Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogrodowy song 22:50, 05 sie 2016

Do góry
Moniq napisał(a)
Bardzo ładne widoczki ogrodowe.
Widzę ze surfinie swietnie wyglądają, u mnie przez upały nieco zmarniały, a pętanie nadają sie niestety do wywalenia

Jakoś tak w tym roku świetnie kwitną jedne i drugie. Nawet miniaturowe floksy mnie zaskoczyły...kupiłam przypadkiem na "Ogrodowej imprezie" i kwitną prawie non stop z małą przerwą; wcześniej ich nie znałam, za to teraz będą stałymi bywalcami u mnie.

Jak wywaliłaś to teraz czymś nowym zaskoczysz pewnie
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:14, 05 sie 2016

Do góry
U mnie floksy nigdy drugi raz nie zakwitły w tym samym sezonie Może za dużo kwiatków ścinam??

Czosnków jeszcze się nie sadzi... Ula musiała zrobić rewolucję na rabacie, gdzie były czosnki. wiec je przesadziła .... na czosnki jeszcze czas
Coś jeszcze, coś więcej... 15:47, 05 sie 2016

Do góry
Kwiecień 2013 - coś nie teges, kopiemy dalej

Po przerzuceniu znów niemal wszystkiego w maju jest tak (na zdjęciu przy pierwszym rzucie oka widzę wyciepane bukszpany, przesadzone lawendy, trzykrotki, irysy, kocimiętki, przywrotniki, orliki, dosadzone róże, floksy, bodziszki )

Wiosna 2014 - jest już nieźle

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:37, 05 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Oko masz wrażliwe bardzo Agatko, zdjęcia zjawiskowe!
Wiesz, że nie mam ani jednego zawilca? Chętnie bym posadziła, ale nie mam dla nich dobrego miejsca...cieniście lubią, prawda?
Z gówienkiem to bym już ostrożnie w sierpniu...zawiera sporo azotu...jak już, to teraz jeszcze szybciorem.

Zawilce lubią półcień od drzew i raczej sucho w nóżkach
Skrzyp jeszcze nastawiłam

wieczorową porą w miłym towarzyszem

Najpiekniejsze floksy u mnie od Kasiek

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:15, 05 sie 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
jeżówki fajny dają kontrast z hortensjami

Tak widziałam u Irenki to połączenie, u mnie rudbekie się wysiały pomiędzy hortensjami

dopiero floksy
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 11:50, 05 sie 2016

Do góry
iwka napisał(a)
jeszcze takie roślinki wynalazłam, może coś się nada rogownica, floksy szydlaste, żagwin, łyszczec, ubiorek, przetacznik rozesłany

Sprawdziłam wszystko, ale to chyba raczej niskie roślinki? Mam wrażenie, że zginą na skarpie, chociaż może jakby coś takiego całkiem nisko dać, to może by zrobiły taką obwódkę na dole skarpy...

Żagwina miałam sadzoneczkę i padł na mojej skarpie
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:58, 05 sie 2016

Do góry
elka_ napisał(a)
Sadź hortensje, będą cieszyć oko w przyszłym sezonie

Masz wypasione rabaty, hortensje wielkie, amarantowe floksy chyba takie jak moje

Też wracam do bylin , odtwarzam, to co kiedyś moja mama miała w ogrodzie

Witaj Elu

na tej nowej rabacie mam już 3 posadzone ...chciałabym jeszcze kilka posadzic( jeszcze tak z 5 chociaż )

Witaj w klubie bylinowo zakreconych
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:57, 05 sie 2016

Do góry
jeszcze takie roślinki wynalazłam, może coś się nada rogownica, floksy szydlaste, żagwin, łyszczec, ubiorek, przetacznik rozesłany
Ogród wśród pól i wiatrów 23:52, 04 sie 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Powzdychałam do pięknych hortek, pozachwycałam się jeżówkami, kibicuję w powstawaniu nowego placyka.

