Ci zazdroszczę bo piękny jest. Od wczoraj walczę z moim ( na małych fragmentach) i też dostał Azofoskę. Pozdrawiam.
waska 20:24, 11 maj 2013

Az dziwnie jak nie ma nowych zdjec
Pozdawiam
Syla 20:26, 11 maj 2013

Sebek napisał(a)

Z tymi opuchlakami to masakra.....Ja trzy razy lałem dursbanem ( do tego mocniejszą dawkę niż pisali)- na razie poskutkowało - tfu tfu tfu!!!!

Stosowałeś doglebowo lancą czy lałeś ?
Kindzia 20:29, 11 maj 2013

Czytam tak sobie Twój wątek i przyszło mi do głowy : może byś taki wątek założył co, kiedy i na co lać, pryskać i kiedy? Ale pomocny by był. I tak wszystko w jednym miejscu, miesiącami?

9 zł za żurawkę to dobra cena, nie marudź Mnie się raz w życiu udało za 8 zł kupić
Sebek 20:35, 11 maj 2013

waska napisał(a)
Az dziwnie jak nie ma nowych zdjec
Pozdawiam

Będą Kropelkowe
Sebek 20:37, 11 maj 2013

Syla napisał(a)

Stosowałeś doglebowo lancą czy lałeś ?

O jej istnieniu dowiedziałem się od Ciebie Konewką

U nas dzisiaj pada - jak nie podziałał ten pierwszy to lej jutro - na nasączoną ziemię, bo preparat głębiej przenika - i daj podwyższoną dawkę
Sebek 20:39, 11 maj 2013

Kindzia napisał(a)
Czytam tak sobie Twój wątek i przyszło mi do głowy : może byś taki wątek założył co, kiedy i na co lać, pryskać i kiedy? Ale pomocny by był. I tak wszystko w jednym miejscu, miesiącami?

9 zł za żurawkę to dobra cena, nie marudź Mnie się raz w życiu udało za 8 zł kupić

Ja nie marudzę - nie mam na co, bo za takie sadzonki cena jest i tak dobra
Po za tym nigdy nie ma tak źle, żeby nie mogło być gorzej

A taki wątek mamy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1155-kiedy-jak-i-czym-pryskac