Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:51, 06 paź 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
dziś calutki dzień w ogrodzie.

posadziłam trochę cebul, porozsadzałam Ice dance, ostatnie kępki sadziłam już po ciemku resztę wsadziłam do wiadra z wodą na jutro...
Ciągałam się z bukszpanami w lewo i prawo... tak trochę na siłę robiłam drugą stronę ławki w przedogródku, brakuje materiału...
Jutro obfocę

pracuś z Ciebie )
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:21, 05 paź 2014

Do góry
Mnie siĘ w te i we wte podobywuje. Już sobie na fb looknęłam
Czyli moje brązowe mam wyciepać do ice dance?
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 20:58, 05 paź 2014

Do góry
Grujecznik piękny gdzie go kupiłaś ja bym go obsadził obok niego wręcz lekko za nim fortegillą pięknie się będzie przebarwiać a przed nim dał bym hosty oraz carexy ice dance w mixie tak jak na tej fotce
http://sklep.trawy.eu/media/products/24a7771d21660a7ef687f9f94d8a8524/images/thumbnail/big_Carex_morrowii_Ice_Dance_9_.jpg?lm=1377461498
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:26, 05 paź 2014

Do góry
Piękne obrazki pokazujesz Izuś Rdest mnie kręci i ice dance

Buziak
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:53, 05 paź 2014

Do góry
Pyszny ten Twój szpalerek. Ice dance zaraz Ci się rozrośnie i będziesz sama je dzielić na 100 osób.
A winobluszcz na ścianie ceglanej...eeehhhh miodzio!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:56, 05 paź 2014

Do góry
jeszcze kapka energii z tyłów

i pedałujemy na front bo tam wczoraj ogrodniczkowałam ... zakupione na targach brązowe trawki i moja wiosenna wtopa botaniczna ... niezapominajka kaukaska zostały osadzone - po wielu przymiarkach - w grzecznym szeregu ...

miało być ciut inaczej ale po obejrzeniu relacji z Wojsławic zapragnęłam mieć swoją mikro fantazję wojsławicką na areale i szpaler z ice dance ... trawka ice dance z tych co to Mała Mi (buziak ) w głupocie swojej przed wizytą w Wojsłąwicach rozdawała na prawo i lewo ... z jednej albo dwóch donic z zacną sadzonką (Anek ma łopatę i ostrą i dużą ) metodą podziałów rozlicznych mam szpaler na długości ok 8 metrów

przed schodami ... czyli pod tojeścią ...

i za schodami czyli pod horti Phantom ...

Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:06, 04 paź 2014

Do góry
dziś calutki dzień w ogrodzie.

posadziłam trochę cebul, porozsadzałam Ice dance, ostatnie kępki sadziłam już po ciemku resztę wsadziłam do wiadra z wodą na jutro...
Ciągałam się z bukszpanami w lewo i prawo... tak trochę na siłę robiłam drugą stronę ławki w przedogródku, brakuje materiału...
Jutro obfocę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:52, 04 paź 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
podziwiam twoje piękne obrazy nie narzekaj na chwasty, bo ich nie masz
pozdrowionka

Aniu po dwóch tygodniach zaniechania plewienia, trochę ich jest. Najgorzej jest na przedpłocie.
Licze, ze uda mi się w tym tygodniu wysłac ci Ice Dance
Mój nowy stary ogród 21:19, 03 paź 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

cudnie ! uwielbiam hortki z Ice Dance

Nio zasłaniają nóżki hortkom ładnie urosły, sadziłam maluszki na wiosnę

Mój nowy stary ogród 21:13, 03 paź 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
A jak ma się ogród?

cudnie ! uwielbiam hortki z Ice Dance
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:17, 03 paź 2014

Do góry
Pawlus napisał(a)
Morning Light. Mam od wiosny, 5 sztuk. Słabo je widać, robią za maskownicę pędów werbeny.

Te kilka sztuk robi fajną robotę

Carex brunnea Jenneke. Niestety nie zimuje - niestety nie.. nawet ostatniej zimy nie przeżył.

Ice Dance w miejscach wilgotnych i bardziej cienistych ładniej zimuje, nie ma zaschniętych końcówek liści.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:46, 02 paź 2014

Do góry
Chyba muszę sobie zrobić listę priorytetów na prace ogródkowe na ten weekend.
1. Wyrzucić rośliny, które już kończą sezon, wyplewić chwasty.
2. Wsadzić hakone na miejsce gold taupee albo na miejsce innej trawki w żwirowym kwadracie. czyli będzie połączenie żurawki [cytrynowej] oraz hakone + buksiki (kulki i prostokąt)+ hortki LL
3. Przesadzić róże tam gdzie będzie im cieplej - czyli z prawej na lewą stronę.
4. w końcu zacząć sadzić cebule
5. dokończyć okładanie kwadratu żwirkowego ekobordem [ w końcu kiedyś znajdę tą kostkę!]
..... i chyba jeszcze ze 2-3 rzeczy mi uciekły z głowy. Co powinnam jeszcze zrobić?

do #2 i #5. Żurawki w doniczkach, a hakone nie dostawiona bo jest w ziemi w przechowalniku.

Żurawki musiały być wydołowane jako że sadziłam cisy [rudy jak zawsze musiał na fotkę się załapać]

aaa tak, między żurawki a brązowe trawy chyba wsadzę tą piękną zieloną trawkę, którą chciałabym abyście pomogly mi zidentyfikować, bo nie mogłam znaleźć zdjęcia z jej nazwą Wiecie co to jest? Dość podobna do ice dance, ale się nie rozchodzi kłączami jak ice dance. Chyba Marzenka o czymś takim u siebie pisała... carex variegata?

czyżby to Carex morrowii 'Variegata' ?
Lawendowy zawrót głowy 16:49, 01 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Pod tuje i świerka możesz posadzić każdą z polecanych traw .. wrzuciłam jeszcze u siebie hochlę, też polecam I oczywiście z niskich to wiesz, ze evergold.. ale w niskich to już Madżen jest lepsza. Ja na nowo zakochałam sie w Ice Dance po wizycie w Wojsławicach
Zaśmiecę fotką

Faktycznie cudne dzieki jutro jade na łowy
Lawendowy zawrót głowy 15:02, 01 paź 2014

Do góry
Pod tuje i świerka możesz posadzić każdą z polecanych traw .. wrzuciłam jeszcze u siebie hochlę, też polecam I oczywiście z niskich to wiesz, ze evergold.. ale w niskich to już Madżen jest lepsza. Ja na nowo zakochałam sie w Ice Dance po wizycie w Wojsławicach
Zaśmiecę fotką

W kamiennym kręgu od początku 20:05, 30 wrz 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Ania to może być Carex morrowii Ice Dance

Zbyszku, dziękuję bardzo....nie ma to jak specjalista
Pozdrawiam
Dwa ogrody 20:02, 30 wrz 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Mariolo, bywają w sprzedaży nasiona stipy?
Te od Ciebie słabiutko kwitły i nie moge liczyć na swoje nasiona, a spodobała mi się bardzo
Ja z trawami nie miałam do tej pory nic do czynienia. Obecnie mam trzy odmiany: rozplenicę, turzycę Ice Dance i stipę

Basiu, nasionka stipy kupiła mi Margarete, jak zamawiała dla siebie, chyba na
all. Z moich wysiewanych stip kwitła tylko jedna i też nie rewelacyjnie, wyłuszczyłam nasionka i rozsypałam obok, może będą siewki Z trawami nie szaleję, ale to co kupiłam dwa lata temu staram się rozmnażać z lepszym lub gorszym skutkiem
W kamiennym kręgu od początku 20:02, 30 wrz 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Ostatni zakup....niestety bez nazwy

Ania to może być Carex morrowii Ice Dance
W cieniu - zacieniona 19:59, 30 wrz 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Carex Morrowii
Ice Dance
Turzyca japońska pstra

Dzięki ci dobra kobieto
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies