Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:16, 26 lip 2018

Ewa777 napisał(a)

O, to ja też tak muszę zrobić. Żebym tylko nie zapomniała
Piękna kolekcja lilii i super uchwyciłaś motylki U mnie w tym roku też był paź królowej

Paź królowej to zawsze wydarzenie w ogrodzie i bardzo miła niespodzianka.Pozdrówka Ewo.
Bogdzia 19:19, 26 lip 2018

Mala_Mi napisał(a)
Lilie małe mogą być z powodu suszy...

A to dla Ciebie Muminek na nartkach wodnych

Moje chłopaki do zawału mnie doprowadzą..

Ja bym juz dawno zawał na Twoim miejscu miała ale przeciez Ty nie jestes tuzinkową babcią. Felek dzielny niesamowicie , jak on sie mocno trzymał , niesamowite a Maciek jak delikatnie go na końcu postawił , bardzo wysportowany jest ten twój syn ale na mnie mimo wszystko skóra drży jak widze takie wyczyny choc przyznaję wrazenie niesamowite.Felek moja sympatia najwieksza wśród dzieci.
Bogdzia 19:20, 26 lip 2018

Sonka napisał(a)
Co do lilii, to kiedyś wyczytałam ,że one na jednym miejscu mają rosnąc ok. 5 lat, potem się wytracają i karłacieją. U mnie się to sprawdza, miałam piękne pachnące,świetnie się namnażały a potem się straciły, bo ja nie miałam czasu je porozsadzić.

Mysle ze masz 100% racji.
Bogdzia 19:21, 26 lip 2018

basia3012 napisał(a)

Dzięki za radę. Pinivit rozcieńczyłam ( po moim wyskoku z octem to pytanie jak najbardziej na miejscu) ale czy trochę mniej niż pół szklanki na 10 litrów wody mogło być? Czy to za dużo Pinivitu?
Zastosuję się do rady i w tym roku już nie będę ich niczym podlewała no oczywiście czasem wodą. Pozdrawiam Bogdziu serdecznie .

Dobrze zrobiłas
Bogdzia 19:25, 26 lip 2018

Adela napisał(a)
Oglądam piękne kwiaty i motyle u Ciebie i też zapragnęłam zrobić trochę zdjęć wnuczkom
Motyli u mnie dużo: orszelina, lawendy, rudbekie, jeżówki, szałwia.... ale sprzęt fotograficzny nie ten, no i refleksu brak
Pozdrawiam

Tak masz rację wszystkie te rosliny lubia motyle, jeszcze wiecej ich jest ale myśle ze dziewczyny wiedza takie rzeczy.Ja nie mam problemu ze zdjeciami na ogól staję przy duzej kępie kwiatów, motyle na poczatku odleca ale zaraz wracają i mozna je nawet z 5 cm fotografowac , jedynie paź królowej i furczak gołabek jest wiercipiętą i do nich używam teleobiektywu.
jolanka 22:23, 26 lip 2018

Bożenko, bardzo dziękuję Muchołówka chyba po raz pierwszy do nas przyleciała a raniuszka już raz widziałam ale zdjęcie udało mi się zrobić po raz pierwszy
Te maluchy to jestem już pewna, ze to młodziutkie pliszki siwe. Odszukałam zdjęcia, jak ojciec pliszka uczył młode co ma robić na trawniku. Nie wkleiłam jeszcze do wątku ale pomogło mi to rozpoznać
Bogdzia 10:24, 29 lip 2018

jolanka napisał(a)
Bożenko, bardzo dziękuję Muchołówka chyba po raz pierwszy do nas przyleciała a raniuszka już raz widziałam ale zdjęcie udało mi się zrobić po raz pierwszy
Te maluchy to jestem już pewna, ze to młodziutkie pliszki siwe. Odszukałam zdjęcia, jak ojciec pliszka uczył młode co ma robić na trawniku. Nie wkleiłam jeszcze do wątku ale pomogło mi to rozpoznać

Miałam napisac że najbardziej do nich podobne ale jak nie mam pewnosci to wolę nie pisac.
sylwia_slomc... 12:07, 29 lip 2018

O liliach dylematy poczytałam i mi wyszło, że połowę swoich w tym sezonie muszę wykopać i podzielić bo inaczej stracęAle mam Was i już wiem ,że muszę
Katkak 12:32, 29 lip 2018

Bożenko mój głodomorek dla Ciebie
Waclaw 15:46, 29 lip 2018

Katkak napisał(a)
Bożenko mój głodomorek dla Ciebie

Kasiu, nalewkę zrób

nie z ptaszka, z aronii