A tak przy okazji deszcz mnie przegonił z kratkowej przed chwilą, ale zdjęcia z pracy mam Na bałagan nie patrzymy bo w trakcie pracy
Między róże i stipę pójdą szałwie niebieskie. Doniczki po drugiej stronie kratek to będą azalie japońskie białe lub amarantowe ( nie mogę się zdecydować). I oczywiście tulipanów będzie dużo na wiosnę czerwonych rococo specjalnie dla mojego taty i synka
Kamień wiem że uważany za nietrwały ale po pierwsze w moim ogrodzie trochę już go jest więc chciałam nawiązać, a po drugie bardzo sentymentalnie związana z nim jestem bo to kamień z domu mojej babci
Witam.
Ja wczoraj opryskałem swoje cisy Polysectem 005 SL.
Też zauważyłem dużo miseczek, a biorąc pod uwagę fakt, że trucizna w roślinie utrzymuje się około 3 tygodni, to nie powinno się "przegapić" momentu wyklucia larw.
Za trzy tygodnie planuję powtórzyć oprysk ale tym razem Mospilanem.
To są moje początki w uprawie cisów, tak więc bardzo chętnie skorzystam z wiedzy forumowiczów i proszę o ewentualne uwagi co do mojego sposobu walki z tymi robalami.
U mnie miseczek jest tyle (oczywiście w najgorszych miejscach)
anabelki to pewnie dlatego ,że patyki wetknęłam tak ot sobie postawilam w szklarence i wlałam od czasu do czasu wody..
Pomidorów niczym nie pryskałam ani nie podlewałam ani tych w szklarence ani w gruncie
Niczego yteż na razie nie dostały tylko to co pod korzeń czyli:
troche popiolu
trochę ususzonych odchodów gołębich zmielonych
i pod każdy krzaczek niewielką ilość obornika krowiego a wlaściwie to placek krowi taki świeży z pod ogona bez słomy tak w ilości pół litrowej doniczki
podlewam w większej ilości raz na kilka dni( raz na tydzień nie częściej) jak widzę ,że już mają za sucho
Ja też
Piwonia od Ciebie zakwitła jednym kwiatem.. piękna jest.. i nazwy zapomniałam, ale jest charakterystyczna..odszukam co to za jedna
Na foto wyszła jasna, a jest mega ciemna.. ciemne bordo..
Po lewej stronie to ona