Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Milka 22:58, 23 maj 2013

Iza, ten rh to Calsap
pokaż jak rosliny ruszają, należy się nam opwowiesc ogrodowa
szaleję na punkcie ,,Gry o tron", super!!!!
Madzenka 23:28, 23 maj 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Iza, szapo ba.
A na resztę zapraszam.
"A teraz dedykacja dla Izabelli-Konstancji; tj. zielnik z opisem roślin wskazanych a wielce pożytecznych w uprawie, choć niełatwych i ogrodowo nieobytych."

Konstancja30 23:28, 23 maj 2013

po tym co na wątkach widziałam ... pokazać co u mnie ... Irenka miej litość ...

jestem godzinę do tyłu - tj od godziny powinnam spać zamiast uprawiać szwędactwo wątkowe ... ... jednak nie mogę przestać ... dziś istne pandemonium piękna ... dziefczyny się wściekły )))

Ewa i jej wypracowany ... przepiękny warzywnik ... a nade wszystko dedykowany mi zielnik ...
to majstersztyk ... perfekcja grządek z warzywami ... donicowy system nawadniający ... (Ewa opatentuj bo jak to zadziała to będzie za późno ) ...
a herbarium ... ten kawałek ziemi oprawionej ramą z bukszpanu ... w którym znane i mniej znane rośliny prosto z rabaty trafiają do sekretnej półki w kuchennej apteczce ... zachwycił mnie ten Ewy zielnik ... nie tylko bogactwem gatunku ... chyba bardziej praktycznością i użytkowością ... i dziękuję za dedykację ... to bardzo miłe Ewuś ...

Anula skroiła taki serial koloru i subtelności, że następnego odcinka się nie doczekam ...

Madżenkę naszło na wspomnienia ... i od 'przed' i 'po' ... wpadłam w labilność emocjonalną ... raz zamarzam i z werwą sadzić i kopać pragnę ... raz nie wierzę, że to działa wszędzie ...

Ana -art tylko myk myk aparatem zrobiła ... i oczopląsu dostałam ... od zjawiskowej "nudy" w donicach (określenie nuda kokiteryjnie użyte przez właścicielkę- ja bym nie śmiała ja tylko cytuję )... wciąż piękne poczochrane tulipany ... majestatyczne żurawki ... dumne czosnki ... o wypoczynku ogrodowym nie wspomnę bo już go odchorowałam jakiś czas temu ... o białych rh muszę ...

choć to Irenki rh zwany Calsap gra pierwsze skrzypce ... przepiękny ... jak i ogród ... wow ... tu nawet się nie rozpisuję bo wiemy ... spacerujemy między rabatami obfitości u Irenki i Waligury to wiemy ... ...

Irenko ... konkurencja rośnie ... nie w postaci rh ... donoszę, ze Ania asc w sobie tylko znany tajemniczy sposób próbuje sałatę podpędzić do rozmiarów potfffora ... zerknełam dziś i pomyślałam, że może i w PL wszedł angielski zwyczaj rywalizacji warzywniczych okazów

apropo Anglii ... są tacy co się pakują i już za chwilę ... już za momencik ... będą się robić pierwsze fotografie angielskich rabat ... Dana pamiętajcie... my tu z nóżki na nóżkę i na relację czekamy ...

Zeta ma nową rabatę z funkiami ... jakaś szkółka jak mniemam nie ma już funkii - rabata robi wrażenie nie mniejsze zresztą niż skarpa z masą czegoś co ją powoli opanowuje ... las kalin ... i hamak

ale hamak jakby już zagospodarowany ... wygodnie siem wyłożyłam ... doszła Madżenka i Sebek ... i więcej miejsca nie ma ...

i chyba skoro już na hamaku jestem pójdę spać

dobranoc
ana_art 23:47, 23 maj 2013

Iza jesteś miszczynią słowa
grembosia 00:53, 24 maj 2013

ana_art napisał(a)
Iza jesteś miszczynią słowa

Potwiredzam. to, w jak sposób piszesz jest niesamowite. Ciebie przede wszystkim się czyta....
Pomijam, jaki ogród z duszą tworzysz.
Mala_Mi 01:02, 24 maj 2013

A ja wiec co w trawie piszczy, bo też bym poszła spać, ale mnie terminy gonią... na bieżąco jestem już tylko u siebie.. bo inaczej nie wypada, ale gości też traktuję dość skrótowo..
Zimno okrutnie, ale od wieczora pada deszcz, przynajmniej podlewać nie muszę ..
Margarete 01:13, 24 maj 2013

Konstancjo - Izo - z dziką przyjemnościa zaglądam do ciebie,lubię czytac twoje wpisy, poprawiaja mi humor - ale i działania ogrodowe widac jak zmieniaja twoje otoczenie...jest ok ! Ja u siebie tez działam... powolutku posumaw sie na przód, otoczenie ogrodu inne niz u ciebie, ne mamtyle fajnej cegły dookoła ale za to ma kawałek lasu... tez świetne tło i mam podobnie jak ty OGRÓD MARZEN......
hanka_andrus 06:28, 24 maj 2013

Pozdrowienia zostawiam, ubarwione wczorajszym kwieciem. Wybacz, że żółtym!
Śledzę Twoje działania w ogrodzie i podziwiam. do pikowania ja serca nie mam, sieję do gruntu, sadzonki wtykam obok matecznej rośliny, i zapominam o nich do czasu, aż się przyjmą i trzeba je na stałe miejsce wysadzać.
Nieporządnie to wygląda, ale dla mnie wygodnie. W doniczkach by mi wszystko wysychało, jak ja raz na kilka dni w ogrodzie.
A tak, aniołki podlewają i część się przyjmuje, część usycha, i jest ok.
polichlorek 08:44, 24 maj 2013

jak tylko zobaczyłam w nazwie wątku "cegła ... róża ... lawenda", to od razu wiedziałam, że MUSZĘ tu wejść... obejrzałam cały wątek, od początku do końca i stwierdzam z całą stanowczością - JEST CUDOWNIE! na pewno będę tu wpadać częściej. pozdrówka przesyłam
anula_wn 08:51, 24 maj 2013

Izuś,
życząc miłego dnia zaglądam by podziwiać rewolucję ! BRAWO !!! cudnie ! ależ się dzieje
już biorę kajet w łapki aby się z Wami umówić i ten wir prac pooglądać !
cieszę się bardzo i baaardzo mi się podoba

z Twoją wizją i wyczuciem piękna - będzie miodzio !
konsekwencja powala.
wykonanie....obłęd !

a to wejście do domku sen z oczu mi spędza, jak patrzę na moje dechy...wyję ! oj wyję.....

no i brawa za pikowanie i rozsadzanie ! ja chyba się do tego nie nadaję.......
buziam mocno!
a wieczorem poczytam sobie forum aby zaległości nadrobić nieziemskie!