Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:37, 12 mar 2013

Do góry
Gratuluję 500

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:50, 12 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Sama się nasiewa w ogrodzie. Ale te z parapetu chcę, żeby jednak były kwitnące, bo moje jakoś późno w ogrodzie do kwitnienia się brały. Zostawiłam stare w ogrodzie, a te nie wyrośnięte 4 szt w doniczce do domu zabrałam. Trzymałam w nieogrzewanym pokoju, ale i tak rosły i teraz ze słoneczkiem zakwitły. Powędrują do ogrodu, jak się ociepli.
Sebek miał cały łan u siebie jego popytaj jak mu przezimowały

Dzięki Hanuś, właśnie marzy mi się kiedyś łan werbeny, ale przeraża mnie to coroczne sianie od nowa.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:46, 12 mar 2013

Do góry
Sama się nasiewa w ogrodzie. Ale te z parapetu chcę, żeby jednak były kwitnące, bo moje jakoś późno w ogrodzie do kwitnienia się brały. Zostawiłam stare w ogrodzie, a te nie wyrośnięte 4 szt w doniczce do domu zabrałam. Trzymałam w nieogrzewanym pokoju, ale i tak rosły i teraz ze słoneczkiem zakwitły. Powędrują do ogrodu, jak się ociepli.
Sebek miał cały łan u siebie jego popytaj jak mu przezimowały
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:08, 12 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Analogicznie jak Sebek"przenalizowałam" sobie Twój stan w dniu dzisijeszym i dochodzę do wniosku, że oksfordki to większa strata niż domniemane przemarźnięcie tataraku

oksfordki ... pan bez "pci" ... Ivette razy dwa ... armagedon na pokładzie ... poniedziałek ...

stanowczo tatarak nie ma szans ... choć próbował

a i wtorek już ... przecież wtorek zacznie się od zaspania ... potfffory kochane ... przecież tu trzeba godzinę policyjną ogłosić )))
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:03, 12 mar 2013

Do góry
Analogicznie jak Sebek"przenalizowałam" sobie Twój stan w dniu dzisijeszym i dochodzę do wniosku, że oksfordki to większa strata niż domniemane przemarźnięcie tataraku
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:46, 11 mar 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
No i teraz mamy wszystko biało na czarnym gdzie Iza nam się podziewa No ale jak widzę nieszczęścia chodzą stadami - i w pracy - i w domu....Wszystko sobie przeanalityzowałem....No i doszedłem do wniosku, że nie dasz rady się rozpączkować i być tu i tu jednocześnie....No proste jak deska berlińska....A orzeszkami się nie przejmuj...lepiej zjeść i odchorować, niżby miało się zmarnować Jak się uporasz z piesą, powstaniesz jak sfinks z popiołów ( a raczej kudeł ) i będziesz znów jak ryba to będzie cyk bum bum A wtedy piękny skrót poprosimy

Sebek ja się pogubiłam okrutnie ... i nie pomnę czy Ty na tej ekonomii się zaczepiłeś czy na ogrodach ... po "przeanalizowałem" obstawiam to pierwsze ... a po całości to i dyplomacja może się przypałętać w jakim fakultecie ... co do orzeszków masz świętą rację ... skrót jak urlop wezmę ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:25, 11 mar 2013

Do góry
No i teraz mamy wszystko biało na czarnym gdzie Iza nam się podziewa No ale jak widzę nieszczęścia chodzą stadami - i w pracy - i w domu....Wszystko sobie przeanalityzowałem....No i doszedłem do wniosku, że nie dasz rady się rozpączkować i być tu i tu jednocześnie....No proste jak deska berlińska....A orzeszkami się nie przejmuj...lepiej zjeść i odchorować, niżby miało się zmarnować Jak się uporasz z piesą, powstaniesz jak sfinks z popiołów ( a raczej kudeł ) i będziesz znów jak ryba to będzie cyk bum bum A wtedy piękny skrót poprosimy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:55, 11 mar 2013

Do góry
Tylko to nasiona...a ja kcem kffitnące w tym roku.... Będę szukać w szkółkach Ale zamiast nich kupię róże the fairy - były na liście chciejstw wcześniej I dłużej kwitną
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:33, 11 mar 2013

Do góry
I jaaaa Więc fffklejaj jak znajdziesz coś na czym będzie można oko zawiesić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:26, 11 mar 2013

Do góry
Przysypało mi lekko trawnik - a tak to tylko deszcz - i teraz mrozi......Wolę śnieg....Jutro pozbieram resztki co zostały i wrzucę na stroisz, bo mi padną te wymarzone dywany cebulowych.....A tego nie zniosę...

A tak w ogóle to poszukuję roślin po necie na bylinówkę.....bo sobie takie wymyśliłem, że nawet nasion dostać nie mogę.,....Ostrogowce już zmieniłem na róże the fairy (strasznie drogie są teraz...), a z takich bardziej wymyślnych potrzebuję jeszcze bodziszki korzeniaste ( lub jakieś inne dość niskie) - i znaleźć nie mogę - a tak to szałwie i niskie przetaczniki, do tego floksy wiechowate, ale na te....mam plan I wcale nie niecny

A może ktoś ma ich nadwyżki??? Chętnie podzielę się czymś innym - albo odkupię
W Gąszczu u Tess 20:58, 11 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
No to pochwal się tu szybciutko zakupami

No, takie przyziemne zakupy zrobiłam: saletrę amonową do trawnika, bo niedługo będzie potrzebna, rosahumus; magiczną siłę (to nad Rozlewisko, bo tu używam Florovitu), dolomitu nie było, wzięłam jakieś wapno (to do ogródka Babci Danusi, bo potwornie mech jej się szarogęsi).
I ziemię, bo jak przyjdą hosty, to trzeba będzie posadzić lub przesadzić. No i ciut nasionek: nemezję, przegorzan, jeżówkę i coś jeszcze, ale zapomniałam.

Acha, jak już kupiłam tę amonową, to przeczytałam, że lepsza wapniowa, tylko Sebek oszczędzał na cisy i amonową propagował, bo tańsza
Bukszpan (Buxus) - uprawa 18:28, 11 mar 2013

Do góry
Dzięki Sebek i za dobre rady i za buźki Najciemniej pod latrnią jak to mówią
Bukszpan (Buxus) - uprawa 16:39, 11 mar 2013

Do góry
Będziesz widzieć - jasne, że możesz złączyć dwa czy trzy razem i zrobić jeden stożek. Ale jeśli brakuje tylko od dołu to wtedy dosadź te małe i wtedy tnij To wcale nie jest takie skomplikowane

A buźki to prostu dwukropek i nawias Ale tutaj jest o nich więcej
https://www.ogrodowisko.pl/watek/209-nowe-funkcjonalnosci-szybkie-dodawanie-zdjec-usmieszki-statystyki-i-inne-drobne-zmiany
Ogród w moim krwioobiegu 16:22, 11 mar 2013

Do góry
zamówiłam!!! zamówiłam!!! Yeoman-a będą kanty tralalala
dzięki Sebek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:18, 11 mar 2013

Do góry
Pszczółko nie strasz Ja bardzo liczę na przyszły tydzień, bo już mi się ta zima znudziła
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:59, 11 mar 2013

Do góry
U mnie siewek na razie żadnych....Nic nie chce wschodzić
Ogród na 300 metrach kwadratowych 15:51, 11 mar 2013

Do góry
Łaaaaał - chapeau bas!!! Zdjęcie przepiękne
Po prostu ogród... 15:44, 11 mar 2013

Do góry
No nie - i tutaj krokusy! Dzisiaj chyba się schowały od tego zimna???
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:34, 11 mar 2013

Do góry
Niby tak Najpierw padało teraz sypie....albo znów pada? Nie nadążam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:30, 10 mar 2013

Do góry
Sebek, dziś macie swoje święto , najlepszego :*
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies