Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

anna_t 09:30, 28 paź 2016

makadamia napisał(a)
Iza, Marta - no ja też mam sentyment do jaśminowców, tak samo jak do lilaków. I całą wiosnę i lato zaciekle walczyłam o ich zostawienie. Czytam jednak, że właściciele małych ogrodów nie mogą sobie pozwolić na sentymenty i chyba w tym kierunku będę szła

Ale żeby zrobić miejsce na krzaczory, przymierzę się chyba do przeróbki tej rabatki, nad którą myślałam wiosną:

Trzeba będzie zabrać stamtąd te dwa buksy i wykopać karpę po świerku, która tam została. M się ucieszy

Gruszko - to by było super. Ta kilimandżaro ma chyba pokrój i wielkość bardziej tutaj pasującą

może latwiej będzie to coś po lewo od buksa przesadzić i tam ten jaśminowiec?
blizej tarasu jeszcze bardziej będzie go czuć
Nett 09:40, 28 paź 2016

Dziewczyny powiedzcie, bo ja w krzaczkach zupełnie nieobeznana jestem i jaśminowca raz widziałam u znajomej. Jak przekwitał, to strasznie śmiecił, całą rabatę i pół ogrodu miała w białych kwiatach. Czy ma jakąś taką odmianę, czy wszystkie tak śmiecą? Albo co zrobić żeby mniej było śmieci?
Pluszakowa 09:51, 28 paź 2016

Takie śmieci trzeba pokochać taki śnieg w środku lata
Kawa 10:16, 28 paź 2016

Asia macham
gdzie ty po drzewach skakałaś
matko ja bym się posikała ze strachu
makadamia 21:25, 28 paź 2016

Aniu - "to coś" to floksy, które w tamtym rogu resztkami sił kwitną
Niezależnie od tego, czy tego jaśminowca wsadzę w środku czy z boku, to buksy trzeba przenieść, bo on je całkowicie zasłoni.

Anetko, Madziu - nigdy nie zauważyłam żeby jaśmin śmiecił. Może dlatego, że do tej pory między krzaczorami rósł i nie zwróciłam uwagi. W każdym razie - mnie to nie przeszkadza

Kamilko - sama wysokość to nie problem, jak masz zajęcie to po prostu nie zwracasz uwagi. Gorzej jak wiatr zaczyna wiać i czujesz jak drzewo się gnie.
W każdym razie - wolę to niż gotować obiad
anna_t 21:57, 28 paź 2016

Ja tyz
Margerytka40 11:33, 29 paź 2016

I ja
AniMa 09:47, 03 lis 2016

Asia po ogrodach chodzisz, a u ciebie cichutko....Zamknęłaś już sezon???
Kawa 09:53, 03 lis 2016

no to ja wolę ten obiad gotować jednak
makadamia 10:26, 03 lis 2016

Kamila -

Aniu - ogrodowo w zasadzie zamknęłam. będę musiała jeszcze pookrywać rośliny na zimę, ale czekam z tym na pierwsze mrozy.
POwinnam wrzucić tą rabatkę, z którą w końcu mniej więcej się wykokosiłam, ale trochę brakuje mi czasu: albo siedzę na innych wątkach, albo rozkminiam inne tematy, które mi się aktualnie pojawiły. A że zima jeszcze przed nami, to się nie spieszę