Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:54, 27 lip 2018

polowka napisał(a)
Witam. Zajrzałam przez przypadek. Piękne zestawienia roślin.
Cieszę się z Twoich odwiedzin i z tego, że Ci się u mnie spodobało.

anpi 21:57, 27 lip 2018

Dorotko jestem pod wrażeniem Twoich cudnych dekoracji i pięknego ogrodu pełnego kolorów.Podziwiam jeżówki, lilie i liliowce.Ja będę polować na te liliowce o karbowanych płatkach lub pełnych
Wszystkie pory roku są u ciebie prześliczne,będę zaglądać ,dodaję do obserwowanych
Dorota123 22:00, 27 lip 2018

Waclaw napisał(a)

Piękne chwile. Mam teraz to samo
Więc łap w pamięci ten piękny czas, ja wnuka mam dość często i to są bardzo ulotne chwile.

Dorota123 22:10, 27 lip 2018

basia3012 napisał(a)
Dorotko, przepięknie jest w Twoim ogrodzie. Tak sielsko, kwieciście i kolorowo. Mnóstwo jednorocznych w donicach. Pracy wymaga to nie mało ale chyba przyjemnie jest tam spędzać czas. Masz przepiękne dekoracje. Podstawa dla ptaków z betonu super.
Bardzo mi spodobały się jeżyki. Cudne. Jeśli nie masz nic przeciwko to zmałpuję ten pomysł.
Twój wnusio w podobnym wieku chyba co mój Jasiu? Jasiu w maju skończył 4 lata. Też mam go prawie codziennie po przedszkolu. Dzisiaj pod wpływem wiadomości i zdjęć pożarów w Grecji rozmawialiśmy o Słońcu jako planecie, o innych planetach, o równiku, upałach i dlaczego powstają pożary. Całą godzinę oglądaliśmy segregator Świat Wiedzy- dział o Ziemi. Może jakiś geograf z niego będzie?
Pozdrawiam serdecznie
Basiu nasi wnukowie są rówieśnikami, dzieci szybko chłoną wiedzę i długo ją pamiętają. Często zaskakuje mnie mój wnuk doborem słów i swoją wiedzą. Dzieci w tym wieku są bardzo ciekawi świata.
Dziękuję za miłe słowa o moim ogrodzie, jeżyki są bardzo fajne i dzieciak lubi się nimi bawić, może i Twój Jaś będzie wymyślał im różne przygody.

anabuko1 22:14, 27 lip 2018

co to a jeżówka na pierwszej fotce ??
Dorota123 napisał(a)
Taki wysyp kwiatów jeżówek mam pierwszy raz, a w przyszłym roku spodziewam się ich jeszcze więcej. Wysiane nasionka ładnie rosną, nawet kilka zakwitnie w tym roku.

U ciebie te jest duo różnych roślin i kwitnień Dorotko

Jestem zauroczona tymi fotkami ogrodu.
Dalie, jeżówki, lilie,hortensje, trawy wszystko pięknie wygląda,
A te puchate trawy to stipy ??
Pełna rudbekia piękna.zimowała już ci ??
Dorota123 22:18, 27 lip 2018

anpi napisał(a)
Dorotko jestem pod wrażeniem Twoich cudnych dekoracji i pięknego ogrodu pełnego kolorów.Podziwiam jeżówki, lilie i liliowce.Ja będę polować na te liliowce o karbowanych płatkach lub pełnych
Wszystkie pory roku są u ciebie prześliczne,będę zaglądać ,dodaję do obserwowanych
Bardzo mi miło, że spodobał Ci się mój ogród, ja Twój podglądam już od dawna. Lubię liliowce, nawet mam ich kilka, ale za mało wyeksponowane. Muszę coś pokombinować, żeby je lepiej zaprezentować.

Dorota123 22:31, 27 lip 2018

anabuko1 napisał(a)
co to a jeżówka na pierwszej fotce ??

U ciebie te jest duo różnych roślin i kwitnień Dorotko

Jestem zauroczona tymi fotkami ogrodu.
Dalie, jeżówki, lilie,hortensje, trawy wszystko pięknie wygląda,
A te puchate trawy to stipy ??
Pełna rudbekia piękna.zimowała już ci ??
Pełna rudbekia jest u mnie dopiero od wiosny, nie wiem jak będzie z jej zimowaniem. Zobacz mam lilię drzewiastą wyrosła ponad dach altany. Na pierwszej fotce jest jeżówka NN, nasionka zebrane z czerwono kwitnącej jeżówki, a u mnie różowa, ale wzrost niski tak jak u matecznej.

Te puchate trawy to są stipy, bardzo je lubię, nawet przezimowały w tym roku. Za miłe słowa o ogródku bardzo dziękuję, to takie budujące.

asiak 07:59, 28 lip 2018

Lilia drzewiasta ogromna Mam też kilka, ale u mnie pierwszy rok dopiero, wiec małe
marba 11:13, 28 lip 2018

Waclaw napisał(a)

Piękne chwile. Mam teraz to samo

I ja mam to samo, tylko podwójnie a czasami nawet potrójnie.. No i na dniach przyjdzie na świat czwarte. Mam nadzieję, że jakoś to zniosę.

Fotki z czerwonymi cyniami i jeżówkami powoli przekonują mnie do czerwieni w ogrodzie. Fajnie to wygląda.
m_gocha 13:28, 28 lip 2018

Dorotko! Staram się nadrabiać zaległości na O.
Twój wątek to jeden z tych które zostawiłam na deser Aby spokojnie nasycić oczy
Cudne zestawienia roślin
W tym roku chyba takie wyjątkowo bujne i soczyste i trawniczek niczym dywan
Ciekawa jestem ile masz gatunków kwiatów w swoim ogrodowym raju?
Cudnie