Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

gobasia 13:30, 09 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

W tym roku mam wrażenie że nic nie kwitnie.. gdzie nie spojrzę to zęby zaciskam.. ale ma to jedną zaletę.. będą zmiany.. już są zmiany bo trochę wyleciało. Ogranicza mnie czas, bo tak to łapy swędzą ..
I krzaki drzewa po prostu rosną, szybko rosną ... i kwiatkom miejsca już brak
Same krzaki

no chyba jednak mniej kwitnienia u Ciebie...Przypomniałam ( obejrzałam) sobie wizytówkę ...Twój ogród zmienił się...ale czy na gorsze? Dla mnie nadal jest piękny choć trochę inny
wiunia 13:37, 09 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

Aniu katalpa ma tyle kwiatów! Śliczny ma kształt korona. Moja ma zaledwie trzy sztuki Ale cieszę się jak głupia. Rośnie u mnie trzy lata i kwitnie drugi raz (Tak wyszło, ze co drugi rok )
Alicja169 13:57, 09 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

To paulownia tak pięknie kwitnie? Jeśli to ona to ile latek sobie liczy ta królewna?
Moje częściowo wyginęły, z 4 została jedna i wkrótce 10 lat jak mieszka u mnie i ani razu nie zaszczyciła mnie kwieciem (królewna)
Mala_Mi 15:15, 09 lip 2017

Alicja169 napisał(a)

To paulownia tak pięknie kwitnie? Jeśli to ona to ile latek sobie liczy ta królewna?
Moje częściowo wyginęły, z 4 została jedna i wkrótce 10 lat jak mieszka u mnie i ani razu nie zaszczyciła mnie kwieciem (królewna)

Paulownia niestety nie na mój klimat.. to może rosnąć tylko koło Wrocławia i u Irenki To katalpa, uszczuplona przez wichury, ale rośnie i jest, a to najważniejsze .. Grad oberwał prawie wszystkie kwiaty, dlatego cieszę się z tych niedobitków co się zostały. A liście jeszcze zbieram tu i tam co spadły...
Chciałam pokazać jak wielkie są kwiaty i liście.. ale nie wyszło. Poprawię innym razem
Mala_Mi 15:24, 09 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu azalie chyba grzyba złapały. Też tak miałam. Na szczęście liście na wiosnę odrosną zdrowe.

Cały ten kąt mi się nei podoba, wiec z miła chęcią wypierniczę stamtąd wszytko.. chociaż azali żal bo maja trochę lat. Prawie jestem pewna że to grzyb.. wyglądają paskudnie, jeszcze te zaschnięte kwiaty... Róże też teraz paskudne z powodu przekwitłych kwiatów.. Może krzaki zielone to nie taki głupi pomysł.. nie wymagają tyle zachodu, a zielony to też kolor. Kolorowe trawy też mało zachodu wymagają.

Resztę przepraszam ,ale zajrzałam na 5 minut..

agata19762 16:42, 09 lip 2017

Ania ogrodowy fitness super sprawa☺
ten rok jest baaaardzo dziwny, dużo roślin odchorowało albo padło całkowicie.
czasem odechciewa się wszystkiego
20:13, 09 lip 2017
Mala_Mi napisał(a)

Chorujące wywalam, bo zarażają resztę.

Mam nerwa na ogród w tym roku.. podobnie jak Ty .. i pocieszenia na nic się zdają..

Argument dla pocieszających ..by tego nie robili bo jeszcze bardziej wkurzają.. ..

Szpaler lilowców rok 2017..

szpaler liliowców ..to faktycznie niemrawy jakis ....moze sa za młode? i sie ociagaja ...bo kepy to raczej małe maja.

a co do nerwa ...to ja nie mam nerwa na ogród ..tylko na pogode co to w tym roku z moim pomysłem na ogród nie współpracuje ...muszę to jakos strawić ...choć juz mi sie marzyło w tym roku miec widok z tarasu nienaganny ...a tu zonk

PS. az poleciałam moje azalie ogladać ...nie jest źle ale na kilku lisciach mam czarne kropy ...niczym plamistość na rózach ...masakra jakaś bo taka susza ...a tu takie widoki ...pryskanko musze zrobic
Mala_Mi 20:38, 09 lip 2017

eee_taam napisał(a)

szpaler liliowców ..to faktycznie niemrawy jakis ....moze sa za młode? i sie ociagaja ...bo kepy to raczej małe maja.

a co do nerwa ...to ja nie mam nerwa na ogród ..tylko na pogode co to w tym roku z moim pomysłem na ogród nie współpracuje ...muszę to jakos strawić ...choć juz mi sie marzyło w tym roku miec widok z tarasu nienaganny ...a tu zonk

PS. az poleciałam moje azalie ogladać ...nie jest źle ale na kilku lisciach mam czarne kropy ...niczym plamistość na rózach ...masakra jakaś bo taka susza ...a tu takie widoki ...pryskanko musze zrobic

Liliowce maja sporo lat.. takie niemrawe w tym roku.. najpierw 2 razy przymrozek umroziło to co wylazło, potem susza jak diabli.. wyrwałam suche liście bo wkurzały

foto z 2013!! roku.. jednej kępki

Mala_Mi 20:44, 09 lip 2017

Zajrzałam kontrolnie, to jak nałóg...

GorAna 20:48, 09 lip 2017

Podoba mi sie kontrolne zdjęcie
Też zaglądam kontrolnie, choć nieczasowa jestem
Pozdrawiam Aniu