Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 12:27, 04 sie 2017

kasia_w 12:28, 04 sie 2017

kasia_w 12:29, 04 sie 2017

Bylinowa. Mikołajek już wykopany.
Zagajanka 09:57, 07 sie 2017

kasia_w napisał(a)

Dziękuję
Czytałam, czytałam wczoraj

Na ćmy to ja mam fobię, na pewno bym zauważyła
Buksy wczoraj leczyłam, grzyb okrutny, nie ta ćma azjatycka. Co z tego, jak w nocy wszystko zlało, pryskać od nowa? Dałam im miedzian, mam jeszczce amistar, ale chyba zakupię takze topsin

Kasiu, ja pryskałam Zato na grzyba (dwukrotnie z powtórką po 2 tygodniach) i pomogło. Miedzian jest za słaby.
Zagajanka 10:01, 07 sie 2017

kasia_w napisał(a)
limki w końcu w miarę duże, od jesieni nie przesadzane

Cudniaste połączenie

Wczoraj tez się przymierzałam by wsadzić gracki za Anabelkami, ale chyba kurcze za mało miejsca mam... Będę chyba na wiosnę robić ponowne podejście - jak hortki zetnę może będzie lepiej widać czy jest tam jeszcze jakaś wolna przestrzeń czy nie...
kasia_w 10:34, 07 sie 2017

Jana połaczenie klasyczne ogrodowiskowe, bardzo mie sie podoba także: Limelight+ Miskant morning light) Ty masz za mało miejsca? ha ha
kasia_w 10:36, 07 sie 2017

Zagajanka napisał(a)

Kasiu, ja pryskałam Zato na grzyba (dwukrotnie z powtórką po 2 tygodniach) i pomogło. Miedzian jest za słaby.

Zato nie mam, dziś pójdzie topsin. Przerażona ćmą azjatycką, przeglądnełam buksy, gąsienić nie widzę,w środku krzaczki przyzwoite. Jeden dziwny pusty kokon znalazłam, ale wygląda mi na pajęczy...Niemniej będę czujna
Zagajanka 11:47, 07 sie 2017

kasia_w napisał(a)
Jana połaczenie klasyczne ogrodowiskowe, bardzo mie sie podoba także: Limelight+ Miskant morning light) Ty masz za mało miejsca? ha ha

Kasiu, żadne haha mam Anabelki przy siatce pomiędzy naszą działką i sąsiada, które sadziłam 3 lata temu w odstępie z 40 cm od płotu, więc trochę ciasno. Na wiosnę upewnię się ile jest miejsca pomiędzy krzaczkami - czy wcisnę coś tam jeszcze. Jak nie gracka czy ML, to poszukam czegoś bardziej smukłego (czy są w ogóle smukłe miskanty?)

Jak się maja Twoje róże? Coś zachwyca? Coś rozczarowuje?
kasia_w 11:53, 07 sie 2017

No widzisz. Może miejsca brakować i w takim ogrodzie jak Twój

róże- hmm cóż. Nie służy im azjatycka wilgoć. Nic nie kwitnie teraz! młode mają plamistość wszystkie, stare jakoś sie trzymają, nawet zawiązują pąki. Co poniektóre łyse badyle, buuu
Martwią mnie zwłaszcza te pod parkanem, tam jest słonecznie, ale i mokro, jakies miejsce pechowe, sąsiad non stop leje czy co?
Idę do Ciebie, moze tam lepiej
malkul 11:55, 07 sie 2017

Urlop fantastyczny ogdór po urlopie piekny- czaego chciec więcej?
moze tylko zdjęć ze srilanki dla czekających głodnych oczu?