No z tym placykiem pewnie nie będzie tak prosto, bo nie mam do końca koncepcji. Znaczy w ogóle nie mam !! Ale może coś się wyklaruje pomalutku. A hortki i jeżówki rzeczywiście teraz dają czadu

Dla odmiany floksy - moje pierwsze floksy w ogrodzie
I na pewno nie ostatnie, bo bardzo mi się podobają, takie wdzięczne kwiatuszki

Gożdzikowa - wiejski ogród 22:54, 04 sie 2016

Do góry
Sadź hortensje, będą cieszyć oko w przyszłym sezonie

Masz wypasione rabaty, hortensje wielkie, amarantowe floksy chyba takie jak moje

Też wracam do bylin , odtwarzam, to co kiedyś moja mama miała w ogrodzie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:22, 03 sie 2016

Do góry
no to muszę dzisiaj kupić i spryskać szkoda mi bo ładnie rosły
i wiodły prym na rabacie

a bylinowa cudna te floksy i jeżówy cud

jakbyś dzielił różowe bądź fioletowe floksy kiedyś to miej mnie na uwadze plisssssssssss
Co i jak? Nowicjuszka 09:52, 03 sie 2016

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/303-floksy-kwiaty-nieco-zapomniane

Domi tu o floksach
Co i jak? Nowicjuszka 07:27, 03 sie 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Jeszcze mam taka hortensję Limelight (tak mi się wydaje) ona ma patyczki już w kolorze jasnego brązu

Zrobiłam ponownie fotkę swojej Limelight i zobacz, ona nie ma tak odznaczającego się, zielonego szczytu kwiatostanu.

A jak tam ta ostatnia, którą podejrzewam o bycie Limką? Rozwinęła już jakieś płatki?

Z innej beczki: mam takiego floksa, wkurza mnie, bo jest taki jeden, w dodatku utrwałam mu pęd na wiosnę, bo pomyliłam z chwastem jak się rozmnaża floksy? Ktoś wie?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:07, 03 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

W zeszłym roku przycięłam połowę jak miała ok. pół metra.. wybujała jak ta nie cięta, ale była gęstsza , ale kwitła później. Tak samo można przycinać floksy czy chryzantemy .. kwitną obficiej ale później. i dłużej. W tym roku niestety brakło czasu na takie zabiegi.. szkoda, bo floksy przekwitają , kichawiec rzadki...
Aniu a kiedy najlepiej tak przycinać byliny?
Mój 4 arowy azyl... 00:00, 03 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jak to nie kwitnie??? A floksy? A jeżówki? Ładnie wygląda to równiutkie przycięcie tujek, elegancko.

Moje odmianowe jeżówki też wszystkie dotąd zimę przeżywają. I mam ochotę na więcej, zresztą Ewa ma w tym niemały udział

Pozdrawiam Basiu

Tak, Ewa doskonale sobie z jeżówkami radzi. Obie macie dobrą rękę do roślin, aurę pozytywną wokół siejecie, to i rośliny Was słuchają.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:28, 02 sie 2016

Do góry
roma2 napisał(a)

Mam taki zamiar! O kichawcu (cięciu) napisz coś. Możesz wiosną napisać

W zeszłym roku przycięłam połowę jak miała ok. pół metra.. wybujała jak ta nie cięta, ale była gęstsza , ale kwitła później. Tak samo można przycinać floksy czy chryzantemy .. kwitną obficiej ale później. i dłużej. W tym roku niestety brakło czasu na takie zabiegi.. szkoda, bo floksy przekwitają , kichawiec rzadki...
Mój 4 arowy azyl... 11:18, 02 sie 2016

Do góry
Jak to nie kwitnie??? A floksy? A jeżówki? Ładnie wygląda to równiutkie przycięcie tujek, elegancko.

Moje odmianowe jeżówki też wszystkie dotąd zimę przeżywają. I mam ochotę na więcej, zresztą Ewa ma w tym niemały udział

Pozdrawiam Basiu
W zgodzie z naturą 11:12, 02 sie 2016

Do góry
A mnie się Twoje floksy podobają Ale masz wypasione!!!
Z Pszenicznej ... 21:18, 01 sie 2016

Do góry
część roślin umęczona tym deszczem, leży na rabatach, floksy różowe będę wymieniać na inne odmiany, bo nie dają rady, łamią się.
Ale za to kłosowiec jest piękny, nic mu nie szkodzi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies