Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

danuta_szwajcer 12:46, 03 sie 2017

A pachna Ci te Tardivy? Bo u mnie bardzo, no u mnie pierwszy rok co wanilka jest sztywna i nawet ostatnia ulewa nic jej nie powaliła, uwielbiam jej kwiaty. Jak mozesz pokaz kwiat z bliska Magical Candly. Umiesz z patyczkow uchodowac hortki? Bo jeżeli tak to u mnie różnych odmian będzie patyczkow. Pamiętasz tą NN tak Ci sie podoba u mnie co miała być bobo a napewno to nie jest Bobo Jest bardzo efektowna i sztywne ma pędy.
Urszulla 18:49, 03 sie 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
A pachna Ci te Tardivy? Bo u mnie bardzo, no u mnie pierwszy rok co wanilka jest sztywna i nawet ostatnia ulewa nic jej nie powaliła, uwielbiam jej kwiaty. Jak mozesz pokaz kwiat z bliska Magical Candly. Umiesz z patyczkow uchodowac hortki? Bo jeżeli tak to u mnie różnych odmian będzie patyczkow. Pamiętasz tą NN tak Ci sie podoba u mnie co miała być bobo a napewno to nie jest Bobo Jest bardzo efektowna i sztywne ma pędy.

Jakiegoś odzałamiającego zapachy nie ma. Może moje to nie tardivy.

U mnie trudno ukorzenić z patyczków. Co roku próbuję. Chyba trzeba odkład zrobić.

Chętnie załapię się u Ciebie przy okazji

Magical Candle - biała robi się od dołu do góry. Lubię te seledynowe czubki.

danuta_szwajcer 19:13, 03 sie 2017

Podobne czubki mają limki ale kwiaty jeszcze większe. To jednak mam magical u mnie tylko czemu tak pozno u mnie zabieraja sie do kwitnienia Pokaz jeszcze z bliska kwiat tardivy? Wiesz u mnie Grandiflora tez chyba nie jest albo są rózne. Kolega ze swoich Bobo zrobił z patyków sadzonki, pięknie u niego kwitną i wiesz, że u mnie mają dużo pąków ale to nie sa te kwiaty i jak to wytłumaczyc? Ale pięknie u nas teraz popadało i nie musze chociaz podlewac
Urszulla 20:13, 03 sie 2017

Podobne czubki mają limki ale kwiaty jeszcze większe. To jednak mam magical u mnie tylko czemu tak pozno u mnie zabieraja sie do kwitnienia Pokaz jeszcze z bliska kwiat tardivy? Wiesz u mnie Grandiflora tez chyba nie jest albo są rózne. Kolega ze swoich Bobo zrobił z patyków sadzonki, pięknie u niego kwitną i wiesz, że u mnie mają dużo pąków ale to nie sa te kwiaty i jak to wytłumaczyc? Ale pięknie u nas teraz popadało i nie musze chociaz podlewac

To ta podejrzana tardiva? ??

danuta_szwajcer 21:31, 03 sie 2017

To jest tardiva, no masz spiczaste kwiaty przeciez To jest jeszcze młoda zapewne ile ją masz?
sylwia_slomc... 07:46, 04 sie 2017

Widzę, że już trocinki wysypane moje buki dwa lata ani cm nie przyrosły na pełnym słonku dopiero w tym sezonie widzę, że rosną drzewu rok do dwóch schodzi na zbudowanie korzeni
Urszulla 12:03, 04 sie 2017

To jest tardiva, no masz spiczaste kwiaty przeciez To jest jeszcze młoda zapewne ile ją masz?

One mają 3 lata bo kupione razem z Magical Candle. W zeszłym roku tak się rozbudowały że zorientowałam się ze to całkiem inna odmiana. I jak wiosną przesadziłam to takie liche narazie. Potrzebują czasu.
Urszulla 12:05, 04 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że już trocinki wysypane moje buki dwa lata ani cm nie przyrosły na pełnym słonku dopiero w tym sezonie widzę, że rosną drzewu rok do dwóch schodzi na zbudowanie korzeni

Ciekawe czy trocinki pomogą czy jednak wiosną będę musiała kupić czarną matę

Z bukiem biorę pod uwagę czas
Urszulla 12:06, 04 sie 2017

Kłosowce o zielonych i żółtych liściach. Te zielone wysokie do pasa, te żółte świetne na moją rabatę. Ale chyba nie zimują.

sylwia_slomc... 12:08, 04 sie 2017

Urszulla napisał(a)

Ciekawe czy trocinki pomogą czy jednak wiosną będę musiała kupić czarną matę

Z bukiem biorę pod uwagę czas

Pomogą, i z trocin naset jak chwast się pojawi to ławo z korzeniem wyciągnąć