Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

14:20, 25 cze 2017
Też lubię Wrocław, chyba najbardziej
Luki 16:39, 25 cze 2017

Ja ostatnio zwiedzałem służbowo Kraków i to jego najbrzydsze zakamarki w samym starym mieście i jakoś mimo sympatii do tego miasta na kilka lat mam dość. Chociaż to taka opinia po złych przeżyciach
olga80 18:23, 25 cze 2017

Iwonko Wrocław jest piękny ☺
bacowa 22:54, 25 cze 2017

Iwona pytałaś o szałwie muszkatołową, ona zachowuje się jak naparstnica. W , pierwszym roku ma rozetę liści (czasem zakwitnie), a w drugim roku już kwitnie.
Sama się rozsiewa , ale jak chcesz to zbierz nasiona i posiej zaraz po kwitnieniu.
MirellaB 00:07, 26 cze 2017

Iwonka odwiedź Poznań
Makusia 11:59, 26 cze 2017

Iwonko również polecam Wrocław, ale Kraków...Kraków to Kraków! Jak jedziesz na kilka dni, to nie chodzić po zakamarkach, bo takie każde miasto ma, które nie są na wystawę.
Kraków to fantastyczna baza wypadowe, no i piękne miasto samo w sobie- nie do znudzenia jeśli chodzi o wystawy, muzea, teatr. Nie wiem czy widziałaś Sukiennice (mówię o podziemiach), Kazimierz (ten do oglądania, nie ten mniej reprezentacyjny)- jest mnóstwo pięknych miejsc. Z Krakowa Ojców, Oświęcim, Bochnia, Wieliczka...
Iwk4 12:58, 26 cze 2017

Właśnie o takiej bazie wypadowej myślałam. Jako nastolatka byłam w Krakowie, mój Zbyszek chyba był tam raz w życiu przejazdem. Pamiętam, jak wyjechaliśmy wczesnym rankiem (byłam w liceum wtedy) do Ojcowa i łaziliśmy tam cały dzień z palcem po mapie
Potem kiedyś jeden dzień byłam z wycieczką szkolną przejazdem do Zakopanego, ale to nie to samo.

Martuś, fajnie, że przypomniałaś, co warto jeszcze zobaczyć.

Podoba mi się też propozycja zobaczenia Kotliny Kłodzkiej w połączeniu z Wrocławiem. Pamiętam Kotlinę z dzieciństwa Czyli daaaaaaaaaawno temu to było
Dziewczyny, dziękuję za propozycje, potem wam napiszę, gdzie zdecydowaliśmy się wyskoczyć. Zbyszek będzie miał tylko tydzień urlopu
Iwk4 13:00, 26 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Iwonka odwiedź Poznań

Mirelko, w Poznaniu i okolicach byliśmy dwa lata temu. Chciałam wtedy zobaczyć poznańskie koziołki, ale się spóźniliśmy.
Iwk4 13:27, 26 cze 2017

Czerwiec mi minął w pośpiechu, nie bardzo miałam czas na ogród, coś tam działałam w ramach odstresowania się. Fotki porobiłam i sporo zostało w kompie, nie miałam czasu ich zamieścić, bo nie lubię tak wrzucać bez opisu. Pozwolicie więc, ze teraz nadrobię zaległości po kolei

Na początku czerwca Zbyszek pomógł mi zrobić porządek z jukami, dwie, które kwitły rok temu, musieliśmy bardzo mocno przyciąć, bo były brzydkie. Trzecia, to jakaś inna odmiana, w tym roku będzie kwitła, ma najładniejszą rozetę liściową i chyba lepiej zniosła zimę.

Później, 18 czerwca juki miały już ładnie wypuszczone 3 baty kwiatowe. Więcej w tym roku nie będzie. Dwie z trzech juk nie będą kwitły.

Iwk4 13:28, 26 cze 2017

Na początku czerwca stałam się szczęśliwą posiadaczką zielonej hakone (Tesiu, melduję, że hakonka będzie żyć. I baaaaaaaardzo Ci dziękuję ). Ciut odchorowała ukorzenianie się w nowym miejscu, ale ma już nowe przyrosty i zbiera się

Muszę stamtąd zabrać firletkę. Sporo padało w tym okresie, gdy kwitła i po raz pierwszy leżała, przykrywając hakone. W innym miejscu podpierały ją żurawki i tam ładnie się zaprezentowała.

Mam też All Gold od Irenki