Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 15:08, 19 sty 2021

Do góry
Weszłam, patrzę "fundamenty się robią"...myślę: nowy dom zaczęła? niemożliwe...a tu pierwsza strona hahaha.
Patrzę czy pojechałaś...
Ogród do odnowy 15:06, 19 sty 2021

Do góry
U mnie też najmilsze skowronki, też bym leżała i patrzyła. Pozdrawiam. Ostatnio dudka wypatrzyliśmy.
Sezon 2017 u Hanusi 15:05, 19 sty 2021

Do góry
Rozbawiło mnie to "zawieszenie czegoś wesołego" U nas dopiero się ociepla, jeszcze na minusie, ocieplam kota w namiocie..poduchę jej kupiłam dzisiaj A pieski płaczą bo sól drogowa im doskwiera...
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:58, 19 sty 2021

Do góry
Fajnie, że akcja wysyłania w toku Dużo tego było. Dziękuję Wam ogromnie za przemiłe wpisy, zakupy książki i odwiedziny. Wynik przedsprzedaży był nadzwyczaj zaskakująco dobry. Dziękuję.

Odpowiadając na pytanie Iwonki odnośnie odwiedzin w ogrodzie, trzeba śledzić wątek "Dni otwarte"- jest na pasku na stronie głównej. https://www.ogrodowisko.pl/dni-otwarte

Jeśli wpisane są aktualne daty i godziny otwarcia - można przyjeżdżać bez zapisywania, a jeśli napisane że zamknięte - no to zamknięte (poza sezonem albo z powodu pandemii)> W tym roku szykujemy kawiarenkę samoobsługową, będzie i wygodnie i bezpiecznie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:14, 19 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jak najbardziej, podpisywałam dzisiaj kilka godzin. Oto dowód:

A panowie z księgarni tylko odbierali podpisane i pakowali, szło taśmowo.

Dziękuję i czekam
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 20:47, 18 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gosiu, pytałaś o wilczomlecza purpurowego (nie u mnie) ale także super można go rozmnażać z sadzonek. Ucinasz, dwa dni obsycha żeby sok mleczny zasechł i sadzisz w ziemię. tak robię. A nasiona gdzieś spadają i kiełkują, więc siewek też trzeba szukać.

Przyjedź do mnie, dam co sadzonkę. Mam też wiele innych wilczomleczy
Danusiu! Dzięki za podpowiedź. Przyznam, że gdy go kupiłam miał złamaną gałązkę i niewiele myśląc wsadziłam w doniczkę. Zatem jest szansa, że się ukorzeni
Moim marzeniem jest zobaczyć Twoją Anglię na żywo. Może kiedyś się uda Niech tylko czasy znormalnieją to i 500km pognam Narazie podziwiam wirtualnie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:26, 18 sty 2021

Do góry
Jak najbardziej, podpisywałam dzisiaj kilka godzin. Oto dowód:

A panowie z księgarni tylko odbierali podpisane i pakowali, szło taśmowo.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 07:58, 18 sty 2021

Do góry
Gosiu, pytałaś o wilczomlecza purpurowego (nie u mnie) ale także super można go rozmnażać z sadzonek. Ucinasz, dwa dni obsycha żeby sok mleczny zasechł i sadzisz w ziemię. tak robię. A nasiona gdzieś spadają i kiełkują, więc siewek też trzeba szukać.

Przyjedź do mnie, dam co sadzonkę. Mam też wiele innych wilczomleczy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:53, 18 sty 2021

Do góry
Dorii napisał(a)
Cudnie, muszę w tym roku zobaczyć to na własne oczy. Tylko kiedy jak o każdej porze roku jest pięknie.

Trzeba parę razy przyjechać Jak jeździłam do Anglii to patrzyłam w zeszyt w jakich miesiącach byłam i zawsze coś nowego zobaczyłam o innej porze roku. Zapraszam gorąco, synowa obiecuje coś dobrego wypiekać Mniam było wczoraj z cynamonem i kardamonem zawijasy drożdżowe. No mniam Tylko zajadać się z kawką w pięknym zakątku.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:51, 18 sty 2021

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie powspominać Czekamy już na kolory, śniegu mam już dość

W sumie to dobrze że spadł, ochroni trochę rośliny. Ale jutro mróz ma odpuścić, to dobrze, szczególnie martwię się o Phormium.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:50, 18 sty 2021

Do góry
Bodziszek711 napisał(a)
Witam serdecznie

I ja zakupiłam książkę kilka dni temu, ale gapa ze mnie i nie nabiłam sobie żadnego rabatu...ale nic to. Nie o rabaty chodzi...
Cudownie się ogląda piękne letnie, kolorowe rabaty zimową porą. To moje ulubione zajęcie w tym czasie, tym bardziej że mam CO oglądać tutaj na forum.
Serdecznie dziękuję za ten portal, od dawna śledzę "Naszą Anglię" od pierwszego postu do dzisiaj .
Muszę jeszcze dojrzeć do założenia wątku...

pozdrawiam serdecznie, Kasia

Kasiu, może się doważysz? A jeśli jeszcze nie, to przeglądaj, znajdziesz na pewno dużo inspiracji
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:49, 18 sty 2021

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Witam .
Książkę zamówiłam. Życzę w nowym roku wszystkiego co najlepsze. Mam zamiar wiosną albo latem odwiedzić Wasz ogród. Pozdrawiam.

Dzięki, jadę podpisywać
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:48, 18 sty 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Czy ta książka tylko wysyłkowo dostępna ?

Na razie tak, a potem z pewnością jak poprzednia będzie w MPiKach oraz OBI i Leroy Merlin - tam widziałam poprzednią. Gdy będzie już fizycznie wydrukowana czyli dzisiaj rozpocznie się dystrybucja i będzie i stacjonarnie i wysyłkowo w różnych księgarniach internetowych.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:47, 18 sty 2021

Do góry
Karol99 napisał(a)
Danusiu, przepraszam, że piszę w Twoim wątku, ale nurtuje mnie jedno pytanie. Na początku września sadzilem 6 śliw wiśniowych, z doniczki. Teraz takie mrozy. Myslisz, ze będzie po nich?

Nie, myślę, że będzie wszystko w porządku. na pewno zdążyły się ukorzenić.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:47, 17 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rabat na książkę jest do 18 stycznia.

Bog:

Klikasz "do koszyka" a potem klikasz w koszyk, musi się otworzyć koszyk. Nad napisem "zamawiam" jest kwadracik
"Mam kupon rabatowy"
wpisujesz : ogrodmarzen i klikasz "użyj".

Czy ta książka tylko wysyłkowo dostępna ?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:23, 16 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
My też stoimy z budowlanką w miejscu obecnie narzędzia remontujemy Ciekawa jestem woliery.

Właśnie ten postój na wolierę przeznaczyliśmy Dziś stanęła ściana zachodnia, ale zimno było bardzo, trzeba uważać by się nie przeziębić, zwłaszcza w dzisiejszych czasach. Może w poniedziałek cos ruszymy dalej, bo jak nie to dopiero kolejna sobotaWoliera z jednej strony ma być zamknięta kurnikiem( od strony kompostu) z drugiego końca będzie składzik na ziarno i podwójne wejście żeby mi ptaszki latające nie pouciekałyTylko strona od warzywnika będzie osiatkowana wzdłuż ścieżki. Będą drzwi i okienka i różne dekoracyjne detale miłe dla oka, pasujące do reszty. Ptaszki dostana w miarę naturalne wyposażenie, gałęzie z wierzb już gromadzę, liście z miscantów pójdą na gniazda i różne takie, budki zrobimy i koszyki będą .....zobaczymy co się zmieściKolor raczej taki sam jak chatki plus gont taki sam na dachu i rynny odprowadzimy do beczki, będzie więcej wody dla roślin i oczywiście będzie obornik własnej produkcji dodawany do kompostu

Wy narzędzia, a my porządek w drewutni i warsztacie bo już się ruszyć nie było jak
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:14, 16 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No właśnie, ja się nie martwię, ja swoje dożyję mam nadzieję i będę się cieszyć okazałymi koronami, a potem niech się potomni martwią. Ostatnio coraz częściej myślę o tych siłach żeby starczyło.

Ja też Mam przyjaciółkę sąsiadkę ogrodową co już po 70- cte, miała śliczny ogródek 14 arowy, wszystkie bylinówki polikwidowała tylko drzewa zostały, trawnik i warzywnik, sił zbrakło
Ale co się będziemy martwić na zapas, teraz żyjemy, trzeba się cieszyć tym co teraz mamyJa najbardziej, może nawet bardziej niż drzew nie mogę się doczekać treli w całym ogrodzie wiosennych jak w prawdziwym lesie. W podwórku już mam, ale gdyby tak śpiewały w całym ogrodzie.....ach....na szczęście moje drzewka też już ruszyły i rosnąTy się doczekasz wcześniej bo wielkie sadzisz, moje to były patyczki malutkie, sporo nie miało więcej jak pół metra, a niektóre i 20cm a teraz prawie wszystkie już ode mnie wyższeAleż to cieszy no i potem spektakl jesienny z przebarwieniami
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:11, 16 sty 2021

Do góry
My też stoimy z budowlanką w miejscu obecnie narzędzia remontujemy Ciekawa jestem woliery.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:05, 16 sty 2021

Do góry
No właśnie, ja się nie martwię, ja swoje dożyję mam nadzieję i będę się cieszyć okazałymi koronami, a potem niech się potomni martwią. Ostatnio coraz częściej myślę o tych siłach żeby starczyło.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:01, 16 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Brakuje mi drzew, każdy mówi, że za mało drzew. Sadzę je rzadko i nie przejmuję się, jak zacieni się, będę sadzić byliny do cienia a rabaty słoneczne dalej, miejsca jest dosyć. Nie martwię się tym marzę o drzewach

Sylwia, ja mam kolumnowe buki w bukszpanowym, wielkie już są, to i tutaj z powodzeniem mogą być

To tak marzysz o drzewach jak i ja Pamiętasz? Jako jedna z pierwszych Cię o drzewa pytałam tu na forum Bardziej mi chodziło o odległość między nimi, ale jak zamienisz na byliny cieniolubne to plan mamy podobny Ja jeszcze krzewami podsadziłam w dużej mierzeFajnie tak ogrodować jak przestrzeń nie ograniczona byle nam sił starczyło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies