Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:51, 19 lis 2019

Do góry
Sylwia, albo mam sklerozę, albo znaleźć nie mogę - pokazywałaś zimą takie fajne karmniki dla dzięciołów - wydrążone otwory w pniu brzozy bodajże i wypełnione smalcem z ziarnkami. Gdzie to jest? Pamiętasz może?
Moja bajka 18:32, 19 lis 2019

Do góry
Tak patrzę Kasia na te brzozy w piwoniach i dumam jak wkomponować drzewa obok wejścia na taras. Marzą mi się trzy ale mam tam borówki chyba towarzystwo by im nie pasowało a może jednak? Nie mam zasłonić się jak od sąsiadów.
Wzgórze chaosu 17:54, 19 lis 2019

Do góry
Raport z 17 listopada Jesień nadal piękna.
Wiąz Wredei starcił tylko kilka liści, hortensje, hakone i berberysy całe w brązach i rudościach.

Przesadzenie trzech kul berberysowych w jedno miejsce było dobrym pomysłem. W środku czerwone gałęzie derenia pagodowego Variegata pasują idealnie. Zieleń iglastych aż za zielona...

Klon globossum już nie gwiazdorzy... Ale promienie słońca choć przez chwilę muskają berberys. Oczko niestety już coraz bardziej w cieniu.

Przez kilka miesięcy zieleń iglaków będzie uatrakcyjniać widoki z kuchennego okna, niemniej kusi mnie aby więcej liściastych nad wodę wprowadzić. Na pewno znika jałowiec Blue star. Mam dwa i fajny pomysł na oba

Ukochane zawilce jak bombowce, czekam kiedy ten puszek eksploduje A listki nadal zielone.
Brzozy rozbierają się coraz bardziej Za ciepło im
Itea z dwoma listkami na czubku dobrze rokuje na przyszłość
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:31, 18 lis 2019

Do góry
Brzozy są cudowne

Na zielonej... trawce :) 13:36, 18 lis 2019

Do góry
berberysy, brzozy i wrzosy - ładne roślinki listopadowe
Ja już okryłam katalpe, liście i tak już miała zmarznięte, oczywiście białą agrowłókniną, kupiłam takie jakby kaptury gotowe do okrywania. Bardzo sprytne, ze sznureczkiem.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:59, 18 lis 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Tak teraz widać, że zadbali bardziej o wygląd ogrodu i wreszcie chyba znaleźli pieniądze na remonty
Ja dzisiaj byłam w górach, cała masa koloru w lasach, przepięknie, duzo liści już poleciało, ale brzozy złocą nadal i buki jeszcze czerwoneZ uchem ciagle niedobrze?

Myślę, że to również kwestia zmiany myślenia urzędników. Byłam ostatnio w okolicach Placu Inwalidów i poszłam zobaczyć jak teraz wygląda Park Krakowski, bo eM mi powiedział, że cos fajnego, fioletowego tam kwitnie. I byłam naprawdę mile zaskoczona - a to coś co eM chwalił to był powojnik bylinowy Duże ilości powojnika.

U nas w okolicy drzewa już "gołe".
Czuję jakby coś jeszcze nie tak było. Chciałam iść do kontroli przed weekendem, ale okazało się, że ten laryngolog nie przyjmuje do 9 grudnia Muszę innego poszukać.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:46, 17 lis 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Brzozy przycinamy najlepiej we wrześniu. Można jeszcze wczesną wiosną trzeba jednak zamalować rany po cięciu.
Jeżeli z jakiś przyczyn brzoza musi być przycięta trzeba ją mocno podlać co kilka dni i malowanie ran.

Elu we wrześniu jak się ucho przyłożyło do pnia to rzeka szumiała pod korą, bałam się, tnę jak soki spowalniają
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:32, 17 lis 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Oj to był nie dobry termin na przycinkę brzózJa przycinam bardzo późną jesienią, jak liście spadną.
Tyle komplementów, normalnie mi się ogród zarumienił

Brzozy przycinamy najlepiej we wrześniu. Można jeszcze wczesną wiosną trzeba jednak zamalować rany po cięciu.
Jeżeli z jakiś przyczyn brzoza musi być przycięta trzeba ją mocno podlać co kilka dni i malowanie ran.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:00, 17 lis 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)
Jak zwykle...czar, urok i niesamowite doznania dla oczu...szkoda, że ten ogród tak daleko... Kolorków jeszcze sporo, brzozy lubię ale u kogoś...moje 4 szt padły, po letnim przycinaniu przez eMa...nowych już nie sadzimy...

Oj to był nie dobry termin na przycinkę brzózJa przycinam bardzo późną jesienią, jak liście spadną.
Tyle komplementów, normalnie mi się ogród zarumienił
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:09, 17 lis 2019

Do góry
Jak zwykle...czar, urok i niesamowite doznania dla oczu...szkoda, że ten ogród tak daleko... Kolorków jeszcze sporo, brzozy lubię ale u kogoś...moje 4 szt padły, po letnim przycinaniu przez eMa...nowych już nie sadzimy...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:21, 17 lis 2019

Do góry
Misia napisał(a)
Haniu u Ciebie nieustająco przepiękna jesień, nawet pomimo pierwszego śniegu

Na poniższym zdjęciu brzozy jakie są w tle, to są to zwykle brodawkowate czy jakieś odmianowe??

Najzwyklejsze brodawkowe. Wykopałam kilka siewek ze śródpolnych zarośli. Rosną w najniższym punkcie działki (i okolicznego terenu) i ich zadaniem jest osuszanie gleby po obfitych opadach.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:14, 17 lis 2019

Do góry
Haniu u Ciebie nieustająco przepiękna jesień, nawet pomimo pierwszego śniegu

Na poniższym zdjęciu brzozy jakie są w tle, to są to zwykle brodawkowate czy jakieś odmianowe??
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:30, 16 lis 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Piękne te brzozy, tak szybko urosły, pamiętam jak sadziliście takie tycie a tu już drzewa.

Dostałem w tym roku nagietki od koleżanki z pracy. Fantastycznie sprawdzają się w miejscach gdzie nawet chwasty miały problem z powodu braków wody a i jeszcze jeden plus kwitną jak szalone i się jeszcze lepiej sieją. Obym kiedyś nie żałował że je zaprosiłem

Co to za odmiana gęstych sosen między berberysami ? Szukam czegoś do sadu, myślałem o czymś zwartym i zimozielonym.

Dzięki
Brzozy kochamy i sosny też
Te sosny jedna to sosna czarna, a druga samosiejka z szyszek, ma lekko niebieskie te igły, obie uszczyknęłam wiosną
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:23, 16 lis 2019

Do góry

Piękne te brzozy, tak szybko urosły, pamiętam jak sadziliście takie tycie a tu już drzewa.

Dostałem w tym roku nagietki od koleżanki z pracy. Fantastycznie sprawdzają się w miejscach gdzie nawet chwasty miały problem z powodu braków wody a i jeszcze jeden plus kwitną jak szalone i się jeszcze lepiej sieją. Obym kiedyś nie żałował że je zaprosiłem

Co to za odmiana gęstych sosen między berberysami ? Szukam czegoś do sadu, myślałem o czymś zwartym i zimozielonym.

Ptasi gaj 21:53, 16 lis 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzisiaj cieplutko było u nas więc dużo zrobiłam oczyscilam żwirowisko przy różach. Liście wygrabione, ale brzozy jeszcze z liśćmi więc siatka z oczka nie ściągniętą. Mam nadzieję, że za tydzień już będzie można.

Kilka fotek

Z przyjemnością pospacerowałam. Te widoki, kolory - wytchnienie dla skołatanego serca i duszy.
Komendówka 21:16, 16 lis 2019

Do góry
roma2 napisał(a)
Przepraszam, łapię kontakt.Do dooopy wszystko, ale żyję.

Chyba Cię dzisiaj wywołałam, łap ten zasięg i choć na brzozy
Ptasi gaj 19:41, 16 lis 2019

Do góry
Dzisiaj cieplutko było u nas więc dużo zrobiłam oczyscilam żwirowisko przy różach. Liście wygrabione, ale brzozy jeszcze z liśćmi więc siatka z oczka nie ściągniętą. Mam nadzieję, że za tydzień już będzie można.

Kilka fotek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies