Bardzo podoba mi się Twoja różyczka Star Profusion, czy ona długo kwitnie? Już poprzedniej jesieni do niej się przymierzałam, ale jakoś nic nie wyszło z planów.
Szpaler lawendy imponujący, a ja mam w dwóch, trzech miejscach, muszę skomasować!
<Może będzie lepszy efekt! No i znów przesadzanie! Czy ona w półcieniu wytrzyma?
Mój Red dzieli miejsce z zawilcami leśnymi i szafirkami. Jak te zasychają Baron się bierze do rośnięcia! W taki sposób mam miejsce stale zapełnione. A rośnie tuż obok starych róż i miskanta.
Agnieszko, Jolu lojalna, Jolu-Joku Pięknie dzię kuję za odwiedziny.
Moje borówki jeszcze co najmniej 2-3 tygodnie. Dopiero pierwsze poziomki i truskawki u nas. Tych akurat nie mam na koszykowe zbiory, ale dla delektacji w ogrodzie kilka szt jest.
Kwitną róże , kolejne. Oprócz pnących. Haendel, Fisherman Friend's-angielka, White Mary Rose Austina,nn od sąsiadki
Jolu różę tę mam chyba trzeci rok i to jest jej pierwsze tak obfite kwitnienie, na jesieni przesadziłam ją dwa metry bliżej centrum światła ma sporo kwiatów i pąków.
Córka kupowała razem z mną i ma pięknie rozrośnięty krzew, wysoki i cały w kwiatach, jest piękna warto ją mieć
Upał.
Dla Małej Mi, czereśnia, u mnie też idzie do wycinki jesienią (bardzo choruje, słaby okaz nn), ta okolica się zmieni. Już coś widać. Widok od pergoli będzie miał zakończenie osi. Przy szklarence też trzeba wysadzić to i owo.