Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Japoński ogród Reni i Matiego 16:10, 11 lip 2017

Do góry
Elu spaceruję po Twoim ogrodzie, ale trochę czasu mi tam zejdzie a tymczasem sporo pracy z tymi gagatkami poniżej
Pszczelarnia 16:10, 11 lip 2017
Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Warzywnik jest teraz w lekkim rozgardiaszu dookoła, warzywa i kwiatki

fajny zwłaszcza z koprem
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 16:10, 11 lip 2017

Do góry
Dla Iwonki i pozostałych odwiedzających kolejne brzydactwa dziś pokazuję ku pokrzepieniu serc Przy śmietniku mam sporego cyprysika Lawsona. Kilka lat temu był piękny od samego dołu, ale to był pierwszy rok przebywania naszego psa w ogrodzie, a że to terrier to miał nieodpartą potrzebę zaglądania do wszystkich gniazd ptasich. Drozd upatrzył sobie tego cyprysika na miejsce na gniazdo na wysokości 1,5 m, jako pierwszy wypatrzył to miejsce mój pies i postanowił odwiedzić nowego sąsiada. A że gałązki mocno mu w tym przeszkadzały to je odgryzł Długo dochodziła czyja to sprawka.
Gałązki nie odrosły i pozostała dziura. To też jest jego miejsce spotkań przy ogrodzeniu z pieskiem z sąsiedztwa i nie przeżywa tam nic, wszystko połamane. Udało mi się tam jedynie wcisnąć w dosłownym tego słowa mniemaniu bukszpana oraz przeniosłam ceramiczne kule, ale i tak dziura pozostała

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 16:07, 11 lip 2017

Do góry
Jeżówki wzięły się do roboty:
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 16:06, 11 lip 2017

Do góry
Mój ulubiony zestaw ostatnio:
Mirkowy ogród (początki) 16:04, 11 lip 2017

Do góry
Elu właśnie deszcz przestał padać

Takie trawiszcza mi od sąsiada przechodzą.
W cieniu - zacieniona 16:02, 11 lip 2017

Do góry
Annabell Strong,Pink i Hayes S. ...w pąkach, brakuje im słoneczka.

Japoński ogród Reni i Matiego 16:01, 11 lip 2017

Do góry
A to szkic mojego ogrodu

Szczegóły później
To miejsce trzeba kochać 15:58, 11 lip 2017

Do góry
kasia_c napisał(a)
Przed domem kolor dają tawułki. Ładnie się rozrosły. Rzeczywiście lubią mokro bo tam gdzie jest gęściej linia są przepiękne. Linię trzeba będzie chyba zagęścić w niektórych miejscach. Na razie dolewam konewką

Piękne masz tawułki takie pierzaste dorodne
Miejski ogród w wersji mini 15:56, 11 lip 2017

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Właśnie przyjechali...
Atos, Portos i Aramis .

Ale z nich przystojniaki hihi u nas rano burza, teraz duchota od nowa straszna. Pokaż jak je posadzisz
W cieniu - zacieniona 15:55, 11 lip 2017

Do góry
Aminek z nasion od Hani...pierwsze pączki.
Ptasi gaj 15:53, 11 lip 2017

Do góry
Wszyscy sie chwala a to rosliny kolo ktorych chodze bo dawno by byly na smietniku. Najlepiej posadzic i nie zajmowac sje.

Maliny liscie po poł metra i takie wrazenie jakby nie obrywane, tez 3 donice

Schery koktailowe 3 donice.

W Kruklandii 15:50, 11 lip 2017

Do góry
malkul napisał(a)
jaka odmiana? długo kwitnie? pokłada ci się? jak przekwitnie to jak wygląda?

Red Fox

Miesiąc na pewno. W tamtym roku kolor pojawił się pod koniec czerwca i trzymał się do początków sierpnia. W tym roku dopiero w lipcu zaczęły kwitnąć.

Nie bardzo się pokładają, bo nie bardzo mają miejsce Rosną w różanym w ścisku.
Poza tym pod dachem to nawet deszcze ich nie mają jak położyć.

Jak przekwitną to zostają zielone pałki...ale ja je ścinam, bo za gęsto i za dużo już tam wszystkiego mam

W cieniu - zacieniona 15:50, 11 lip 2017

Do góry
Ślazówka Moschata-bylina.

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:48, 11 lip 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Nie no...po prostu ubóstwiam ten twój warzywniczek ALeż te pomidorki okazałe Te na pierwszym zdjęciu fajowe

oj Radku ogrodniku z zamiłowania...i co tam jest do ubóstwiania marchewka i cebulka A Ty u Babci nie masz warzywek?

mnie zaczyna ten mój mini warzywnik wnerwiać ...deszcz pada a to wszystko rośnie jak głupie

pomidory i ogórki w gruncie

Ogród w remoncie 15:39, 11 lip 2017

Do góry
Asiunia przechowalnik to ja mam spory całkiem i czego tam nie ma, tyle tylko ,że chyba i tak wszystkiego mało ale jak coś to trudno dokupię.
Mam dużo rozchodników nie wiem jakich ,kwitną na różowo-powiedziałabym ciemny róż ,pod koniec prawie bordo. Mają jasno zielone listki i teraz tak wyglądają
Ich mam dużo i chciałabym je przed hortkami od zewnętrznej strony rabaty- czerwone owale.
Przy ścieżce po obu stronach tę lawendę. Może da radę zważywszy,że ta rabata ma lekki spadek w strony brzegowe i w tym miejscu gdzie miałaby być lawenda jest wyżej. Inna sprawa to podłoże,hortki -kwaśne,lawenda-wapienne. Pomimo to mam ochotę na tę lawendę bo mam trochę ukorzenionych swoich czyli darmocha
Mam tę seslerię podzieloną,trochę hakone ale jeśli na nią się zdecyduję (mają być pod dereniami-zielone kółka to hakone) trzeba będzie raczej więcej.
Sporo berberysów Admiration,dużo molinii Variegata,jeżówek,szałwi,bodziszków takich

Takie kostrzewy

To chyba tyle co może by tu można wykorzystać. Oczywiście nie wszystko broń boże.
Trzeba by jeszcze te Daniki sensownie powciskać w to towarzystwo(tu uśmiecham się do Cię).
I co myślisz?
Tak jeszcze to mam też rozplenice dwa gatunki,mniejszą i większą,RB,jakieś małe brązowe trawki chyba carex bronze form ,przywrotnik i tysiąc innych których na pewno zapomniałam
Na huśtawce miło płynie czas... 15:38, 11 lip 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

A proszę bardzo. Wysiany po kilka ziarenek w różnych miejscach To jest nisko groszek do 120cm Night&Day. Wysiałam go pod kaliną. Póki co, widzę tylko ten bordowy kolor.
Miałam też groszek w donicy. Był ładny tylko przez chwilę. Po pierwsze nie oplatał się tak wokół podpory, jak myślałam, a po drugie szybko pożółkły mu liście od spodu. Może miał za wilgotno?
może też że niski? pytam bo na przyszły sezon dla mamy na balkon chciałam aby sie piął po podporze
Na huśtawce miło płynie czas... 15:33, 11 lip 2017

Do góry
Na huśtawce miło płynie czas... 15:32, 11 lip 2017

Do góry
A skoro zdjęcia, to siup, dzisiejsze szybkie kadry, bo pada.

Na huśtawce miło płynie czas... 15:31, 11 lip 2017

Do góry
malkul napisał(a)
mam prośbę , wdze na fotce groszek pachnący. możesz pokazać go w całości?

A proszę bardzo. Wysiany po kilka ziarenek w różnych miejscach To jest nisko groszek do 120cm Night&Day. Wysiałam go pod kaliną. Póki co, widzę tylko ten bordowy kolor.
Miałam też groszek w donicy. Był ładny tylko przez chwilę. Po pierwsze nie oplatał się tak wokół podpory, jak myślałam, a po drugie szybko pożółkły mu liście od spodu. Może miał za wilgotno?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies