Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Makusia 08:27, 11 sie 2017

Magdo a ja powiem- z zaznaczeniem, że się nie znam- że nie wiem jak szeroką masz tę rabatę z hortkami, ale na bogato tam roślin. Ja też nie wiem, jaka szeroka jest moja, ale mam tam cisy, gracki, hortki, na mijankę jeddeloh i na ostrą mijankę żurawki...i w przyszłym sezonie ciężko będzie- zwłaszcza w pasie trawy-hortki.
U Ciebie jest 6 rzędów jeśli dobrze liczę? Jeśli szerokość rabaty na to pozwala, to super, a jeśli nie koniecznie, to pomyśl- tak jak radzie Kasja- nad zostawieniem jednego rzędu jeżówek. Jest też opcja- powtarzając za Kasją- poczekania i przekonania się w autopsji
Magleska 11:44, 11 sie 2017

Poodpisuję wieczorkiem ,bo rozpier.......
Adison 12:00, 11 sie 2017

Magleska napisał(a)
Poodpisuję wieczorkiem ,bo rozpier.......

Magda przynajmniej widać, że robota wrze!

powodzenia!
Makusia 12:30, 11 sie 2017

Widzę, że jedna skrzynia robi za przechowalnik?

Co Ty tam kombinujesz z tymi skrzyniami?
Magleska 20:26, 11 sie 2017

Adison napisał(a)

Magda przynajmniej widać, że robota wrze!

powodzenia!

Robota ciężko idzie - za gorąco porozwalane teraz tylko ,a jutro muszę być w pracy cały dzień ,do pon będzie syf
Tylko z tą jedną zrobiłam ,bo szkoda mi było wysadzonych roślin ,na razie i tak padnięte ....

Magleska 20:30, 11 sie 2017

Makusia napisał(a)
Widzę, że jedna skrzynia robi za przechowalnik?

Co Ty tam kombinujesz z tymi skrzyniami?

Przenoszę je bliżej kompostownika .....były tak na środku ,a w przyszłym sezonie chcę tam upchnąć basen ( w miejscu skrzyń )żeby był trochę schowany
I musiałam chociaż tą jedną zrobić ,bo kwiatków mi było szkoda .....--za gorąco dziś
Magleska 20:32, 11 sie 2017

Makusia napisał(a)
Magdo a ja powiem- z zaznaczeniem, że się nie znam- że nie wiem jak szeroką masz tę rabatę z hortkami, ale na bogato tam roślin. Ja też nie wiem, jaka szeroka jest moja, ale mam tam cisy, gracki, hortki, na mijankę jeddeloh i na ostrą mijankę żurawki...i w przyszłym sezonie ciężko będzie- zwłaszcza w pasie trawy-hortki.
U Ciebie jest 6 rzędów jeśli dobrze liczę? Jeśli szerokość rabaty na to pozwala, to super, a jeśli nie koniecznie, to pomyśl- tak jak radzie Kasja- nad zostawieniem jednego rzędu jeżówek. Jest też opcja- powtarzając za Kasją- poczekania i przekonania się w autopsji

Ta rabata ma 2,20 szerokość też nie wiem ,czy nie za dużo ......na razie zostawię tak jak jest ,a jak będzie za gęsto to znowu będę zmieniać
Magleska 20:43, 11 sie 2017

Johanka77 napisał(a)
Przebiegłam pędzikiem (zaraz lecę do pracy)
Fajnie się Twój ogród kształtuje. Od pierwszych zdjęć widzę, że masz podobny problem z wyniesionym do góry domem, jak ja.
Macie zupełnie inne rozwiązanie, ale Twoja skarpa podoba mi się bardzo! Wrzuć jakieś świeże zdjęcie.

Co to jeżówek, ja bym tylko białe dała. Ale ja monokolorowo lubię

Dziekuje za odwiedziny
Dla Ciebie
Magleska 20:45, 11 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Dzieki Madziu twoje jezowki tez sa super

Magleska 20:47, 11 sie 2017

kasja83 napisał(a)

Bardzo fajna rabata się robi!!Ja bym chyba zostawiła jeden rodzaj jeżówek-ewentualnie poczekała aż rośliny stłuścieją i stwierdziła, czy czegoś jeszcze brakuje.

Poczekam aż rośliny przytyją ..... dziękuję za odwiedziny