Asiu szukałam już od jakiegoś czasu no a z racji obecnie wykonywanej pracy było to trochę łatrwiejsze bo mam do czynienia z dużą ilością rękawic . Znalazłam takie dedykowane do róż i jeszcze takie do krzewów ciernistych (tych jeszcze nie testowałam), wyglądają jak zwykłe ale są powleczone lateksem którego nie przebijają kolce no i cena bardzo przystępna. Na priv Ci wyślę informację tylko jutro bo dziś już ledwo zipię
Nie ma sprawy , tylko przypomnij mi się żeby mi z głowy nie uciekło . Ten krwawnik u mnie ma prześliczny lawendowy kolor tylko w zeszłym roku bardzo szybko blakł, zobaczę jak w tym będzie,
Moja Vilhenblau też ma już pojedyncze kwiatki
Muszę się pochwalić, bo w niedzielę mam mieć gości (dwie ogrodowiszczanki z okolicy) i tak sobie pomyślałam, że jak ktoś by miał ochotę i nie ma lepszych zajęć w niedzielę, to może też podjedzie. Od razu mówię, że ogród w kiepskim stanie bo jestem w totalnym niedoczasie i do podziwiania to jest głównie to co na fotkach widać ale herbatkę możemy wypić i pogadać o tematach ogrodowych , godzina jeszcze nieustalona
Jeśli trawnik zbyt młody to nie można herbicydu stosować selektywnego. Chyba że zaryzykujesz mniejsze stężenie, ale nie polecam. Wyrywanie ręczne, nie dopuść do wydania nasion bo będzie masakra. Juz się zawiązują.
Koś żeby nasiona się nie wysiały, zaraz dojrzeją, albo już dojrzały.
gobasia Basiu, coraz bardziej lubię kosaćce. Pomimo padających deszczy ziemia jest sucha a one dobrze sobie radzą. Mam zamiar powiększyć swoją kolekcję
olga80 Tereniu, kosaćce już przekwitają a na scenę wkraczają piwonie i róże
Na dziś u mnie koniec o piwoniach! Przepis na sadzenie podałam, swoje w ogrodzie widziałam i wąchałam Nawet bukiet do domu przytachałam! Może ktoś w drzwi zapuka, co kwiatków na procesję szuka?
Radziu, zastosuj metodę misia Puchatka na wenę, idź tam gdzie są wiersze, stań, poczekaj, a wnet Ci się rymy ułożą nienajgorzej!