Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie z różAnką :D 19:47, 29 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

zdjęcia grabów u mnie te na reksiowej nawet jeszcze zielone są ... ŚŚ też łyse ale mimo tego nie zamieniłabym na inne

a ja u Ciebie buszuję moja droga, na bieżąco jestem

może świdosliwy jak będą bardziej zadomowione to dluzej potrzymają..
ja też się nie zrażam

a twoje doorenbosy też chyba z listkami jeszcze?

jeszcze mnie klony ciekawią..

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:46, 29 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
normalnie czytasz w moich myslach analizuję sobie dzisiaj trzymanie lisci przez drzewa i zastanawialam sie jak to u graba wyglada. a tu proszę juz wiem
niesamowite połączenie grabów i rozplenic!!! hit!!!

czytam ze linie prostę będą u Ciebie, super. moje klimaty
a co z kołem przy ściance wodnej?

chyba jak jest mokro to drzewa dluze trzymaja liscie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:45, 29 paź 2017

Do góry
normalnie czytasz w moich myslach analizuję sobie dzisiaj trzymanie lisci przez drzewa i zastanawialam sie jak to u graba wyglada. a tu proszę juz wiem
niesamowite połączenie grabów i rozplenic!!! hit!!!

czytam ze linie prostę będą u Ciebie, super. moje klimaty
a co z kołem przy ściance wodnej?
Nowocześnie z różAnką :D 19:43, 29 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

jesli ktos tu jeszcze czasem zagląda to proszę podzielić się informacjami jak trzymają jeszcze graby i doorenbosy

Pewnie, że zaglądam choć nie zawsze zostawiam ślad

Co do doorenbosów to moje zielone nadal, znaczy od kilku zmieniają ciut kolor... trochę liści przez Grzegorza zgubiły
Nowocześnie z różAnką :D 19:38, 29 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

z kazdym rokiem uczę się czegos nowego i na co innego zwracam uwagę. w tym roku skupiam się na wybarwieniu ale i na utrzymaniu tego wybarwienia wlasnie
dziękuję Asia za opinie

moje obserwacje:
jablonki Royality, glediczja, świdośliwy - łyse
grujecznik - jeszcze zielony i trzyma
amanogawa - wybarwiona i trzyma
magnolia - trzyma resztki ale Grzegorz pewnie ją rozbierze

więcej drzew nie mam, brzozy te zwykle za ogrodzeniem jeszcze z liśćmi

jesli ktos tu jeszcze czasem zagląda to proszę podzielić się informacjami jak trzymają jeszcze graby i doorenbosy

a i jeszcze klon red sunset przez Wieloszkę chodzi mi po glowie

zdjęcia grabów u mnie te na reksiowej nawet jeszcze zielone są ... ŚŚ też łyse ale mimo tego nie zamieniłabym na inne

Nowocześnie z różAnką :D 19:23, 29 paź 2017

Do góry
Monka napisał(a)
Ania może nie jestem w temacie, ale jakie drzewa w końcu kupiłaś ?

jeszcze zadne, musze się na jakieś zdecydować a to nie takie proste. 2 lata temu podejmowałam szybkie decyzje i teraz zostałam z jednym grujecznikiem i dwoma okropnymi jabłonkami więc raczej pospiechu u mnie nie zaznasz

Nowocześnie z różAnką :D 19:20, 29 paź 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

fajnie sobie życie uatrakcyjniasz tez czasem popijam sobie to i owo ....bo bardziej wolę jak mi sie wszystko podoba) u mnie sprawa jest prosta jak z tarasu szajsu nie widac to jest git

dobry tekst! wymiatasz luzem moja droga, moje klimaty

po pierwszej euforii perfekcjonizmem na forum mocno przystopowałam zapędy ogrodowe. przede wszystkim ogrod ma być dla mnie a nie ja dla niego
Nowocześnie z różAnką :D 19:17, 29 paź 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Amen

Nowocześnie z różAnką :D 19:17, 29 paź 2017

Do góry
malgol napisał(a)
To tak jak ja u Ciebie zaglądam zeby zgapic jak poradzisz sobie z tą trzykrotnie przerabiana rabata Ja też mam taką co każdej wiosny biorę się za zmiany I nie wiem na co się zdecydować. Twoja już zaczyna mi się podobać podgladam dalej...

Gosiu na wiosnę dosadzę jeszcze seslerie h. i punktowo rozplenice i będe czekać na efekt wydaje mi się ze jestem jej pewna, od 2 lat krąże wokoł przed ogródka Gusiarza i musiało się to tak skończyć
Nowocześnie z różAnką :D 19:14, 29 paź 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

U mnie też już straszy gołymi gałęziami. Może z tydzień był piękny

z kazdym rokiem uczę się czegos nowego i na co innego zwracam uwagę. w tym roku skupiam się na wybarwieniu ale i na utrzymaniu tego wybarwienia wlasnie
dziękuję Asia za opinie

moje obserwacje:
jablonki Royality, glediczja, świdośliwy - łyse
grujecznik - jeszcze zielony i trzyma
amanogawa - wybarwiona i trzyma
magnolia - trzyma resztki ale Grzegorz pewnie ją rozbierze

więcej drzew nie mam, brzozy te zwykle za ogrodzeniem jeszcze z liśćmi

a i jeszcze klon red sunset przez Wieloszkę chodzi mi po glowie
Rododendronowy ogród II. 13:05, 29 paź 2017

Do góry
Bożenko widoki z okna masz cudowne! u mnie las trochę dalej ale tez lubię go o tej porze roku. ten rok to moj ostatni z widokiem bo będą się sąsiedzi budować niestety..

podgladam sobie klona red sunset, niewiem czy go masz ale lubujesz się w klonach to podpowiedz prosze, przebarwienie ma chyba jedno z ładniejszych ale ciekawi mnie czy wiesz moze czy trzyma to ubarwienei czy łysy przy takich wiatrach jak teraz?

glediczja np już łysa a amanogawa pięknie trzyma jeszcze liście i przebarwiona nieziemsko. grujecznik jeszcze zielony a jablonki royality łyse
Moja codzienność - ogród Oli 10:57, 29 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

ja tez mam krzywo ale dzialka poprostu w kształcie rombu - też w caly swiat

u mnie mnie jeszcze różnice terenu drażnią..teraz bym schody w ogrodzie zrobila

Romb to i tak jeszcze nie tragedia u mnie trójkąt a najdłuższy bok idzie po łuku..
Moja codzienność - ogród Oli 10:32, 29 paź 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

U mnie skosy nieuniknione, choć też mnie drażnią.Chałupę mam krzywo do granicy działki.

ja tez mam krzywo ale dzialka poprostu w kształcie rombu - też w caly swiat

u mnie mnie jeszcze różnice terenu drażnią..teraz bym schody w ogrodzie zrobila
Od nowa ... na przekór wszystkim 15:38, 27 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
myślę ze listki to może tez przez mniej światła, wiesz jak to w szkolce liczy się każdy centymetr
duze są będzie efekt
ja tez się grabienia nie boję, kosiarka dużo zbiera a reszta.. no przecież trzeba coś robić a nie tylko siedzieć przed telewizorem czy laptopem

Dziewczyny grabienie liści przez 40minut to 160kcal podczas gdy prasowanie którego nienawidzę przez tyle samo czasu to tylko 80kcal

Padłam!!! Czadowe porównanie, to teraz z rozkoszą będę grabic wszelakie liście. Ciekawe ile kopanie spala kalorii, dzisiaj kopałam 4 godziny

Brzózki rewelacyjne, grubaśnie pieńki, zazdroszczę!!!
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:40, 27 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
myślę ze listki to może tez przez mniej światła, wiesz jak to w szkolce liczy się każdy centymetr
duze są będzie efekt
ja tez się grabienia nie boję, kosiarka dużo zbiera a reszta.. no przecież trzeba coś robić a nie tylko siedzieć przed telewizorem czy laptopem

Dziewczyny grabienie liści przez 40minut to 160kcal podczas gdy prasowanie którego nienawidzę przez tyle samo czasu to tylko 80kcal

z grabieniem sama prawda, przecież to przyjemność, pod warunkiem że ciepło
prasowanie nie dla mnie, odpada.
Pozostaje więcej liściastych kupić

Faktycznie w szkółce ciasnota, mogłyby mieć niżej trochę gałązek więcej, teraz zaczynają się pewnie gdzieś na 1,5-2 metry dopiero ale i tak mi się podobają
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:40, 27 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
jeżu przeczytałam zamiast rozruba to...
Tutaj zawsze jakaś zboczona jestem
hihi to nie że tu tylko wiesz...
taka jesteś
hihihihihih
Zielony zielonym pogania :) 11:14, 27 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a kopane były?
bo jak z doniczek to raczej powinny być już przekorzenione i nie trzeba

Sadziłam z doniczek. Miały na prawdę (na moje niedoświadczone oko) fajne korzenie. Nie mam pojęcia co poszło nie tak. No ale muru głową nie przebiję. Zobaczymy na wiosnę co z tego będzie.
A teraz nawet nie mogę ich opryskać. Znowu leje. Jak dobrze pójdzie to w poniedziałek ma przestać ale za to zapowiadają już przymrozki wrrr.
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:01, 27 paź 2017

Do góry
duze są będzie efekt

Lawendowy zawrót głowy 22:59, 26 paź 2017

Do góry
drzewiasto-trawiasty zawrót głowy
Zielony zielonym pogania :) 22:26, 26 paź 2017

Do góry
a kopane były?
bo jak z doniczek to raczej powinny być już przekorzenione i nie trzeba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies