Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z południa Polski - ogród Marzeny

Z południa Polski - ogród Marzeny

Marzenaka 20:45, 09 lip 2017

Mirella, wierzby pokazuję. Ale nie ma na co patrzeć. Szarobure, bez koloru, nigdy takie nie były. Mam trzy, co jedna to gorsza.
MirellaB 22:10, 09 lip 2017

Pierwsza jest ok, druga faktycznie bez koloru, trzecia niezbyt mi się podoba jej kształt.

Ja bym trzecią obcięła i wszystkie trzy podlała florowitem.

Moja w tym roku też mniej wybarwiona była, myślę, że to kwestia fatalnej pogody.
alis 22:53, 09 lip 2017

Moje wierzby przycięłam chyba ze 2 tygodnie temu, ale one miały ogromniaste korony, zastanawiam się czy znowu ich nie ciachnąć.
Dwie pierwsze ładne, lekko je skorygować i będą ładne kuleczki, a trzecią potraktować tak jak Mirelka radzi
omelka1 06:35, 10 lip 2017

Moją wywaliłam bo od ubiegłego roku zaczęła marnieć. Miałam ją z 10 lat.
Kawa 09:30, 10 lip 2017

Hej jezóweczka śliczna

moje hakuro po cięciu wyglądają jakby padły
masakryczne są zobaczę czy się jeszcze zbiorą
paulina_ns 09:32, 10 lip 2017

Marzenka jak dla mnie te dwie pierwsze nie są tragiczne ja bym je przyciela delikatnie, trzeciej faktycznie widać,że coś nie pasuje, ale nie są zle
Makusia 10:52, 10 lip 2017

Ja nie jestem specjalistą, ale powiem tylko, że uśmiercić hakuro nawet ja nie potrafiłam. Już wszem i wobec ogłaszałam, że padła, była sucha- brązowa cała...i żyje
Marta 09:28, 11 lip 2017

Witam. Super masz ławkę z palet, prosta, a jakże efektowna Rabata gdzie ławka fajnie wygląda z oddali, jak wszystko się rozrośnie będzie jeszcze piękniej. Pozdrawiam
mrokasia 10:05, 11 lip 2017

Marzenko, witam się u Ciebie, przyleciałam tu za Mirelką w celu obejrzenia wierzb. Mam 2 od zeszłego roku, jedna miała ciężki start w tym roku, dwa razy ją solidnie przymroziło ale całkiem ładnie odbiła. Tylko teraz jest raczej zielono-beżowa choć ta druga (rośnie z 1,5m dalej) ładna zielono-biała, nie wiem o co chodzi z tymi kolorami.
Tą Twoją z trzeciego zdjęcia bym przycięła i zasiliła. Lecę swoje podlać florovitem.
Będę zaglądać .
Marzenaka 11:24, 11 lip 2017

Dziewczyny, odpowiem zbiorowo w sprawie wierzb. Otóż zapewniam, że zawsze są cięte jednakowo do do wysokości i objętości. Pierwsza faktycznie najładniej z nich rośnie ale i tak nie jest taka soczysta kolorami jak w tamtym roku. Najgorsza - trzecia - to są jej pierwsze listeczki po zimie! Jakby ją omroziło, sama nie wiem, bo żadnych szkodników nie zauważyłam. Wczoraj ciachnęłam wszystkie na maleńkie kuleczki i zobaczymy jak się będą miały. Florovit oczywiście posiadam. Dzięki za opinie i porady fachowym okiem.