aaa było by więcej fotek....ale no zezlościl nas po raz kolejny pan od tartaku...a i troszkę nasza wina bo źle wcześniej metry desek policzyliśmy i za malo zamólismy.
Igunia jakie ma włosiska wielkie już Cudna moja drobinka
Azalodendron to krzyżówka azalii i rododendrona pontyjskiego. Pachnie przecudnie jak azalia channel. Kwitnie dopiero w połowie czerwca i jest zimozielony kwiatami jak azalia. Nie jest do kupienia w Polsce bo sprawdzałam. Kasia go kupiła kiedyś a teraz ja dostałam i mam kawałek Kasiowego ogrodu
Pocztówka dla tych co wywalili zdechłe bukszpany wiosną. U mnie najgorsza kulka obcięta na lyso, dodatkowo przerzedzona wygląda tak Czyli... powinno być dobrze O ile znów się nie rozchorują...
Szklarnia - prosta i pasuje do tych bramek. W dalszym ciągu nie wiem, jaka posadzka w jednej części: cegła ceglasta, cegła szara, płyty granitu? I jak ją obsadzić niską roślinnością wokół (żeby było coś trwałego i możliwość wsiewania lekkich gożdzików)? Na razie mam w głowie kocimiętkę i piwonie od strony północnej.
A dzięki członkiniom Tow. Lilakowego szklarnia ma linki na pomidory i 240 L baniak na wodę z rynien.
W piątek nie tylko wycinałem równo liście host, ale także wziąłem badylki i je odciągałem od bukszpanów - chcą mi je zjeść... A one takie biedne, po przejściach Fota dla ogrodników z sokolim wzrokiem, bo widać jeden badyl zabezpieczający bukszpany
Kasiu w ten sposób mniej miejsca zajmuje ta roślina.A lubię ją.I chciałam ją mieć w ogrodzie.Potem jeszcze ją pokaże jak się rozwija jej wygląd
powojnik 'Innocent Blush
Clematis Minister
Machamy Ciotuniu
Ogród Twój kocham coraz bardziej, jeśli to w ogóle jeszcze możliwe . Gosia idąc różaną alejką do domu nie spieszyłabym się zbytnio do niego . Takim pięknem trzeba się delektować . Wypad cudny, fajny weekend. I co to za roślina ten azalodendron??? Aleś mnie zaciekawiła .
Dawno zdjęć nie było Cyknięte w piątek, ale wiecie... Czas nie z gumy
Ciekawe jak aksamitki będą sobie radzić w cieniu I naprawdę, ale to naprawdę nie wiem czemu zdecydowałem się na żółto-pomarańczowe donice w tym roku...
Hosty... Czy też raczej hościska
Kysie! No uwielbiam je, więc zdjęć będzie aż za dużo