Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Madzenka 09:47, 16 cze 2013

Ależ u Ciebie się kwieciście zrobilo. Pieknie
popcorn 10:14, 16 cze 2013

Kasiu, dziękuję, jeszcze otoczenie i moje zdolności fotograficzne pozostawiają wiele do życzenia, ale powoli... To jednak Pomponella, nie Eden Rose, Eden chyba ma pąki... zobaczymy

Marzenko, dziękuję! Za chwilę na urlop, oj będzie mi szkoda
Madzenka 10:30, 16 cze 2013

Karola wiesz, że dlatego dwutygodniowych urlopów nie lubię? Wyjeżdżasz zostawiasz ogród wymuskany, wracasz busz chastów, robactwo albo co gorsze ususzone wszystko.
Dlatego z M postanowiliśmy jednen urlop krótki w czerwcu a potem powtórka pod koniec września najpiekniejsze chwile spędzimy w ogrodzie
A w czasie nieobecności włączone nawadnianie i córka stojąca na strazy....

Tylko jak przechować jednoroczne... W ubiegłym roku zalali mi.... Ledwo reanimowałm....
popcorn 10:33, 16 cze 2013

Hej Marzenko, problem w tym że tydzień urlopu to jakby go nie było. Zanim się rozkręcę trzeba wracać

Że chwasty to nic, tyle że bez podlewania rośliny schną... jednorocznych prawie nie mam, w donicach też niewiele.. jakoś to będzie. Ale wolę końcem sierpnia wyjeżdżać niż w lipcu... ale w tym roku musiałam iść na kompromis... no trudno.

Zazdroszczę córki dorosłej, zostanie, pomoże, nas niestety trzymają wakacje - urlop poza lipcem/sierpniem to wielki luksus, jeszcze dobrych 10 lat nic z tego
Madzenka 10:35, 16 cze 2013

Karola ja się nie mogę przyzwyczaić do urlopu poza lipcem i sierpniem
Fakt dorosła córka nadzorująca dom to skarb
Madzenka 10:36, 16 cze 2013

Ps ja wolę częsciej pojechać na tygodniowe urlopy - raz na kwartał (np narty wiosną) niż na dwutygodniowy urlop... Dobija mnie myśl, że już po wakacjach...
Margarete 10:41, 16 cze 2013

Karolina - wstawiłam fotki u siebie.....wreszcie coś widać, cos juz sie wyłania ogrodopodobnego....ha, ha, ha ...
popcorn 11:58, 16 cze 2013

Marzenko - no tak to już jest... my wyjeżdżamy też zwykle przynajmniej 2x w roku, zimą na tydzień i latem na dwa tygodnie.. plus weekend majowy, czerwcowy, przy okazji 15go sierpnia, 1 lub 11listopada... te 3-4dni wtedy to skarb Cóż, tylko 26 dni do wykorzystania rocznie...

Małgosiu - idę zobaczyć
malwes 20:55, 16 cze 2013

Karolina, i ja się dołączę do komentarzy o tym, jak pięknie wszystko kwitnie. Cudnie!
Wakacje....strasznie mi się już marzą. Ja jednak chyba potrzebuję czegoś dłuższego niż tydzień - bo inaczej nie jestem w stanie się oderwać.
Ja też się staram poprosić kogoś o pomoc w ogrodzie na czas nieobecności - bo inaczej stres duży. W tamtym roku bardzo pomógł mi kolega. Miał wpaść ze 3-4 razy a był co 2-3 dni: pielił, opryskał, sprawdził, czy nawodnienie chodzi. Też zawsze bardzo się boję, że wpłożyłam w ogród tyle pracy, kocham te rośliny a potem wraca człowiek...i jakaś tragedia. Mi w tamtym roku chorowały w trakcie urlopu bukszpany.
Sebek 21:03, 16 cze 2013

Karolina....Zobaczyłem Cię w innym wątku - i przychodzę z pytaniem COŚ TY WŁOŻYŁA ?

a ostróżki juuuuż? U mnie tylko jedna ma pąk