Ascot jak na razie to moja ulubienica, z powodu kształtu kwiatów i koloru po prostu idelanie pasujacego do monardy. Lubuę takie filiżanki
Bonica obcięta bo już przekwitała u mnie, dwa tygodnia sypania na trawnik wytrzymałam i podjęłam decyzję o zmianie lokalizacji za rok nie będzie zaśmiecać trawnika Ponadto za wielka rosnie i zdominowala magnolie. Jak ja lubie zmiany
dzisiaj musze sciac aspirin rose.
Mira obejrzałam w kilku watkach Comte i jestem lrzekonana, że warto. Ach ten zapach i kolor
Opisy historii róż pozwlają inaczej na nie spojrzeć.
Gertuda musi byc w moim ogrodzie trzeba jej oddać hołd !
Moje były w oplakanym stanie po czerwcowych upałach. Deszcze zniosly wyjątkowo dobrze.
Poczekajmy na drugie tłoczenie
Już mam ochotę busz wycinać ale akurat to miejsce jest ok
O ja też wczoraj odpoczywałam, dopiero dzisiaj macham
Byłam widziałam
Tnę co wiosnę nad 3 oczkiem, czyli nizutko - 15-20 cm. Tzn żeby nie było, że kazdą gałązkę tnę nad 3 oczkiem... Sprawdzam jaka mniej więcej wysokosc jest nad 3 oczkiem i nozycami zywopłotowymi jadę.... Toć to straszne chaszcze...
Alnwick w drugim sezonie ma 1 m i kwitnie nieprzerwanie. Widzę jednak, ze rosomanes sie nia nie zachwycają...
Ło matko w Brasil jesteś? Gratulacje za wczorajszą wygraną
Na kotki trzeba poczekać do sierpnia
Kasiu jak często powtarza kwitnienie?
Monia wczoraj sypnęłam nawozem przeciwko brązowieniu trawy... Wiem azot... Wiem... Ale już mam dośc patrzenia na ten brzydki trawnik... Podejrzewam larwy komarnic... Bo przy kancikach sporo znalazłam... Trzeba będzie zrobić wertykulację czyli rzeż niewiniątek...
Nie polecam a nawet odradzam, ja wcale nie kopczykuję, ale najlepszą ochroną jest ziemia. Kopczyk z ziemi, przykrywający miejsce szczepienia. Skoszona trawa grzeje, więc róże nie wejdą w stan spoczynku i zmarzną bardziej, niż niczym nie przykryte
Woda wygląda na płytką, tak małe oczko i takie głębokie? w sumie masz półki, możesz posadzić roślin bez liku, ale najpierw wymień tą zupę i oczyść dno z zalegającej zgnilizny.
Filtr to porażka, tutaj rośliny są potrzebne, ja swój staw odmulam tylko dwa razy w roku, ale żeby dwa razy w tygodniu? filtr czyścić, toż to mordęga. Tak się nie robi. Zadbaj o roślinność, a nie myśl tylko o filtrze
Dziękuję Danusiu. Woda ma głębokość 180 cm. Dookoła lustra wody jest pasek 50 cm gdzie głębokość jest na 60 cm. Rzeczywiście jak na takie duże oczko jest za mało roślin a za dużo ryb. Te rośliny, które mamy są właśnie w koszach. Pielęgnacja też kuleje, bo jest tylko raz w tygodniu a pasowałoby co drugi dzień czyścić filtr. Jesienią to naprawimy i będzie jak dawniej. Pozdrawiam
Najważniejsze podczas sadzenia jest odpowiednie przygotowanie gleby i podlewanie, w pierwszym roku można w ogóle nie nawozić, a nawet nie trzeba nawozić. Roslina musi się zakorzenić.
Powód: błędy w założeniu oczka i pielęgnacji. Sam filtr nie załatwi sprawy
Za płytka woda, zbyt nasłoneczniona tafla wody, brak roślin, za mało roślin, trzeba je posadzić w koszach, część liści zacieni wodę i będzie "wyjadać" składniki odżywcze, co zahamuje rozwój glonów. A tak - mają tutaj raj i powstała "zupa".
Brak równowagi biologicznej. Za dużo fosforanów w wodzie.
Kosiarka na akumulator, wygrałam taką w konkursie na najpiekniejszy ogród w Polsce, czasem nią koszę i jest taka malutka, że z powodzeniem zmieści się w pionie. Tylko że ubrudzi mieszkanie.
Pisałam artykuł całą niedzielę. Inspiracje specjalnie dla Was, aż mi się w oczach pstrzy Najwyższych światowych lotów... Som zdjęcia z piątku Tam byliśmy we dwoje, Witek i ja