Dobry wieczór
Pani Danusiu dziekuje za odpowiedź
Trawa siana i nawozona byla siewnikiem na kółkach
Co powinnismy zrobic żeby uratować nasza trawe?
Prosze mi jeszcze napisać czym potraktować grzyby jest ich coraz wiecej Robi sie nam w 'ogrodzie' grzybowisko
Jestesmy począkującymi ogrodnikami i wszystkiego sie uczymy (na własnych błędach)
No coś TY?? Jeszcze Ci jeżówki nie kwitną?? Aż dziwne..
A vanilki, tak jak już pisałam, dosyć fajne są w tym roku. Już takie dosyć spore, widoczne nad rozchodnikami. Nie najlepsze zdjęcie, pstryknięte na szybko, ale co tam .. niech będzie poglądowo
Jeszcze zapomniałam napisać, że szerokość działki to 20m długość ok. 60m (koniec jest "ścięty" pod kątem), z każdej strony jest odstęp do domu po 4m.
Tak wygląda miesjce na ogród z góry:
Asiu, Joanno, Haniu i druga Haniu oraz Agatko- serdecznie dziękuję.
To było pytanie trochę z serii podchwytliwych. Wiem, że dużo osób z forum kupiło kopane cisy z jednego miejsca. I dużo z nich wywaliło je bo zrobiły się brązowe. Ja uwierzyłam w doświadczenie pewnej Iwonki i dałam im czas- odwdzięczają się za przygotowanie stanowiska, latanie z wodą i dany im czas. Zaczynają się zielenić....
Tak wyglądają w środku teraz...
Żeby nie było, że wszystkie takie. Niektóre jakby nie poczuły, że było z gołym korzeniem...
Ogólnie widać, że rośnie żywopłot. Jeszcze młodziutki, niekształtny, ale w przyszłym roku pokaże na co go stać...