Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 12:29, 15 sie 2016

Bogusiu chciałem odnowić jesienne białe zawilce, ale na razie i tak miejsca na takie zachcianki brak ale dziękuję bardzo.

Kindzia jak jeszcze miała kwiaty to sobie radziła, po ulewach troszkę się kłaniała, ale obecnie stoi prosto z zaschniętymi kwiatami, trudno mi zapewnić na sto procent bo to będę wiedział po przyszłym sezonie
Supreme fakt kijka potrzebuje.

Kasiu no mam nadzieję

Justynko nie przesadzaj, ja tylko po prostu lubię byliny zawsze w miarę możliwości mogę doradzać

Sebek jest tu wiele ogrodów z lepszymi bylinówkami, ale w wolnych chwilach analizuję ogrody Oudolfa i Sturta-Smitha co nie zmieni faktu, że miejsca na eksperymenty totalnie brak

boguslawa_ma... 19:58, 15 sie 2016

Białe mam ,ale czy to jesienne?
Jeśli o takie ci chodzi mogę ci dać,napewno miejsce znajdziesz.
Luki 08:43, 16 sie 2016

Bogusiu na prawdę dziękuję, ja zbyt dużo roślin przyjmę, a później wegetują w doniczkach, od momentu jak u mnie byłaś ostatnio bardzo się zagęściło i nie ma miejsca na zachcianki Dlatego obecnie szkółki dla mnie to obecnie połączenie męki z przyjemnością.

Luki 08:45, 16 sie 2016

Kilka słonecznych zdjęć z wczoraj

Luki 08:48, 16 sie 2016

nawigatorka 08:51, 16 sie 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Białe mam ,ale czy to jesienne?
Jeśli o takie ci chodzi mogę ci dać,napewno miejsce znajdziesz.
jeśli Bogusiu masz ich nadmiar i wyrzucasz (bo wiem że się rozsiewsja), to jabje chetnie przygarnęła tebTwojebto zawilcebwielkokwiatowe.kwitnace wuosna i teraz sporadycznie.takie niewysokie prawda?
Kuba 08:54, 16 sie 2016

Łukasz jak pięknie, naprawdę ucieszyłam się na te zdjęcia tyle w nich radości musisz być pogodnym człowiekiem
Kindzia 09:35, 16 sie 2016

Ładnie Ci rośnie Łukasz, bujnie. I zazdroszczę Ci zdrowego żywopłociku buksowego, mój wczoraj pryskany po raz drugi. Oby się wybrał...
Na zachciewajki jeżówkowe będę miała trochę miejsca, pozbędę się części dalii na ich korzyść. To będę Cię jeszcze męczyć jeżówkowo w przyszłym sezonie
AgataP 10:11, 16 sie 2016

Luki napisał(a)
Kilka słonecznych zdjęć z wczoraj

pięknie, widzę sporo nadal kwitnie u Ciebie, a u mnie monarda już przekwitła, floksy jeszcze troszkę, łubin ma mączniaka, kłosowiec zachwyca, rochodniki się przygotowują, a trawy jeszcze za małe by zachwycać
No i widzę że wciąż czeka mnie przesadzanie na bylinówce

aha Luki czy tam masz fatal attrction ? podoba mi się bardzo tak samo jak jeżówka alba - będe myślała by wprowadzić je na rabatę..
a rozchodniki tak rosną ? od najmniejszego do najwyższego ? czy tylko tak na zdjęciu wyszło ?
I co to jest bordowe na ostatnim zdjęciu, na dole? penstemon?
Luki 10:50, 16 sie 2016

Asiu ja kiedyś miałem te zawilce, i przez 3 sezony u mnie nie kwitły, ale ładne są jednak duża powierzchnia dla nich potrzebna by efekt był

Ewo czasem są powody by być pogodnym człowiekiem, ale kiedyś było ich więcej, zapewne kiedyś wrócą te czasy

Kindzia nowe żywopłociki zdrowe, ale stare troszki chorują, ja też dzisiaj muszę zapodać kolejny oprysk. Rośnie bujnie, ale całość ciągle mnie nie zadowala, trzeba nad tym pracować
Możesz męczyć, daję pozwolenie

Agato fakt kwitnie u mnie jeszcze sporo i jeszcze będzie kwitnąć, ale i tak jeszcze coś mi nie pasuje, jakoś szybciej niektóre rośliny przekwitły.
Pysznogłówka jedna już przekwitła, ale ta różowa jest rekordzistką i potrafi to robić do samej jesieni.

Jezówki to Glowing Dream, Fatal Attraction nie mam.

Floksy mam o bardzo różnych terminach kwitnienia, więc cały czas coś kwitnie, a niektóre odmiany powtarzają lub tak jak Adessa Pink Star kwitną prawie nieprzerwanie.

Te bordowe pędy na dole zdjęcia to nowe przyrosty róż, mają piękne wybarwienie bo ja z tej odmiany Mariatheresia nie jestem zadowolony bo zbyt biała jest, a liczyłem na blady róż