Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Margerytka40 22:46, 09 lip 2017

Pięknie Haniu. Rozchodnik też śliczny. Właśnie nabrałam ochoty na imperatę w towarzystwie hortek albo raczej odwrotnie. Muszę poszukać takiego rozchodnika. Mam różne ale nie takie. Super ta rabata
Johanka77 23:01, 09 lip 2017

Dorodny ten lipiec i bogaty.
Pięknie!
Makusia 11:23, 10 lip 2017

U HAniu wszystko dorodne i bogate niezależnie od miesiąca

No to pozdrawiam w poniedziałku i byle do weekendu
Kawa 12:16, 10 lip 2017

pięknie ta imperata też mi się bardzo podoba!!!
Pszczelarnia 12:47, 10 lip 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Konfitury zrobione. Tawuły przycięte. Ogród podlany.
Straty własne to opuchnięta kostka. Podczas przykucania nie zauważyłam siedzącego na ścięgle Achillesa trzmiela. Przyduszony użądlił. Zatraciłam smukłość w tej części ciała. Okładam się...kompresami.

A ja myślałam, że one nie żądlą. Bo kiedyś w ziemi miały gniazdo i jak pieliłam to je musiałam ręcznie przenieść.

Konfitury z czego - przeoczyłam jakiś owoc?

I pierisy w jesiennej odsłonie!

Radziu2013 16:30, 10 lip 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Makusia, brawo. Będzie z Ciebie rasowy ogrodnik.

Zrobiłam dla Ciebie zdjęcia pierisów, bo ktoś u Ciebie rzucił pomysł na posadzenie. Są zimozielone, zima pięknie się przebarwiają. Kupowałam najzwyklejsze. Czasem wiosenne przymrozki powodują brak kwitnienia, ale mi to nie przeszkadza. Bardzo je lubię. Rosną bezproblemowo. Rosną na lewo od kulki na pniu.

grudzień

Niby grudzień a tak jesiennie a że kocham jesień to i ten widok skradł moje serce... Pięknie ( przez duże "P") Czekam z niecierpliwością na jesienne foty u ciebie
Gruszka_na_w... 17:38, 10 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)

A ja myślałam, że one nie żądlą. Bo kiedyś w ziemi miały gniazdo i jak pieliłam to je musiałam ręcznie przenieść.

Konfitury z czego - przeoczyłam jakiś owoc?

I pierisy w jesiennej odsłonie!

Na pierisy namówili mnie Studniewscy.
Konfitury z czarnej porzeczki. Kwaskowe!
Trzmiele żądlą. Podczas ścinania szałwi też mnie dziabnął.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:50, 10 lip 2017

Radziu2013 napisał(a)

Niby grudzień a tak jesiennie a że kocham jesień to i ten widok skradł moje serce... Pięknie ( przez duże "P") Czekam z niecierpliwością na jesienne foty u ciebie

Radku, bardzo lubię jesienną odsłonę w ogrodzie. Sporo roślin sadzonych było właśnie ze względu na jesienne przebarwienia. Ale wciąż mamy lato. Cieszmy się nim póki jest.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:59, 10 lip 2017

Johanko, lipiec dosyć burzowy jest. Roślinom to chyba pasuje.

Makusiu, oby do piątkowego popołudnia.

Kamilko, też ją lubię. Ale polubiłam też turzycę Silver Sceptre. Dzięki Polince. Startu nie miała najlepszego, ale teraz świetnie rozjaśnia rabaty.

wiklasia 15:30, 11 lip 2017

Haniu - przepraszam, że tak wejdę miedzy pietruszkę a rabarbar. Powiedz mi, czy masz jakieś doświadczenie z oczarem pośrednim Arnold Promise? Czy nadaje się na rabatę frontową? Bo o ile wiosną i jesienią będzie gwiazdorzyć, to latem chyba nie porwie swoja urodą?

A Twój ogród przepiękny.