Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:50, 24 maj 2013

Do góry
Jesteś szaaalonaaa
Ogród do kwadratu 21:45, 24 maj 2013

Do góry
Agnieszko posiadasz białe i filoetowe czosnki. Które Ci się bardziej podobają? Zawsze kupowałm fioletowe... Przez twoe zdjęcia się łamię....
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:27, 24 maj 2013

Do góry
Wszyscy się dziwią, że masz wielką sałatę a ja się wstydziłam zapytać dlaczego moja taka malutka bo ja niedoświadczona jestem
Ogród Magdalenka 19:12, 24 maj 2013

Do góry
A ja Ci bambusa do ściany wodnej sprezentuję.... 'Mam 3 szt mogę podchodować dla ciebie u Cibie w zaciszu będą ładne
Pieknie Sylwia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:10, 24 maj 2013

Do góry
Irenko po powrocie czekamy na kolejne zdjęcia z metamorfoz ogrodowych. A teraz wypoczywaj
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 19:08, 24 maj 2013

Do góry
Zapisuję w inspiracjach deren kanadyjski!! Pieknie i prosimy więcej zdjęć matamorfoz
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:57, 24 maj 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
Aga,
a bagatelle też szybko rosną? Bo ja 3 rok mam Admiration i jak rośnie 2 cm rocznie, to wszystko, jest na oko taki sam, jak po posadzeniu. Te kolumnowe są zdecydowanie szybsze.

Czosnki mają szybko brzydkie liście, ale nie można ich urwać, tak jak tulipanom. No chyba, że czosnki mają być jednorazowe. I o to chodzi - na tym zdjęciu są same zalety, bez wad. Taki photoshop. W rzeczywistości, to by trzeba było chyba jakiegoś futra nasadzić między te czosnki.

Ucinam stopniowo usychające końcówki liści i nic czosnkom się nie dzieje. I tak w ciagu kilku lat (nawet bez obrywania liści) znikną... Co roku są mniejsze... W ubiegłym roku po wizycie w O.Botanicznym przycięlam listki i nie widzę aby im to szczególnie zaszkodziły...

Mi o czosnkach nie musicie przypominać Kofam i za mało w tym roku kupiłam...
Polowalam na giganta, kótry ma kule 20 cm.... A 1 szt kosztowala 49 zł.... Kupiłam giganteum ale to zwykłe kule 10 cm...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:54, 24 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

No i jak w końcu? Bo jak się zabiorę, to będzie po ptokach, a raczej po świeczkach?

1/2 lub 1/3 ukręcasz zależy czy mocno ją chcesz zagęszczać czy mniej. Ja zawsze maksymalnie ukręcam, niemal przy samym tyłku
Roztoczańskie klimaty 18:50, 24 maj 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Zetka poleżałam sobie na hamaku, upoiłam się zapachem bzu....
no i zmykam ...

ładniutko masz i nie narzekaj na kanciki....mistrzostwo świata....

No to już mnie wypchali z tego hamaku...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:46, 24 maj 2013

Do góry
Ja tylko gościnnie pozdrowienia od Danusi przeslalam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:26, 24 maj 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Jednak był przymrozek. Kwiatki azalii, która miała właśnie kwitnąć brązowe. Oberwały też jedno/dwudniowe listki jednego z rh, lekko straciły kolor zielony.

Buuuuu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:56, 24 maj 2013

Do góry
Pozdrowienia od Danusi i pierwsze zdjęcie przedsmak tego co nas czeka!

Ogród Magdalenka 09:12, 24 maj 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Wklejam zdjęcia lewej strony , z którą nie mam pomysłu co zrobić ... jest wąsko , kule tylko w rządku się zmieszczą .... carexy te co rosną mogę przesadzić , veriegatusa może lepiej nie ruszać

wygląda to tak z poziomu tarasu :

widok z góry : parasol zniknie lada moment ... będziemy testować żagiel nad tarasem .

w tym sezonie , nawet zdjęcia mi nie wychodzą ....

Czytałam o prostokątach Będzie super A jak już Madżenka i Wieloszka będą prodżektować, to nie może być inaczej niś bossko

A co do zdjęć nie zgodzę się Twoje wrzośce do dzisiaj mam przed oczami
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:51, 24 maj 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Aga, ja moje kulki Danica zaczęłam ciąć po 5-6 latach dopiero. Już nie pamiętam jak to było. Jeśli widzisz łyse od spodu to tam już nic nie wypuści, ale górą zarośnie delikatnie i nic nie będzie widać. Nie przejmuj się tym zbytnio. Pięknie przycięłaś. W tym roku kupiłam sobie nożyce "baranie" i są ekstra. Fajnie się tnie. Spróbuj, jeśli nie masz jeszcze. Przyrosty na sosenkach też ukręcam, tylko palce potem kleją się, a cis Summergold tak właśnie rośnie. Mi urósł w taką poduchę bez sensu. Nie podobało mi się to i w zeszłym roku opitoliłam go, M. się nie podobało, że taki jakiś się zrobił, a w tym roku już prawie jest kulą, jeszcze trochę mu brakuje u góry. Wrzucę fotkę, to zobaczysz.
Ogród piękny. Masz do obrobienia, nie powiem, areał spory!

Czyli jest nadzieja, że moje Danici będą kiedyś wyglądać jak Twoje A z tym Summergoldem - popatrz gdziekolwiek w necie - on tak nie wygląda jak mój Ma złote przyrosty i górą przewieszające się gałązki. Była u mnie nawet koleżanka-szkółkarka i powitwierdziła, że to nie Summergold. Ale tak czy siak - muszę go ciachnąć - Madżenka radzi w kostki i tak chyba zrobię. No ale najpierw sosenki będę skubać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:32, 23 maj 2013

Do góry
Sebciu a skąd taki piękny avatarek?Z ubiegłorocznej praktyki u Danusi?
Chelsea Flower Show 2013 23:29, 23 maj 2013

Do góry
Zaznaczam. Ładuj akumulatory duchowe Danusiu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:28, 23 maj 2013

Do góry
po tym co na wątkach widziałam ... pokazać co u mnie ... Irenka miej litość ...

jestem godzinę do tyłu - tj od godziny powinnam spać zamiast uprawiać szwędactwo wątkowe ... ... jednak nie mogę przestać ... dziś istne pandemonium piękna ... dziefczyny się wściekły )))

Ewa i jej wypracowany ... przepiękny warzywnik ... a nade wszystko dedykowany mi zielnik ...
to majstersztyk ... perfekcja grządek z warzywami ... donicowy system nawadniający ... (Ewa opatentuj bo jak to zadziała to będzie za późno ) ...
a herbarium ... ten kawałek ziemi oprawionej ramą z bukszpanu ... w którym znane i mniej znane rośliny prosto z rabaty trafiają do sekretnej półki w kuchennej apteczce ... zachwycił mnie ten Ewy zielnik ... nie tylko bogactwem gatunku ... chyba bardziej praktycznością i użytkowością ... i dziękuję za dedykację ... to bardzo miłe Ewuś ...

Anula skroiła taki serial koloru i subtelności, że następnego odcinka się nie doczekam ...

Madżenkę naszło na wspomnienia ... i od 'przed' i 'po' ... wpadłam w labilność emocjonalną ... raz zamarzam i z werwą sadzić i kopać pragnę ... raz nie wierzę, że to działa wszędzie ...

Ana -art tylko myk myk aparatem zrobiła ... i oczopląsu dostałam ... od zjawiskowej "nudy" w donicach (określenie nuda kokiteryjnie użyte przez właścicielkę- ja bym nie śmiała ja tylko cytuję )... wciąż piękne poczochrane tulipany ... majestatyczne żurawki ... dumne czosnki ... o wypoczynku ogrodowym nie wspomnę bo już go odchorowałam jakiś czas temu ... o białych rh muszę ...

choć to Irenki rh zwany Calsap gra pierwsze skrzypce ... przepiękny ... jak i ogród ... wow ... tu nawet się nie rozpisuję bo wiemy ... spacerujemy między rabatami obfitości u Irenki i Waligury to wiemy ... ...

Irenko ... konkurencja rośnie ... nie w postaci rh ... donoszę, ze Ania asc w sobie tylko znany tajemniczy sposób próbuje sałatę podpędzić do rozmiarów potfffora ... zerknełam dziś i pomyślałam, że może i w PL wszedł angielski zwyczaj rywalizacji warzywniczych okazów

apropo Anglii ... są tacy co się pakują i już za chwilę ... już za momencik ... będą się robić pierwsze fotografie angielskich rabat ... Dana pamiętajcie... my tu z nóżki na nóżkę i na relację czekamy ...

Zeta ma nową rabatę z funkiami ... jakaś szkółka jak mniemam nie ma już funkii - rabata robi wrażenie nie mniejsze zresztą niż skarpa z masą czegoś co ją powoli opanowuje ... las kalin ... i hamak

ale hamak jakby już zagospodarowany ... wygodnie siem wyłożyłam ... doszła Madżenka i Sebek ... i więcej miejsca nie ma ...

i chyba skoro już na hamaku jestem pójdę spać

dobranoc
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:28, 23 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Iza, szapo ba.
A na resztę zapraszam.
"A teraz dedykacja dla Izabelli-Konstancji; tj. zielnik z opisem roślin wskazanych a wielce pożytecznych w uprawie, choć niełatwych i ogrodowo nieobytych."

Roztoczańskie klimaty 23:25, 23 maj 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Zeta to hamak masz zagospodarowany ...

Sebek ... jak nas Adamo zinwigiluje to pokrzywy pójdą w ruch jak nic ...

Dobrze, że Sebek już "letni"
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:24, 23 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
laurowiśnie pieknie odbijają
[img

To była wyjątkowo dobra zima dla laurowiśni. Moje teź zdrowo wyglądają

Pakuj się i leć spać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies