Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:32, 11 cze 2017

Do góry
vita napisał(a)
Też niechętnie opryskuję chemią, szkoda owadów. Tak bardzo szpecą te podgryzione liście? Na ozdobnych czy na warzywach? Front z zapłociem w dobrej komitywie

Na niektórych różach- zwłaszcza tych pnących. O dziwo hosty w miarę całe. W warzywniku mszyca zeżarła koperek. Inne warzywa wyglądają zdrowo.

Te róże mi podjada

A tej na ostatnim zdjęciu nie

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:31, 11 cze 2017

Do góry
mira napisał(a)
stale coś sadzę - to chyba się nie skończy

A chciałabyś przestać sadzić? Naprawdę? Wiele osób twierdzi, że to najprzyjemniejsza czynność w ogrodzie. Zdradź co tam dosadziłaś
Co tworzy tę różową plamę, czyściec?
Dwa ogrody 22:29, 11 cze 2017

Do góry
Kolejne herbaciane też pokazały kwiaty, jednak pąków mają dużo mniej, niż Teasing G.
Crown Princess Margareta

Lady off Shalott

Pozostałe herbaciane, m.in. Candle Light jeszcze w pąkach

Wracam do różowych piękności, chociaż chyba nie zdążę wszystkich dziś pokazać

mrs John Laing, już ma liście w plamkach i miała rację Mała Mi, że choruje zbyt szybko. Posadziłam ją razem z powojnikiem, więc ten zasłania brzydkie liście

Pirouette

Kwiaty we włosach 22:29, 11 cze 2017

Do góry
Kasiu z Bawarii dla Ciebie róża, pokaż jak Twoja kwitnie.

Ogród z koniczynką 22:29, 11 cze 2017

Do góry
Rumianka napisał(a)
miniaturowy lilak...odmiany nie znam, zakwitł pierwszy raz...ma pół metra wysokości...

Może to Palibin ?
Żywopłotki cisowe. 22:29, 11 cze 2017

Do góry
Dziękuję za podpowiedź w sprawie piwonii, kupię polecone przez Ciebie nawozy i zastosuję się do wskazówek.
W tym roku mam fazę na orliki, podobają mi się wszystkie, ale nie będę w stanie tyle rodzajów zmieścić w ogródku. Gdybyś mogła zebrać nasionka z tych różowych z pierwszego zdjęcia z prawej strony i z drugiego zdjęcia bordowo - żółte. Wyszukałam w internecie tego Barrow piękny jest, jeśli zawiąże nasionka to też poproszę.
Napisz też jakich nasionek chciałabyś z mojego ogródka.

Wiele u Ciebie pięknych roślin, wyróżnię dziś piwonię różową i czerwonego ostrogowca. W tym roku też wysiewałam jeżówki są już popikowane. Nawadniania nie mam, więc muszę ganiać co dzień z konewką, bo podlewając wężem strasznie ich maltretuję.

Orliki i orlikowo

Ogród z koniczynką 22:27, 11 cze 2017

Do góry
Rumianka napisał(a)
I na dodatek wspaniale się go dzieli...

Eliska i to jest dla mnie wspaniała wiadomość .

Będę się uśmiechać .
Ogród Małej Mi 2017 22:26, 11 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ubaw jest .... wodę kochają..

Ach jak ten kolorek niebieski przyciąga wzrok
Ogród z rzeźbą 22:24, 11 cze 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Troszkę irysowo

Iryskowo pięknie a zwłaszcza ten jest super i szałwie masz taką dorodną moja to jakiś mikrus ledwie zaczyna kwitnąć.

Ja moich piwonii na wsi w ogóle nie zobaczę bo po wiosennym przesadzaniu wszystkie pączki zdechły.
Księżycowy... 22:22, 11 cze 2017

Do góry

Modern Blush

Kwiaty we włosach 22:21, 11 cze 2017

Do góry
Donia nie poznałabym w życiu,że to głóg.

Iza ten Bawarski Las jak w fantastycznej bajce, ile jest km od Landshuda?
Wybieram się w sierpniu w Wasze okolice.

Dzisiaj zakwitły następne róże:

Anna i Ogród 22:21, 11 cze 2017

Do góry
Dziś zamontowaliśmy ledy i tak to wygląda

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:20, 11 cze 2017

Do góry
W czerwcu ogród traci wiosenną niewinność. Wszystkie puste przestrzenie wypełniają się roślinami. Czasem nie widać pojedynczych roślin, ale przenikające się plamy kolorów. Popełniałam błąd jako początkujący ogrodnik. Nie rozumiałam, że im mniejsza roślina, tym musi być jej więcej. Później zdarzało mi się czytać przygotowane przez projektantów listy nasadzeń. Już mnie nie dziwiło umieszczenie na niej kilkudziesięciu sztuk jednej byliny.
Wiraż z lewej

i z prawej

rondo i świecące stipy

Anna i Ogród 22:19, 11 cze 2017

Do góry
alis napisał(a)
Bardzo ładne szerokie kadry Aniu, altanka cudnie wpasowała się w ogród.

Aniu pomęczę Cię jeszcze troszkę z tarasem Czy możesz dać zbliżenie na schody tarasowe? Mam zamiar kłaść takie same płytki, ale eM twierdzi, że na schody trzeba dać inne, bo te są za wąskie.

Znalazłam takie foty

Jeśli chcesz dokładniejsze zbliżenie tylko schodów to jutro postaram się wkleić.
Ogród Małej Mi 2017 22:18, 11 cze 2017

Do góry
Do was nie zajarzę, bo jutro poniedziałek..

Wiązówka zaczyna..

Maczki kończą..

A kalmii nie potrafię zrobić ładnego foto

Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:18, 11 cze 2017

Do góry
alinak napisał(a)
Lysimachia atropurpurea beaujolais (tojeść)
Dwa lata temu na forum dziewczyny wpadły w taki szał,że nigdzie jej kupić nie można było.Nasza Marta Finka wygrzebała ja spod ziemi dla mnie i dopiero po dwóch latach cieszę się kwiatami.

Tojeść śliczna - z czosnkami i bez
Słoneczny Ogród 22:16, 11 cze 2017

Do góry
jolka napisał(a)
O kurczę, ale poszalałaś z hortensjową Pięknie będzie!!
Co ja mówię... już jest

Tyle miejsca miałam i coś trzeba było nasadzić
Jeszcze nie skończone, bo jeszcze trawy, a każdy dołek muszę przygotować jeszcze kilka hortek mam do wsadzenia ale dosłownie ze trzy mi zostały.
Muszę oczyścić do końca, bo zarasta i pod tujami trawę usunąć delikatnie a tam jest darń zbita. Usuwam tylko po deszczu kiedy jest mokro.

Ogród Małej Mi 2017 22:16, 11 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Oni zawsze chętni...... i jeszcze Ci trawnik wykoszą, kwiatki podleją.. i zagadają na śmierć!!!!! Nie mam pojęcia po kim to takie wygadane... Śmieję się z nich jeszcze przez kilka dni.. mogłam coś poprzycinać, ale co ja robię to oni też...

Ojej, nie wiedziałam że są takie zabawki Super!
Nawożenie, zasilanie trawnika 22:15, 11 cze 2017

Do góry
Mam kilka pytań i prośbę o porady

Trawnik pojawiły się drobne pasy i w tych miejscach gorzej wschodzi trawa. nawożone 2 czerwca tego roku pytanie czy jak nawiozę za miesiąc całą trawę jeszcze raz to te miejsca się zazielenią czy potrzeba innego działania ???

I drugie dręczące pytanie...
Został mi do ogarnięcia druga część działki w jaki sposób zadziałać na widoczne gęsto rozrastające się chwasty. Tak abym mógł posiać trawę i w niektórych miejscach wysypać korę , bo jak na razie to powiem szczerze nie mam za bardzo pomysłu w jaki sposób wyczyścić tę część działki??????

Z góry dziękuje za wszystkie wskazówki
Księżycowy... 22:14, 11 cze 2017

Do góry
First Lady, na pewno nie będzie też "first" (też świeżaczek), a Pashmina zapaczkowana, aż miło

Pierwsza "filiżanka" Queen of Sweden i już za chwileczkę Alnwick Rose

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies