Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:00, 07 cze 2017

Do góry
Wrzosowisko. Z poidełka korzystają owady, ptaki i kot. Kamienie wewnątrz świetnie zabezpieczają owady przed utopieniem.

I takie tam popołudniowa porą

Ogród wśród pól i wiatrów 22:00, 07 cze 2017

Do góry
A tak zmieniając temat na szklarniowy, donoszę uprzejmie, że uprawy szklarniowe się dzieją Pomidory posadzone, wczoraj dostały sznurki. Podobnie jak i ogórki. Ponadto papryka się zbiera do kwitnienia. Nie wiem czy robię dobrze, czy nie dobrze... jakie będą plony i w ogóle. Wszak to mój szklarniowy debiut Też się zastanawiam czy np na noc mam tę szklarnię zamykać szczelnie, czy zostawiać uchylone okna??
Przy zamkniętych roślinki rano wyglądają tak:

Na dzień otwieram lekko drzwi i uchylam okienka. Jak jest za gorąco to też pomidorki robią się takie jakby omdlałe. Musze nabrać wprawy szklarniowej
Ogród w Cichym Dworku 21:53, 07 cze 2017

Do góry

Skarpa do rzeczki

Dla mnie ten widok jest jak z bajki.

Mój 4 arowy azyl... 21:53, 07 cze 2017

Do góry
Jutro zaczynam cięcie cisów, a jak czas pozwoli zacznę bukszpany. Żywopłotem zajmie się M. - mam nadzieję, że za niedługo.

Ze wszystkich stron

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:52, 07 cze 2017

Do góry
Przyjrzałam się dzisiaj najświeższym rabatom. Długa zima i chłodna wiosna mocno się odbiły na kondycji turzyc. Dopiero teraz zaczęły przyrastać i przyzwoicie wyglądać.

Frontowe przypłocie prezentuje się tak
garażowa z przyległościami

przed- i zapłocie; role zadarniaczy pełnią żurawki

Moja ostoja 21:49, 07 cze 2017

Do góry
Jak już tak ładnie prosisz

W przypadku mojej Giardiny można raczej mówić o recesji, a nie o postępach.
Dla ścisłości: na własne życzenie. Żadnej róży do tej pory nie okopywałam i nie osłaniałam, zakładając, że muszą sobie poradzić. Rosną blisko ściany domu od strony SW, osłonięte od mroźnych wiatrów. Do tej pory było ok.
Tym razem nie udało się.

13 czerwiec 2016 wyglądała tak, obok stan z dzisiejszego dnia żałosny

Ale liczę, że się zregeneruje.

Pojedyncze kwiaty są mimo wszystko urokliwe

W tym roku walczę z robactwem prawie na wszystkich drzewach i krzewach. Obrzydliwe to to, wredne i uparte.
Moja codzienność - ogród Oli 21:48, 07 cze 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Nowe grabiszony w końcu uczciwie opalikowane i podsadzone seslerią mało ją widać ale mam nadzieję, że szybko nadrobi.

O piękna migaweczka!Graby będą jakoś formowane,czy tak zostawiasz?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 21:47, 07 cze 2017

Do góry
Dzisiaj mija dokładnie 20 dni od siewu jako, ze miałem już trawę 10-12cm jestem już pierwszym koszeniu. Danusia pytanie do Ciebie odnośnie tej chwastnicy jak wyglada to na Twoje oko? Usuwałem przed koszeniem udało się większa cześć powyrywać. Po koszeniu porządnie podlalem trawnik i zwałowałem całość. Następnie szybkie oględziny i okazuje się, ze nadal zauważam pojedyncze źdźbła tego ochydnego chwasta! Powiedz czy przy regularnym koszeniu jest szansa ze takie pojedyncze źdźbła wytępie? Czy tylko mechaniczne wyrywanie.
Trawnik 15 dni od siewu:

Trawnik 20 dni od siewu:

Planuje zrobić dosiewkę w miejscach przerzedzonych. Jak uważasz lepiej dosiewać teraz czy najpierw próbować wytępić wszystkie chwasty?
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:46, 07 cze 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Ale poszalałaś z zakupami dziewczyno
Irysów Ci zazdroszczę, boskie są

Tak troszku
Mam jeszcze takiego żółtka

Ogród z uśmiechem 21:46, 07 cze 2017

Do góry

Wygląda też, że będzie kilka owoców pigwowca nalewka będzie

Ogród z uśmiechem 21:45, 07 cze 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Kilka ogrodowych widoków, bo cieszy każdy kwitnący kwiat i każda roślina, która nie dala się pogodzie

Lubię te kolorki
Co to masz za odmiany szałwi?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:44, 07 cze 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ania nadrobilam zaległości u Ciebie fajne podpory dla róż, piękna biała różyczka i piękne ogólne zdjęcia ogrodu

Podpory są konieczne. Róże na murku bardzo się rozkrzewiły a to za sprawą krótkiego przycięcia. Nie mam pojęcia jak daleko 'pójdą'. Pewnie będę powielała kilkakrotnie te same miejsca ale mimo to widzę jak rośliny tężeją i scena się zmienia. Myślę, że będzie można to zaóważyć

Minęło kilka dni od ostaniej sesji róży Gefyld. Obecnie kwitnie cała.

Jeszcze raz widok ogólny.

Ogród z uśmiechem 21:42, 07 cze 2017

Do góry
Bardzo obawiałam sie o hosty. Po majowych przymrozkach wydawalo się, że niewiele przetrwa. Nie dotykałam ich,teraz widzę, że prawie wszystkie swietnie rosną Tylko jedna, bardzo jasna, marniutko cos przędzie

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:41, 07 cze 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
No cudnie masz Kasiu, widzę więcej słońca w Twoim ogrodzie, podkasywałaś chyba iglaki?

O tak - i to jak
Nie ma wyjścia bo drzewa zabierają tyle słońca że byliny marnieją, a bez bylin jest smutno...
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:40, 07 cze 2017
Do góry
kasja83 napisał(a)

No jak bywasz to odezwij się kiedyś
Narazie głazowa przypomina trochę jakiś pomnik przyjaźni,ale jak będzie więcej nasadzeń to mam nadzieję efekt placyku zniknie
Tu szersza perspektywa z wiosny

eee to ty juz masz całkiem wygładzone ...mnie bardziej ilość żwirku przeraza ..pomnik przyjazni nie wyglada żle
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:37, 07 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia chcesz jeszcze tych astrów jesiennych co mam na dużym ogrodzie???? mam multum siewek

Dzieki Sylwciu ale już nie upchnę- cały czas przerzedzam byliny a astrów mam bardzo duzo. Chyba że o te wysokie Ci chodzi? Bo jak te wielkie to na szczepke się skuszę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:37, 07 cze 2017

Do góry
Tymczasem....przyszła mi paczka od Finki.Jakże radosny to dzieńale się będzie wykuszowa fiolecić.

Lawenda

Szalona szałwia

Perowskia

I jeszcze taki bonusik piękny dostałam..się wkomponuje
Ogród z uśmiechem 21:36, 07 cze 2017

Do góry
Kilka ogrodowych widoków, bo cieszy każdy kwitnący kwiat i każda roślina, która nie dala się pogodzie

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:34, 07 cze 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasieńka wreszcie się Wami nacieszyliśmy . To był cudny, intensywny dzień . Choć w Twoim ogrodzie miałam przyjemność bywać już wiele razy, to nigdy nie mam dość. Oddycha się w nim pełną piersią. Taka dżungla w środku wielkiego miasta. Piękne, tajemnicze miejsce z mnóstwem zakątków, o których na pierwszy rzut oka nie ma się pojęcia .
Nie ma to jak leżing

Kochana bez od Ciebie już na miejscu - dałam go za maczkami bo mi ten ciemny tak z czerwienia pasuje
Dla odmiany czas na zmiany... 21:32, 07 cze 2017

Do góry
dekoracje w kolorze biało-fioletowym ...

mówiłam, że wiejsko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies