No tak, w Twoim laskowym ogrodzie nie ma dogodnego terenu na taki pojazd, chyba, że jego zawartość, jako pomocnika
Tak Dziewczynki, materacyk koniecznie, a niektóre chcą z operatorem, no, no, chyba musiałby być podwójny pojazd? Albo piętrowy? Elisko wtedy dopiero wzrok sąsiadów byłby bezcenny
Tylko Ania zmieniła temat na bezpieczniejszy i wróciła do tematu nakolanników
A mnie dzisiaj udało się posiać rzodkiewki na zeszłorocznych paskach, super sprawa, polecam, kładę pasek trochę palcami wgłębnę i na wierzch ok pół cm ziemi i jest. Może i wcześnie, ale przykryłam agrowłókniną, rzodkiewki różne od czerwonych do sopli:
Od kogoś z ogrodowiska wysiałam w zeszłym roku szczaw krwisty, dobry do jedzenia i równocześnie ozdobny, ciemno-zielony z czerwonymi żyłkami, ale nie spodziewałam się, że tak ładnie bujnie, mam ich chyba z 10 w różnych miejscach:
A teraz wreszcie idę dokonać rzutu na wacik, jak mówi Asia czyli nasiona pomidorków na mokry wacik
W ogrodzie wiele zdobycznych roślin pt: chcesz, czy mam wyrzucić? Więc od znajomych wracaliśmy w takich sposób:
Z zeszłorocznych prac dumna jestem z warzywnika.
Na pewno w tym roku będę chciała usunąć trawę między grządkami.
W tym roku czas na wielkie porządki. Robimy w końcu kostkę. I jak opadnie poziom wód gruntowych to dokończymy płot.
Dlatego obecnie zaczynam myśleć o przedogródku.
Szerokość wejściowej rabaty to 1,86x5m.
Na zdjęciu wygląda na dłuższą, ale utnie z niej trochę płot.
Obecnie rosną tu 3 laurowiśnie Etna, zdobyczny ostrokrzew, świerk nidiformis i podarowany bordowy ciemiernik (tyle z mojego biało-czarno-niebieskiego ogrodu ).
Najbliższy czas chcę przeznaczyć na jej uporządkowanie.
Żuczka cały czas przebywa w domu w normalnych warunkach...jedynym odstępstwem jest okres zimowy, kiedy nieustannie śpi. To jest żółw wodno-lądowy...ma 27 lat.
Dzień był chłodny, ale przyjemnie słoneczny. Udało mi się zedrzeć darń pod część różanych zakupów. Mini pomarańczowa jarmarczna nabrała kształtu. Zanim powstała, kilka razy zmieniała miejsce i formę, by ostatecznie przybrać najprostrzą i najwygodniejszą do manewrowania kosiarki. Moim zdaniem fajnie zamyka widok na sad.
Może jutro uda mi się kolczate towarzystwo wsadzić
Nowy nabytek, przy okazji kupowania bratków. Nie zdążyłam nic posadzić, bo po 16.00 zrobiło się strasznie zimno, brr... Może ktoś wie co to za odmiana, jest napis Orientalis i tyle...