Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:11, 20 lip 2018

Do góry
Z Kasiąniespodzianką odwiedziłyśmy Justynęenergilandię z Kolorowej Piaskownicy

Ogród ma bardzo kolorowy, kwiecisty, a rabaty bardzo eleganckie,
nawet warzywnik a po trawniku można było stąpać nawet na bosaka

róże

lilie

i hortensje podkreslają ogrodową elegancję
Tu ma być ogród :) 10:31, 20 lip 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
jak tylko przestanie padać ...granulki na slimaki ida w ruch

w tym roku było sucho to mówiłam ze mam spokój i ich nie ma za duzo ...wiosna troche jezówek mi zaatakowały ...uratowałam bidulki ......teraz owszem kora duzo dała ...oganiczyła im wycieczki ...ale i tak jest ich u mnie za duzo

mi zjadły wszystkie moje biedne lilie które miesiąc temu wsadziłam
codziennie po pracy obchodzę ogród, ale to cholerstwo jest nie do opanowania .
Czy nie ma jakiegoś środka który by działał też w czasie deszczu ?
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 09:10, 20 lip 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
azalie japońskie, hakonechloa macra (ew. każda zielona, np. Nocolas), Stella de Oro (lub jakaś do niej podobna ale np. czerwona), żurawina wielkoowocowa jako zadarniający dywan (zimą jest super bordowa), lilie orientalne (cebule), choiny Jeddeloh, naparstnice, rozplenice, bordowe klony jap., rozchodniki, kaliny, hortensje...etc...masz spory wybór

Dzieki Toszka, dalas mi do myslenia. Chyba bym tam widziala jakas trawe
Przerwa na kawę... 07:50, 20 lip 2018

Do góry
Lilie azjatycki częściowo jeszcze w pąkach

I inne w pełnym rozkwicie. Te bardzo mocno pachną i niestety leżą pod ciężarem kwiatu.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 06:14, 20 lip 2018

Do góry
Śliczne te lilie, chyba podobne kupiłam, jasny roz, ale w przyszłym roku zobaczę
Nie wypowiadam się w sprawie kulek bo wydaje mi sie ze to bardzo indywidualne poczucie estetyki poza tym inaczej na fotce inaczej w rzeczywistości i z kazdej strony musi pasować.
Poza tym przyszło mi do głowy ze powinnaś coraz bardziej myśleć o bezobslugowych nasadzeniach-wypełniaczach typu hortki, jezowki, rozchodniki, trawy... dzieci będą rosly i będzie coraz mniej czasu, lepiej mieć więcej czasu na relaks
Ja czasem żałuje ze tak nie mam
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 01:40, 20 lip 2018

Do góry

Cherry fluff

Pastelka ponawia kwitnienie

Zresztą Queen of Sweden też zaczyna nieśmiało

I znów moje lelije Focę, bo to ostatnie lilie u mnie w tym sezonie
Moja działka na Dębowym Lesie 23:42, 19 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, dzięki jak przestanie jutro padać, zetnę lilie, to co zostanie nie będzie widoczne, bo posadziłam przed nimi kosmosy i zaczęły kwitnąć tam dzielżany jesienne.
W poście z 20:55 na ostatnim zdjęciu po prawej stronie z tyłu masz krzew o ciekawym kształcie liści, co to?

Ja zcinam na bieżąco, te które już przekwitają .
Chyba chodzi ci o hortensje Debolitną.
W tym roku poskąpiła kwitnienia.Ze 2 kwiatki tylko ma.Ale i tak ładna jest z samego krzaczka.Ten krzak ma chyba ze 3 czy 4 latka.Rośnie szybko.Liście duże.Jesienią się ładnie wybarwiają

Tak kwitła w ubiegłym roku

Moja działka na Dębowym Lesie 23:17, 19 lip 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
ale lilie dorodne piekne kolory i znowu te trawy obłęd

Kasieńko, dziękuję

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:32, 19 lip 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Wszystkiego nie nadrobię, ale to co zobaczyłam - piękne. Ogródek warzywny jak z dziecinnych wspomnień...Lilie i dalie piękne. Ale te donice drewniane...Ciekawa jestem, czym je obsadzisz. Pisałaś? Ściskam Cię bardzo serdecznie.

W jednej na pewno truskawki, w jednej chcę inspekt, a w ostatniej albo też truskawki, albo nie wiem co
Tu narazie jest ściernisko... 22:20, 19 lip 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)

jakie ślicznie są te lilie

Basiu, w kącikach liści są małe cebulki przybyszowe. Jeżeli chcesz więcej tych lilii, to te wysiej w zaznaczonym miejscu, i po 3 latach masz łan kwitnych lilii tygrysich
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:09, 19 lip 2018

Do góry
Wszystkiego nie nadrobię, ale to co zobaczyłam - piękne. Ogródek warzywny jak z dziecinnych wspomnień...Lilie i dalie piękne. Ale te donice drewniane...Ciekawa jestem, czym je obsadzisz. Pisałaś? Ściskam Cię bardzo serdecznie.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:52, 19 lip 2018

Do góry
Aniu, dzięki jak przestanie jutro padać, zetnę lilie, to co zostanie nie będzie widoczne, bo posadziłam przed nimi kosmosy i zaczęły kwitnąć tam dzielżany jesienne.
W poście z 20:55 na ostatnim zdjęciu po prawej stronie z tyłu masz krzew o ciekawym kształcie liści, co to?
Tu narazie jest ściernisko... 21:30, 19 lip 2018

Do góry
Dziękuję Haniu
Zobacz jakie ślicznie są te lilie od ciebie.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:00, 19 lip 2018

Do góry
ale lilie dorodne piekne kolory i znowu te trawy obłęd
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:00, 19 lip 2018

Do góry
JoannA napisał(a)
28-29 lipiec
Oprócz Sandomierza mamy w planie Baranów Sandonierski i Ujazd.
I marzy mi się Ogród na rozstajach.
Ale masz piękne lilie Dorotko. Moje prawie wszystkie zniszczył padający od tygodnia deszcz.
Jeszcze w Tarnobrzegu jest pałac Dzikowskich, co prawda nie byłam w środku ( aż wstyd), ale z zewnątrz jest ładnie odnowiony. W ogrodzie na rozstajach byłam kilka lat temu.
Częśc lilii już przekwitło, ale na jednej rabatce dopiero się rozkręcają, jutro obfocę.

Moja działka na Dębowym Lesie 20:55, 19 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Witaj Aniu, nie wiem czy dobrze pamiętam, że przycinasz lilie na 10/15 cm po przekwitnięciu? Czy to nie wpływa na ich kondycję w przyszłym roku? Mnie strasznie denerwują sterczące badyle, ale je zostawiam.
Mieczyki i dalie piękne, kiedyś też miałam, teraz nie chcę niczego, co trzeba wykopywać na zimę. Będę oglądać u Ciebie

Tak, ja przycinam, łodygi lilii , bo mnie denerwują i szpecą.
U mnie widzę dobrze dają rade, rosną kwitną.A nawet zauważyłam,że się trochę rozmnożyły niektóre ;0
A ja ma sporo mieczyków dali, i jeszcze jakiś co trzeba wykopywać.
Ale i to nawet nie przeszkadza .

Kwiaty we włosach 20:28, 19 lip 2018

Do góry
lilie

liliowce

dzwonki

Moja działka na Dębowym Lesie 20:26, 19 lip 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Aniu masz Morling Light--- ta duże kępa nie mam zdjęcia z kwiatem bo żadna u mnie nie kwitła.

zawitka napisał(a)

Druga wysoka mniejsza kępa to Gracilimus

Halinko jestem mega szczęśliwa.Co na nie popatrzę, to zawsze będę widziała od kogo je mam.Dziękuję
Lilie dla ciebie
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 20:11, 19 lip 2018

Do góry
azalie japońskie, hakonechloa macra (ew. każda zielona, np. Nocolas), Stella de Oro (lub jakaś do niej podobna ale np. czerwona), żurawina wielkoowocowa jako zadarniający dywan (zimą jest super bordowa), lilie orientalne (cebule), choiny Jeddeloh, naparstnice, rozplenice, bordowe klony jap., rozchodniki, kaliny, hortensje...etc...masz spory wybór
Moja działka na Dębowym Lesie 19:48, 19 lip 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Super spotkanie, no i trawki u Ciebie zawitają ten czas to chyba najlepszy w ogrodzie, wszystko pięknie kwitnie, floksy , lilie, dalie , a zapach w ogrodzie na pewno nie ziemski pozdrawiam Aniu

O tak spotkanie było extra.Z przemierzłą Halinką
I oczywiście mam , am, mam trawki !!
Tak teraz jest mega piękny czas w ogrodzie.Dużo kwitnie liliowców, lilii, jeżówek, jeszcze róże, horki też zaczynają i dalie i mieczyki inne rózne
Floksy i lilie teraz pachną obłędnie.Uwielbiam te zapachy

Liliowiec Cara Mia i NN

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies