Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Leny. 10:10, 16 cze 2013

Do góry
Lena więcej fot!! Więcej!!
Ależ u Ciebie zmiany i pieknie, klimatycznie. Dzisiaj piekna pogoda wiec okazja do focenia będzie
Zachwyca mnie kadratowa

Ps współczuję gradu i ulew.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:07, 16 cze 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
no ale powojniki !!!! mus dokupić
ja mam 4 szt....ale kto powiedział , że i u mnie się jakieś stożki nie zmieszczą.....?

Pewnie że się zmieszcza powojniki to takie zachwycające kwiaty. Cieniutkie pędy i wielkie kwiaty. Na dodatek kwiaty są tak niesamowicie szlachetne. Muszę się tylko nauczyć o nie dbać aby pędy nie zamierały. Pryskam je profilaktycznie w nogach srodkiem przeciwgrzybowym.
W starym ogrodzie miałam pergolę z ławką obsadzoną białymi powojnikami. Do tej pory wspominam to miejsce a za plecami był winobluszcz - niestey nie mam ani jednego zdjęcia a miejsce było urokliwe. Ogród był jednak w zupełnie innym stylu niż aktulany

Kiedyś uzbieram na takie mega nowoczesne pergole ze stali szlachetnej
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:03, 16 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Marzenka można oglądać i oglądać Twój ogród, i nigdy sie nie znudzi Cieszy oko o każdej porze dnia
Pozdrawiam niedzielnie.

Zapraszam w lipcu na obejrzenie w realu zrobię kameralne spotkanie dla grupy wrocławskiej
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:03, 16 cze 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Marzenko pięknie jest. A czy możesz pokazać w jakim sąsiedztwie masz powojniki na tych pięknych podporach? Może bym też gdzieś wkomponował. A napisz jeszcze na jaką wysokość przycinasz runiankę i czy te odcięte części po wsadzeniu np. do wody mają szansę się ukorzenić.

Zbysiu specjalnie dla Ciebie zrobię dzisiaj zdjęcie z perspektywy
Powojniki na stozkach są pomiędzy wiśniami kiku - shidare a za plecami mają budleje. Do powojników dosadziłam w tym roku austinki. Gdy powojniki przekwitną zaczną szaleć angielki. Ale to chyba dopiero za rok, róże muszą się zadomowić.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:01, 16 cze 2013

Do góry
Ewo mam dwa pytania:
- jaka to horti na zdjęciu?
- czy goździki kwitną tylko raz w sezonie? Czy juz je przyciąć bo mnei drażnią zasychające kwiatki?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:57, 16 cze 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu też się zachwycam różami, lawendami i całym ogrodem. Cudnie jest. Róże opryskaj np. Mospilanem.
On jest zabierany przez soki, krąży w roślinie i nawet większy kaliber się ich nie ima.

Zbysiu może jednak Dursbanem lub Decis?
Ania zapytaj pana J.

Doczytałam Mospilan też na chrząszcze zatem będzie ok
Mój mały raj na ziemi :) 09:54, 16 cze 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
Madżenko....chyba nie..... przemaluję i będą ! zresztą - chyba chcesz jakąś niespodziankę 22 ?

Kcem
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:51, 16 cze 2013

Do góry
Iza powiem ostrózka... I na tym kończy się moja wiedza...
Dróżka świetna!!! Wsadź bergenie, może też byc kopytnik (mniejsze liście) ale za to bardziej woskowane - błyszczące

Daj linka do oryginalnej stron to wygooglamy
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:47, 16 cze 2013

Do góry
Ależ u Ciebie się kwieciście zrobilo. Pieknie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:44, 16 cze 2013

Do góry
Danusiu Twoje róże są subtelne i pieknie wkomponowane w tło. Cieszę się, że je zobaczę w rozkiwcie.
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:41, 16 cze 2013

Do góry
Cieszę się że Grupa Kielecka się zawiązala i że się pozna z Grupą Wrocławska w następny weekend
Ogród w Alei Lipowej... 09:36, 16 cze 2013

Do góry
Justi u nas już prawdziwa patelni.
Kanciki już zrobione?
Ogród w skali mikro :) 09:35, 16 cze 2013

Do góry
Ela macham i zaznaczam wątek bo mi powiadomienia wcięło....
Ogród do kwadratu 09:33, 16 cze 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Polinko - musisz dać roślinom czas na ukorzenienie się. To bardzo ważne. Ten pierwszy rok to właśnie taki okres zadomowienia się roślin w danym miejscu - i albo im się spodoba, albo trzeba przesadzić. U mnie są i takie obszary, gdzie pewne gatunki rosną bardzo słabo, lub padły ale olbrzymia większość pięknie się przyjęła. Teraz, dla tych które nie wytrzymały szukam zastępstwa - w niektórych miejscach ziemia jest baardzo gliniasta, wręcz jest to ił i mimo przekopywania z piachem i torfem odkwaszonym woda długo tam zalega. Głowa do góry jednak - zobacz fotki z początku mojego wątku - to właśnie początek ubiegłej wiosny - wszystko marne i mikre - a teraz - zieloność i bujność . I tego się trzymajmy

Ala - żartujesz, co??

Przyłączam się do stwierdzenia. Ogród wymaga cieprliwości, rok rośliny się ukorzeniają a potem zaczynają szaleć. Za chwilę (5 lat ) wszystko się będzie starzeć i będziemy odmładzać
Kubusiowo 09:29, 16 cze 2013

Do góry
Mi też plusiki uciekły a u Ciebie muszę być na bieżąco
Ania i róże i cała reszta :) 09:29, 16 cze 2013

Do góry
Aniu poczekamy cieprliwie. Akurat po wekendzie róże będą w pełnym rozkwicie?
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:25, 16 cze 2013

Do góry
A co tu taka cisza? Ania odsypia czy od rana szaleje w ogrodzie?
Pszczelarnia 09:21, 16 cze 2013

Do góry
Piekne zdjęcia tylko dlaczego ja muszę je z przekrzywioną głową oglądać?
A moje kręgi szyjne do naprawy przecież są
Ścieżka ceglana w warzywniku! Ah ale będzie pięknie!!,
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:19, 16 cze 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Marzenko mam stipy i śmiałki przy bukszpanach, a te rude pomiędzy kwadratami to też stipy jak się okazało.
Kupiłam je z niedowierzaniem co do nazwy, ale Danusia zidentyfikowała je jako Stipa Arundiancea (Anemanthele Lessoniana). Bardzo mi się podoba, ale raczej nie zimuje

Mam też rozplenice, miskanty, kostrzewy, kłosówkę, barona, trzcinniki i dużo carexów. Traffki uwielbiam!

Ja też nie mogę się doczekać - pogaduszek!!

Wirus jakiś mutant grypowy - cała rodzina zasmarkańców u nas.

Właśnie o te brązowe stipy (???) mi chodziło.
Ja przysłowiowych sandałków nie kupię bo przytargalam wczoraj hortensje i lawendy
Ale sandałków z ubiegłego sezonu (niemal nie używanych) ze trzy pary som
Ale się nagadamy!!!!

I się kuruj bo nie wyobrażam sobie, że mogłabyś do Danusi nie pojechać Pij 1000 mg wit C i ibuprofen
Mój ogród - złe dobrego początki 09:14, 16 cze 2013

Do góry
Ala dzisiaj ma być jeszcze piękniej czekam na fotki róż
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies