Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród wśród pól i wiatrów 09:46, 19 lip 2016

Do góry
Pojechałam na ryneczek, z myślą, że może dokupię jakieś nowe jeżówki. A wyszło na to, że się zafloksowałam Zgodnie z planem dokupiłam dwa białe floksy, a poza planem cztery w odcieniach różowo-filetowych. Pani zgrabnie zastosowała wobec mnie sprawdzoną technikę marketingową, kusząc "totalną wyprzedażą", bo jak powiedziała - potrzebuje miejsce na chryzantemy.

No i muszę teraz wykombinować, gdzie zrobić miejscówkę dla tych różowych
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:52, 19 lip 2016

Do góry
Floksy przepiękne
Ogródek Iwony II 08:25, 19 lip 2016

Do góry
Cudny Iwonko ogrød, super spotkanko i genialna gospodyni.

Tez wczoraj pojechalam po ziemie a przywloklam jeżøwki.
Floksy kusily cudnym zapachem, ale zwyciezyla moja "słaba silna wola"
Hirutkowy raj:)) 20:04, 18 lip 2016

Do góry
Liatra bardzo ładnie się komponuje z hortensją i floksem. Floksy ta bardzo pachną dzieciństwem, a ja nie mam ani jednego,czs to zmienić
Anna i Ogród 19:02, 18 lip 2016

Do góry
Mirella dosadziłam berberysy między miskanty, dosadziłam różowe floksy, wierzbę Iwę i różę History - tylko że róże małe są i nie kwitną więc ich nie widać a czerwone kolumnowe berberysy znikły w cieniu szmaragdów. Wszystko jak się rozrośnie będzie bardziej widoczne a teraz to kora jest zbyt intensywnym tłem.

Zaraz pójdę może i porobię więcej fotek z bliska.
Z Pszenicznej ... 16:27, 18 lip 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
A co do pozostałych fotek to ..łoł ile roboty zrobiłas, i wszystko sama ? drobna , słaba kobietko...

Przegorzan z floksem białym światny w duecie, bylinówka bossska
Chyba cię odwiedzę....tak zachecajaco kolorwo i na pewno pachnąco masz w ogrodzie ...

Oj Małgoś nie rozśmieszaj mnie - słaba, drobna to chyba w przedszkolu
Floksy pachną najmocniej wieczorem, po gorącym dniu... a fioletowo purpurowe najbardziej

Moje małe królestwo 14:52, 18 lip 2016

Do góry
Ja do Edytki lubię zaglądać. Ona prowadzi ogród z taką konsekwencją (biały i różowy), że jak zaglądam do niej, to pozwalam sobie dzięki temu poskromić troszkę zapędy kokoszki.
Ale z moim Zbyszkiem wcale to nie jest łatwe.
Jak ja chce kupić coś różowego, to on czerwony i pomarańcz. Znowu dokupiłam róże na jego pomarańczową różankę
Było tylko pytanie: podoba ci się? Chcesz? I już stał z różą w ręku
O floksy też się dopomniał, czemu ja sobie wzięłam dwa różowe, a on ma tylko jeden fioletowy? No i jak małe dziecko, musiał zabrać drugiego fioletowego
Dobrze, ze pomarańczowych floksów nie ma. Ale cudnie pachną
Do raju daleko - u Ewy 14:33, 18 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kasiu, jest nawet bardzo dobrze Jestem tak pozytywnie naładowana po tym spotkaniu Człowiek pośmieje się w miłym towarzystwie, to dostaje powera W sobotę u Iwonki widziałam tyle odcieni pysznogłówki, że aż zazdrość brała

Ewa, 4 odcienie. A nic nie mówiłaś, ze ci się marzą. Rok temu dostałam dwa kolory od Małej Mi, a w tym roku przysłał mi Łuki

Wczoraj kupiłam dwa kolory floksów. Wieczorem Zbyszek naliczył, ze mamy już 6 odcieni
Na przedniej rabacie za rh rosną floksy. Cudnie pachnie przy wejściu, jak się rozwiną. W sobotę jeszcze prawie nie kwitły. Ale już zaczynają
Hirutkowy raj:)) 13:10, 18 lip 2016

Do góry
Macham, bo u mnie już 4 dzień leje i mam nerwa to łażę po forum. Ładne te fiolety. Floksy cudniaste tylko mnie przerażają bo się strasznie rozłażą. A ja też patrzę żeby praca była optymalna a nie zaharowywać się w przyszłościha,ha,ha sama nie wiem czy to możliwe a jak Ty myślisz o floksach?
Hirutkowy raj:)) 12:38, 18 lip 2016

Do góry
Krys napisał(a)
Non stop leje!

l

Ale boskie zestawienie - anabelka+liara i floksy - dobrze interpretuję??
Kolory dobrane perfekcyjnie!
Moja działka na Dębowym Lesie 11:55, 18 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ania, moje floksy po wczorajszych deszczach i silnym wietrze kwiaty mają stratowane
Czy to prawda, że po ścięciu zakwitną ponownie?

Co lubią hosty? Tzn.jaką ziemię, stanowisko?
Mam pięć szt. Patriot od zeszłego roku posadzone pod budleją, ale tak słabo rosną, że mnie denerwują

Oj współczuję,,, wichur, ulew..
U mnie deszczyk co kilka dni.Ale spokojnie , bez zlewy i żadnych uszkodzeń w ogrodzie.
Dobrze ,że trochę pada.Bo już miałam strasznie sucho.I wciąż musiałam podlewać
Nie słyszałam nic o tym,że floksy po ścięciu zakwitają ponownie.
Moje hosty rosną po po łąkowej glebie.
Dwa razy w roku dam im deko nawozu.I tyle. Obsypane mam je korą,żeby nie wysychała tam tak ziemia.I ta ziemia po kilu latach już się zmieniła. jest fajniejsza.
Ale hosty rosną w każdej glebie.Tylko trzeba je podlewać, i podkarmić. bo to lubią
Ja pod Budleją nie mam nic.To żarłoczna roślina wszystko z gleby wyssie i dla hostek mało zostawi, albo nic.
Przesadź w inne miejsce swojego Patriota.Bo to piękna hostka.I od razu ją podkarm czymś
Z Pszenicznej ... 09:21, 18 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ewciu, te białe i różowe, to chyba floksy

Agata, piękną masz tą bylinówkę
Podziwiam za wytrwałość w Mordorze

Aniu dziękuję, bylinówka ma to do siebie że tam wciąż jakieś zmiany.
W tym roku nowe nasadzenia się rozrastają i widzę, że kłosowiec musi iść do tyłu bo wysoki jest, a rdest bardzo mi się podoba i dam mu więcej miejsca.

Mordor - wciąż tam siedzę, cierpią na tym inne rabaty. Wczoraj już się zlitowałam i przepieliłam różankę.
Z Pszenicznej ... 09:18, 18 lip 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
Agata, śliczna bylinówka, a możesz opisać jakie są roślinki na tych dwoch pierwszych fotkach , pliss, dla mniej dokształconych w tej kwestii

Ewcia, Ania ma rację to floksy - teraz przypada ich czas kwitnienia, u Bożenki też jest ich mnóstwo Kolorów masz bez liku ale tylko pastele
Z Pszenicznej ... 23:08, 17 lip 2016

Do góry
Ewciu, te białe i różowe, to chyba floksy

Agata, piękną masz tą bylinówkę
Podziwiam za wytrwałość w Mordorze
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:39, 17 lip 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)
Na co narzekasz że mało kwitnących nie grzesz Dorotko .

Wiesz jak się napatrzyłam na rabaty Małej Mi to u mnie tylko w niektórych miejscach coś kwitnie. Na pewno wiosną dokupię lilii, bo one właśnie teraz kwitną. Nie dały rady u mnie w tym roku zakwitnąć floksy, firletka patagońska, no i spora część liliowców, a właśnie teraz powinny pokazać co potrafią.

Rododendronowy ogród II. 20:37, 17 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nadrobiłam zaległości, obejrzałam rudbekie, liliowce i floksy. Pięknie u Ciie wszystko kwitnie

To dzis mniej efektowne kwiaty ale tez je lubię bo długo kwitną i lubia je motyle choc z tymi motylami to zagadka bo w jednych latach jest ich dużo a w innych mniej. Do Ciebie te roslinki nie pasują ale popatrzec na nie mozesz , to nachyłki. Mam trzy rodzaje ale trzeci kwitnie dopiero jednym kwiatkiem , jest u mnie nowy , to prezent od Kondzia.

Rododendronowy ogród II. 20:30, 17 lip 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Nie bede juz cytowac zdjecia...ale...ale tam musi pachniec

Pachnie faktycznie , lilie i floksy to bardzo pachnace połączenie.
Ogródek Iwony II 20:21, 17 lip 2016

Do góry
Super spotkanie mieliście. Zdjęcia Joku i Ewy 777 pokazują Twój ogród jakoś całkiem inaczej. Niby te same miejsca, ale oko kadru inne.

Super zakupy zrobiłaś, floksy bardzo mi się podobają i przy tej pysznogłówce fajnie wyglądają.
Rododendronowy ogród II. 20:18, 17 lip 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bożenko, imponująca kolekcja liliowców. Floksikowo cudne. Lubię floksy za ich upojny zapach. U mnie rosną w różnych zakątkach. jesienne astry to szalone rośliny, chyba żadne nie rozrastając się z takim impetem jak te. W tamtym roku o mało nie załatwiły mi poziomek bo im całą wodę wypiły. W tym roku wpadłam na pomysł. Wykopałam te duże karpy, podzieliłam na mniejsze i wsadziłam do szerokich donic, które zadołowałam. Teraz siedzą sobie w więzieniu. Zobaczymy co z tego będzie. A jak u was z pogodą, mocno szalała ?

Powiem Ci Ewo ze nie lubię roslin w donicach bo rosliny zawsze mają za mało wody ale fakt że niektóre trzeba ograniczac.Ten liliowiec którego zdjecie mi pokazywałas u mnie pierwsze kwiaty miał podobne do Twoich , potem juz lepiej wybarwione , nie wiem od czego to zależy , może od temperatury????Jeśli chcesz jakiegos to pisz.U mnie bardzo wiało , deszcz był ale bez przesady tzn kałuze nie stały ale jak na moje pustynne miejsce to dużo deszczu spadło i z tego bardzo sie cieszę.Pozdrówka.
Ogródek Iwony II 19:50, 17 lip 2016

Do góry
A teraz jeszcze z dziś:
Ponieważ dostałam hortensje, a one lubią kwaśną ziemię, pojechaliśmy dziś po ziemię do szkółki we Franku.
Zamiast ziemi kupiliśmy:
cudnie pachnące floksy. Ja wybrałam różowe:
Sweet Summer "Rose Ditomfra"

Zbyszek fioletowe z jasnym środkiem:
Sweet Summer "Purple Bicolour"

Do tego 6 zawilców japońskich kwitnących na różowo:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies