Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielony zielonym pogania :)

Zielony zielonym pogania :)

Lulilaj 14:08, 26 paź 2017

Magleska napisał(a)

Wow ....ale zdolna jesteś ..... ja niestety antytalent cukierniczy .....
Murek wyszedł świetny ..... będę zaglądać jak go w przyszłym sezonie obsadzisz

Dziękuję
Lulilaj 14:11, 26 paź 2017

makadamia napisał(a)
Fajnie murek wyszedł

Podejrzewam, że na razie wygląda trochę nie w 5 ni w 10, ale jak reszta ogrodu będzie zrobiona i skarpa obrośnięta, to będzie widać, po co on jest

Asiu jak na razie to moje ulubione miejsce Pewnie dlatego, że zrobione jako pierwsze, hihi. M też się podoba. Już pyta co posadzę z przodu bo On by chciał to czy tamto
Lulilaj 14:15, 26 paź 2017

anna_t napisał(a)

jak zaprawiałaś dołki?

Aniu w dołki sypnęłam korę i troty. To wszystko wymieszałam z ziemią i sadziłam.

anna_t napisał(a)
ja po posadzeniu wyściółkowałam grubo korą. teraz już zostalo niewiele z niej ale tuje juz sobie świetnie radzą. i wypielone mialam ;p

Wiem, wiem Obiecuję się poprawić
Lulilaj 14:17, 26 paź 2017

Poczytałam troszkę o chorobach tu. Wychodzi mi, że może to być grzyb. Chyba profilaktycznie opryskam je przeciwko chorobom grzybowym.

Martwię się tym bukszpanem...

A może powinnam była podlać te tuje jakimś ukorzeniaczem?
anna_t 22:26, 26 paź 2017

a kopane były?
bo jak z doniczek to raczej powinny być już przekorzenione i nie trzeba
benia9185 10:00, 27 paź 2017

Witaj Lulilaj Odpisałam u siebie A tu jestem po to by napawac się cudownymi okolicznościami przyrody,jakże mi bliskimi Masz ogromną działkę do zagospodarowania do tego nie łatwy teren i tym bardziej podziwiam,za to ile pracy Cię to kosztuje.Zaczełaś bardzo profesjonalnie od gleby i jej zasadowości mi nawet to przez myśl nie przeszło,sadziłam co bądź i jak bądz i tak juz zostanie,bo szkoda mi roślin wyrzucac ,ewentualnie poprawki ale z tym co już mam.Zapisuje wątek,bo ciekawośc mnie zżera jak to "ugryziesz" w doradzaniu kiepska jestem ,więc się nie wypowiadam
Lulilaj 11:14, 27 paź 2017

anna_t napisał(a)
a kopane były?
bo jak z doniczek to raczej powinny być już przekorzenione i nie trzeba

Sadziłam z doniczek. Miały na prawdę (na moje niedoświadczone oko) fajne korzenie. Nie mam pojęcia co poszło nie tak. No ale muru głową nie przebiję. Zobaczymy na wiosnę co z tego będzie.
A teraz nawet nie mogę ich opryskać. Znowu leje. Jak dobrze pójdzie to w poniedziałek ma przestać ale za to zapowiadają już przymrozki wrrr.
Lulilaj 11:20, 27 paź 2017

benia9185 napisał(a)
Witaj Lulilaj Odpisałam u siebie A tu jestem po to by napawac się cudownymi okolicznościami przyrody,jakże mi bliskimi Masz ogromną działkę do zagospodarowania do tego nie łatwy teren i tym bardziej podziwiam,za to ile pracy Cię to kosztuje.Zaczełaś bardzo profesjonalnie od gleby i jej zasadowości mi nawet to przez myśl nie przeszło,sadziłam co bądź i jak bądz i tak juz zostanie,bo szkoda mi roślin wyrzucac ,ewentualnie poprawki ale z tym co już mam.Zapisuje wątek,bo ciekawośc mnie zżera jak to "ugryziesz" w doradzaniu kiepska jestem ,więc się nie wypowiadam

Beniu dziękuję za odwiedzinki . To, że zaczęłam od gleby to tylko dzięki radom dziewczyn Mam super projekt od Makadamii, którego staram się trzymać Teraz układam w głowie moje chciejstwa (co proste nie jest). Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie
benia9185 11:32, 27 paź 2017

hehehe Ja rodowitą tarnobrzeżanką byłam od blisko 4 lat w okolicach tbg-u mieszkam ,ale jaja co ???
benia9185 11:34, 27 paź 2017

Lulilaj napisał(a)

Beniu dziękuję za odwiedzinki . To, że zaczęłam od gleby to tylko dzięki radom dziewczyn Mam super projekt od Makadamii, którego staram się trzymać Teraz układam w głowie moje chciejstwa (co proste nie jest). Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie

Zazdroszczę takiego projektu...Makadamii jest dobra w tym co robi, nie raz ja podczytuje Trzymaj się tego ,a będzie bosko!