Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

malkul 10:51, 02 lip 2017

no prosze jakie usmiechnięte buzie
malkul 10:53, 02 lip 2017

Łukasz to chyab ten przetacznikowiec wirginijski????
Nallar 14:45, 02 lip 2017

Mam za sobą 81 stroniczek Twojego nowego wątku, widziałam i przeczytałam wszystko. O plagach jakie Cię nawiedzały pisać nie będę, co by Ci nerwów nie psuć, na pocieszenie napiszę tylko że nie jesteś osamotniony w temacie „nieszczęść ogrodowych”
Podziwiam upór w dążeniu do doskonałości w tworzeniu każdego kawałeczka swojego ogrodu. Kiedy odwiedziłam Cię chyba 3 lata temu byłam pełna podziwu dla Twojego jak go sam nazwałeś kolorowego burdello, nawet przez myśl mi nie przeszło że zajdą w nim takie zmiany. To co zrobiłeś to bajka a bylinowa to arcydzieło i to jak wiesz nie tylko moje zdanie.
Zdolny z Ciebie facet. 

Czytałam że w tzw. nie czsie przesadzałeś różę, napisz czy sobie poradziła, bo tego nie doczytałam. Mnie też naszło na zmianę miejsca swojej Munstead Wood i wygląda koszmarnie a była taka ładna.

Ogrodowe smakołyki produkcji zwierzęcej, pięknie nazwane.

Luki 23:04, 02 lip 2017

Dzisiaj się poddaję, troszkę po wątkach poskakałem, ale u siebie już rady nie dam odpisać.

Szybki raport z wczoraj, chyba rekord pobiłem z odwiedzinami w jeden dzień. Miałem w sumie na szkółking jechać, a odwiedziny na szybciutko.
Plany mi pozmieniano i odwiedziny były przewodnie, i to w większym gronie bardzo udane, a szkółki przed nosem mi pozamykali. Relacja jakaś będzie, ale to już jutro.

O dojrzałem moją rodziawioną paszcze
abiko 08:41, 03 lip 2017

Łukasz Ascot ładnie pachnie, to śliczna i cudownie pachnąca róża
Kasia73 15:45, 03 lip 2017

Łukasz planuję posadzić świecznicę, czy ona u Ciebie rośnie w słońcu?
Luki 22:44, 03 lip 2017

Agnieszko miałem kiedyś tego dzwonka i jakoś raz go przesadziłem i znikł, ale sadzonki pojawiały się w różnych miejscach. Zostawiam go tylko kapki bo krótko kwitnie niestety, ale ładny.
Kindzia jakie kukułcze jajo? nic na oczy żem nie widział.
Już za niedługo pozostanie mi tylko kilkanaście doniczek do podlewania, sam w to nie wierzę, że tak dobrze poszło

No a tak kwitnie wepchnięta pysznogłówka, uważam że cudnie

Luki 22:47, 03 lip 2017

Gosiu wszystkie Twoje pytania i zadania wykonam część już wiesz, zdjęcia mam, ale dzisiaj już raczej nie wgram... powoli czas spać bo do pracy trzeba wstać. Info o Red Foxie zanotuje, ale popatrzę też na zdjęcia z poprzednich lat.

Madziu kolorowy busz, ale go bardzo lubię

Kasiu nie powiem floks z przetacznikowcem ładnie się zgrywa i do tego wymieniają się okresem kwitnienia.

malgorzata_s... 22:49, 03 lip 2017

Pysznogłówka taka niska? Jaka to? Jak to klamki pocałowałeś? Wcześniej pozamykali?
Luki 22:51, 03 lip 2017

Nallar napisał(a)
Mam za sobą 81 stroniczek Twojego nowego wątku, widziałam i przeczytałam wszystko. O plagach jakie Cię nawiedzały pisać nie będę, co by Ci nerwów nie psuć, na pocieszenie napiszę tylko że nie jesteś osamotniony w temacie „nieszczęść ogrodowych”
Podziwiam upór w dążeniu do doskonałości w tworzeniu każdego kawałeczka swojego ogrodu. Kiedy odwiedziłam Cię chyba 3 lata temu byłam pełna podziwu dla Twojego jak go sam nazwałeś kolorowego burdello, nawet przez myśl mi nie przeszło że zajdą w nim takie zmiany. To co zrobiłeś to bajka a bylinowa to arcydzieło i to jak wiesz nie tylko moje zdanie.
Zdolny z Ciebie facet. 

Czytałam że w tzw. nie czsie przesadzałeś różę, napisz czy sobie poradziła, bo tego nie doczytałam. Mnie też naszło na zmianę miejsca swojej Munstead Wood i wygląda koszmarnie a była taka ładna.

Ogrodowe smakołyki produkcji zwierzęcej, pięknie nazwane.

Ewo prawda taka, że mało zostało z tego co przed 3 laty, chociaż wtedy bylinowa była prawie świeżo obsadzona. Troszkę się pozmieniało, a kilku zmian jeszcze nie pokazywałem

Róże przesadziłem, od razu oklapła cała i tak wyglądała przez tydzień, później zaczęła się zbierać, i w końcu wypuściła nowe pędy i zbiera się do kwitnienia, jest troszkę słabsza od dwóch nieprzesadzanych, ale na szczęście żyje, dużo wody jej dawaj Sezon musi odchorować niestety.